Покажете си детските стаи - тема 24

• 124 135
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, дами, аз отдавна не съм се включвала при вас, но искам да споделя за всички, които искат да си купят пуф/барбарон, че в ТОПЧО до 13 август има отстъпка до 30% и безплатна доставка до адрес. Писала съм преди време, че аз планирам да взема такъв за детската и го поръчах преди няколко дни. Вече си го получих и съм супер доволна, много е сладко пуфчето, със сваляем перящ се калъф и излезе много изгодно като цена.

# 616
  • ...
Благодаря Madeline Simple Smile Аз също търся пуфове и гледах едни в Jysk на 60 лв. Но не съм сигурна дали им се перат калъфите, което си е важно за мен, като си знам разбойника Simple Smile

# 617
  • Варна
С какви матраци са детските ви легла?

За 90/200 се интересувам.Какъв пълнеж, твърдост са подходящи за дете?Какво качества да търся в матраци, подходящи за дете.Препоръчайте модели от които сте доволни.
Нашето дете спи на твърд матрак от пяна от ИКЕА Има и по-дебели варианти, които са подходящи и за възрастни хора, тоест за по-тежки хора. Но сме доволни от матрака за сега. Чакам да обявят какви ще са намаленията през август месец в сайта им, за да поръчаме и за спалнята ни.

# 618
  • София
Tedynd, каква програма ползваш за проекта?
От една година мисля как да обзаведа стаята на младежа, тъй като е много малка 3,40 на 3,70,  а ми се искаше да има диванче.

Home planner for IKEA приложението

Благодаря ти. За съжаление там мебелите нямат размери. Хем искам легло 120/200, хем искам и диван ама явно няма как да стане Sad Момчето е на 11 и се чудя как да направя функционална тази малка стаичка.
И за вдигнато легло с диван отдолу мислихме, но височината на тавана е 2.7 и не мога да преценя дали е достатъчна за такова.

Sth, и ние имахме подобна дилема, нашата стая е 2,90 на 4,50 (реално 4,30 на едната стена, защото на перпендикулярната й има издаден радиатор).
Диван взехме един разтегателен 2-ка от Икеа, без подлакътници от страни, което спестява място и отговаря на изискването да се разтяга за спане при пижамени партита на девойката и на моето да е с перящ калъф, защото  трябваше да е бял.
За гардероб съчетахме вместо двойка, два единични, за да запълним оставащи пространства, и един широк и висок скрин с чекмеджета.
Леглото е с матрак 120/200, с две големи чекмеджета от долу. Има и нощно шкафче до леглото и голямо бюро. За книги и пособия разни наслагахме едни асиметрични полички на две от стените, над дивана, бюрото и скрина,  комбинирани отворени, с вратичка и с две едно над друго чекмеджета.
И за да е по-светло и просторно, всички мебели и дивана са бели, на стените сив цвят и килим преливащ бяло със сиво. Едната къса стена е цялата с прозорец и стъклена врата за балкона, там са бели прозрачни пердета и сиви плътни.
Аз бих предпочела по-просторно, обаче с тинейджърка на глава не се излиза, в крайна сметка важно е тя да се чувства комфортно.
Матрак купихме италиански двулицев доста висок,  от едната страна средно твърд (и за нас купихме такъв, ние спим на тази страна), от другата с дебел слой мемори пяна и тя твърди, че тази страна й е по-удобна ...
Това ли е на картинката вашата стая ?

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 19:47 от nati_nat

# 619
  • Пловдив
С какви матраци са детските ви легла?

За 90/200 се интересувам.Какъв пълнеж, твърдост са подходящи за дете?Какво качества да търся в матраци, подходящи за дете.Препоръчайте модели от които сте доволни.
След много четене и консултации се спряхме на латексови мартаци - еднолицеви и среднотвърди. Година се ползват по предназначение, като почти всекидневно се ползват и за трамплини Rolling Eyes Sweat Smile
Аз няма проблеми, когато спя на някой от тях, а това е най-важния критерии в нашето домакинство (алергична съм).
За бъдещата стая на баткото, както и за нашата спалня също ще поръчваме такива!

И като стана въпрос за другата детска стая - имаме вече единодушие по въпроса и проекта е готов Simple Smile
https://planner5d.com/view/?key=833f4ada755a3bdace793d8a198a704c Таванът все още е под въпрс, дали ще е тъмносин имитирайки космос

# 620
...И като стана въпрос за другата детска стая - имаме вече единодушие по въпроса и проекта е готов Simple Smile
https://planner5d.com/view/?key=833f4ada755a3bdace793d8a198a704c Таванът все още е под въпрс, дали ще е тъмносин имитирайки космос
Ако мебелите и стените са светли (мебели сиво метали, имитиращо инокс Wink или бял гланц с техно визия), защо пък не Hands V
Бих сложила на стената между двете врати една плитка секция (35см дълбочина макс) с полици за книги и дреболии и раздвижени вратички в контрастен цвят (защо пък не оранжево)...

# 621

Това е стаята, да
Опитах с това приложение да разположа мебелите, но преди да знам че могат да се семнят размерите им Simple Smile
Ще правим сериозни компромиси, то е ясно. За сега не се сещам за друго разпределение, защото място просто няма!
Можеш ли да ми кажеш какво е диванчето от Икея?

# 622
  • София

Това е стаята, да
Опитах с това приложение да разположа мебелите, но преди да знам че могат да се семнят размерите им Simple Smile
Ще правим сериозни компромиси, то е ясно. За сега не се сещам за друго разпределение, защото място просто няма!
Можеш ли да ми кажеш какво е диванчето от Икея?

Да, ето това е, има различни цветове калъфи

https://m.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/Sofa-beds/Sofa … s-55725/89149899/

# 623
sweet_maniche,

на коя фирма ти е матрака?Как го усеща собственика му?Каква дебелина? През лятото не спарва ли?
Той е добър за хора с алергия, освен ако нямаш алергия към латекс.
Средно твърдия латексов не е ли по-мек от среднотвърд с пружини?

# 624
  • Пловдив
матраците са Екон - някаква русенска фирма. Супер удобни са - стават и за трамплини, което беше единственото условие от ползвателите Laughing
Височината им е 21 см, а за спарване - и дума не може да става. Децата като бяха на вилата, с баща им ползвахме техните легла Innocent
По въпроса с алергиите - към латекс нямам (все още, че то с времето не знае Rolling Eyes ), но домашния прах и акарите са ми голям проблем Sad
За твърдост не мога да сравня - никога не съм харесвала пружинните матраци и не сме имали такива.

peneva_a, благодаря Simple Smile
Мебелите ще са много светло жълто, а секцията, ще е библиотека с няколко шкафчета за бельо отдолу.
Имам огромен коридор с 4 вградени гардероба (2 двукрилни и 2 трикрилни) и смятаме никъде в стаите да не слагаме допълнителни Simple Smile
Новото, което измисли бъдещият плзвател на стаята е, че на стената между вратите иска рисунка - хоризонт с полянка и небе, в което да лети балон и самолети Rolling Eyes Сега с него сме в процес на доизкусуряване на картината - аз рисувам по описанието му, а той коригира Laughing

# 625
  • Варна
Някой може ли да ми препоръча хубаво кресло /стол/ за гледане на ТВ. В детската стая на моя младеж /10г./ има едно място точно срещу телевизора, което ми седи много празно и ми се иска да сложа точно такова кресло. Изключвам пуфовете и разните надуваеми.

# 626
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Някой може ли да ми препоръча хубаво кресло /стол/ за гледане на ТВ. В детската стая на моя младеж /10г./ има едно място точно срещу телевизора, което ми седи много празно и ми се иска да сложа точно такова кресло. Изключвам пуфовете и разните надуваеми.
Ей, това пробва в Икеа мъжото и ще вземаме такива, има и с по-ниска облегалка ... Много са удобни!

https://www.ikea.bg/living-room/Sofas-and-armchairs/Armchairs/Fa … o-64260/80341175/

# 627
Ако имаше къде да го сложа, бих си взела такова. Wear Crown

# 628
  • Варна
Barbabelle, разгледах сайта и харесах това
https://mebelenbazar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0 … A%D1%81-butterfly
не знам колко е удобно, но ми се вижда подходящо за детска стая, някак веселяшко, само дето цената малко ми идва повечко....

# 629
  • София
А някоя от тези люлки тип хамак, които се закачат на тавана?

Общи условия

Активация на акаунт