Покажете си детските стаи - тема 24

• 124 142
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
2 бюра е пълна загуба на място. Никой няма да ги ползва едновременно така или иначе.

# 586
За мен- не. Особено ако едното дете сега учи и му трябва, а другото седне на своето и му пречи.

# 587
Tedynd, каква програма ползваш за проекта?
От една година мисля как да обзаведа стаята на младежа, тъй като е много малка 3,40 на 3,70,  а ми се искаше да има диванче.

# 588
  • София
И аз залагам на ъгловите легла. Много е удобно. При нас са така. С помощта на възглавници през деня се превръщат в два удобни дивана. Даже не купих декоративни възглавници, а съвсем обикновени  възглавници за спане, на които помолих майка ми да ушие калъфки от същия плат като шалтетата и се получи доста добре. Удобно е - кеф ти да се излегнеш през деня, кефти да се облегнеш.

# 589
  • Пловдив
2 бюра е пълна загуба на място. Никой няма да ги ползва едновременно така или иначе.
вкъщи се ползват почти винаги едновременно - просто, когато баткото реши, да пише, малката от скука си сяда и тя на бюрото и рисува Simple Smile
В новата детска стая ще правим отново бюро, а в тази, която остава само малаката, второто бюро ще е за компютъра, който ще ползват и двамата.

# 590
И аз съм за ъглови легла. Или едното до вратата да е като на последната скица, другото по-надолу по стената с/у телевизора. Пак на нея гардероба.
Ако децата са по-големи и така обърнати може да са леглата.
Ако са в една смяна като нищо може да настане бой за бюрото.
По принцип за по-малка стая бих допуснала едно бюро, но тази е огромна, място бол Simple Smile

# 591
Дали ще си пречат или не - зависи от децата. Има всякакви деца, не съдете за другите от своите. Моите като пишат заедно, не се разсейват. Разсейват се когато единият има да учи, а другият в това време си е научил и играе. Освен това карам баткото да учи уроците по разказвателните предмети на глас и тогава го пращам в друга стая, не става в детската, ще си пречат, колкото и бюра да им сложа.

# 592
То не е само за поредност кой кога да пише, ако имат едновременно писмена работа и двамата, а къде да си слагат учебниците и тетрадките. Като са малки - стоят в раниците, а после всеки си има тавички на бюрото и на рафта над бюрото, а и си разхвърля и подрежда работното пространство когато и както иска. И не е въпрос на разсейване, просто физическо съвпадение във времето в което трябва да се пише!
Със сестра ми деляхме едно бюро с две шкафчета (стаята беше миниатюрна (3х3,20). Върху бюрото стояха два органайзера за химикалки, моливи, линии, защото все някоя (аз обикновено) се изнасяше към кухнята да пише, но пък там заемах на майка ми пространството за готвене... и редовно ми се налагаше да пиша домашни, подпряна на лакти на килима... Сестра ми имаше дълги писмени домашни, а моите бяха математически задачи и ги пишех където дойде! По тоя случай децата ми делят гардероб (голям), но не и бюро!
Моите деца са с успоредно разположени легла с висока табла (страница на бюрото) и също толкова висок гръб към стената. И двамата много мразят (както и аз) някой да им наднича през рамо, докато си четат нещо... Полягват облегнати на тази страници с възглавници, четат си, "цъкат" си нещо на телефона, слушат си музика... леглата не са им само за спане Hands V

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 15:56 от peneva_a

# 593
  • Бургас
Моите деца до скоро бяха с едно бюро и ставаше война за него. Кой го е разхвърлял, кой на кого е преместил нещата, двамата едновременно искат да го ползват...
Сега сме с две и всеки си има свое пространство - подрежда си го както иска и го ползва когато иска.
Дали ще могат да учат заедно в стаята предстои да разберем, като започнат училище.

Мнението ми напълно съвпада с това на peneva_a, писали сме заедно.

# 594
Изобщо не е ставало въпрос за едно бюро за две деца, а за едно голямо двойно бюро /т.е. две бюра едно до друго/, още по-малко пък да ползват общи шкафчета или да си нямат лично пространство.

# 595
Мисля, че около 2.20 бюро ще е достатъчно всеки да си има лично пространство. Даже мисля да са две, за да има опция да се разместят.
До сега винаги заедно са си седяли и няма проблем. ( докато големия пише, на малкия давам да оцветява или други подходящи задачи)

Чувала съм, че не е хубаво краката да сочат към вратата... вярвате ли в подобни неща?

# 596
Дали ще си пречат или не - зависи от децата. Има всякакви деца, не съдете за другите от своите.
Едното дете е на 5 години....Мислиш ли, че то няма да пречи на по- голямото, което ще е ученик?

# 597
От една година мисля как да обзаведа стаята на младежа, тъй като е много малка 3,40 на 3,70,  а ми се искаше да има диванче.

Home planner for IKEA приложението

# 598

Home planner for IKEA приложението

Благодаря ти. За съжаление там мебелите нямат размери. Хем искам легло 120/200, хем искам и диван ама явно няма как да стане Sad Момчето е на 11 и се чудя как да направя функционална тази малка стаичка.
И за вдигнато легло с диван отдолу мислихме, но височината на тавана е 2.7 и не мога да преценя дали е достатъчна за такова.

# 599
Дали ще си пречат или не - зависи от децата. Има всякакви деца, не съдете за другите от своите.
Едното дете е на 5 години....Мислиш ли, че то няма да пречи на по- голямото, което ще е ученик?
Пречат си при всички положения.
Няма как да се учи качествено в присъствието на друг. Как се разказва на глас? Как се учат думи?
Пособията си стоят в шкафове и секции, не е нужно да е в бюро. Всеки много ясно си има своите неща. Ама ученето не е игра, изисква максимално съсредоточаване, което не става с други хора наоколо.
И моите са в 1 стая, но абсурд да учат заедно.
Тя ще е 1 клас, той 8ми - и точно като как дребното ще пази тишина повече от 5 минути без да почне да се закача с батко си... Хабсурд.
Ама мебели да има Simple Smile
Това си е мое виждане, ако искате и резервно бюро сложете, като идват гостенчета да учат заедно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт