Покажете си детските стаи - тема 24

• 126 471
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Нашия гардероб е с 2 врати. Стандартни. Няма чекмеджета. Височината му е до тавана. Размерите са приблизителни на вашите. Просто си го правихме сами и това беше най- лесния вариант.

# 541
От чекмеджета има нужда, но аз ги сложих на секцийката (по-плитка) до гардероба.
В предишната тема (към края мисля) много обсъждахме гардероби в детските стаи - имаше потребителки с много "за" плъзгащи врати, дори големи, както и много с "против" плъзгащи и "за" крила... Потърси го и си намери твоето решение, на 5 години детето ти не очаквай да има "по-удобно" защото на 8-10 вече няма да му е такова, просто ще има "свикнал съм си така".

# 542
  • София
Здравейте момичета,
случайно попаднах в амазона на ергономични детски бюра, които много ме впечатлиха. И нали сега мисля детската стая, ми хрумна идеята да взема такова бюро/или ще поръчам от амазона или тук ще търся/.
Става въпрос за ето този тип
https://www.amazon.co.uk/Infantastic-Childrens-Adjustable-Variou … C5NHT5795JEAQT0XH
Дали сте обсъждали подобен въпрос, имате ли някакво мнение/впечатление, дали е добра идея?
Ако правя мебелите по поръчка както мислех с дървесен цвят трудно ще го вържа в интериора, но ако пък комбинирам дървесен и бял цвят може да се получи. И да поръчам едно такова бюро бяло със синичко, и стените нещо синьо... но това е бял кахър, по  скоро ме интересува дали са удобни и за предпочитане ли са за детето.
В амазона има добри отзиви.

# 543
Моето бюро от детството ми беше такова,удобно е до опред.време,може би 3-4клас.После много малко ми беше.В еден по-късен етап към 9клас пак го ползвах,защото за чертане ми беше много практично.Не че помогнах,но е хубаво да видите/пробвате с детенце в магазин,дали ще му допадне.

# 544
Здравейте момичета,
случайно попаднах в амазона на ергономични детски бюра, които много ме впечатлиха. И нали сега мисля детската стая, ми хрумна идеята да взема такова бюро/или ще поръчам от амазона или тук ще търся/.
Става въпрос за ето този тип
https://www.amazon.co.uk/Infantastic-Childrens-Adjustable-Variou … C5NHT5795JEAQT0XH
Дали сте обсъждали подобен въпрос, имате ли някакво мнение/впечатление, дали е добра идея?
Ако правя мебелите по поръчка както мислех с дървесен цвят трудно ще го вържа в интериора, но ако пък комбинирам дървесен и бял цвят може да се получи. И да поръчам едно такова бюро бяло със синичко, и стените нещо синьо... но това е бял кахър, по  скоро ме интересува дали са удобни и за предпочитане ли са за детето.
В амазона има добри отзиви.

Същите бюра ги гледах преди години в един магазин в Парадайз. Дали ги има към днешна дата не знам. Иначе в Офис 1, внасят бюра от Полша или Литва....там има такива с регулируема височина и наклон. Можеш да си поръчаш вида на краката и плота. Нашите в офиса са с дървен плот.

# 545
  • София
А удобни и практични ли са?

# 546
И в Икеа има такива бюра, можете да ги видите на живо ако сте от София и да си преценте дали ще са ви удобни, нас не ни впечатлиха

# 547
В чуденка съм какъв да бъде гардероба в детската стая. Размерите са 150 см ширина, височина 220, дълбочина 60.
Големи колебания имам дали да е с плъзгащи врати или с три отваряеми врати плюс чекмеджета отдолу.
Детето е на 5г. И двата варианта имат плюсове и минуси и не мога да реша. Стаята е сравнително малка- 11кв м
Ако някой е размишлявал по въпроса или има някакви наблюдения за предпочитанията на децата и по-голяма функционалност моля да сподели.

Нашата стая е готова от месец, а аз бях в същата чуденка. В крайна сметка се спряхме на гардероб с плъзгащи врати и вече съм убедена, че плюсовете му са много повече. Дори и да са отворени вратите, не се блъскаш в тях, може да бъде разположен в близост до друга мебел (в нашия случай скрин), която не пречи на отварянето му. Отделно последните дни синът ми (4 години) измисли нова игра - гардеробът с плъзгащи врати вече е асансьор/машина на времето, с която пътува, където си пожелае Grinning
Бих сложила снимки на стаята, но нямам качествени, а и ми е трудно да я снимам, тъй като е малка, а сложихме доста неща...
Но гардеробът е този:
https://jysk.bg/shranenie/garderobi/garderobi/plus/garderob-gent … fte-144x220-sm-db
Скрит текст:

Много съм доволна от цветовата комбинация, която се получи. Мебелите са дъб санома. Прилагам снимки, които бях направила без мебели.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 16:48 от ivelle

# 548
  • Бургас
И ние взехме гардероб с плъзгащи врати. Мъжа ми днес го сглобява, скоро стаята ще е готова.
За мен също плюсовете са повече от минусите, особено в по-малки помещения.

# 549
ivelle от къде е килима, страшно много ми хареса

# 550
ivelle от къде е килима, страшно много ми хареса

От сайта vivre.bg
Препоръчвам! Има страхотни!

# 551
  • София
Ivelle, много благодаря за споделения опит, аз също клоня към плъзгащия. При него ме притеснява че вратите ще са големи до горе/ такъв модел май не бях виждала разделен/, както и че ако беше с врати щях да направя долу чекмеджета от друг цвят.
Аз съм в голяма драма с цвета, нищо не ми харесва. Този цвят дъб бардолино е семпъл и ненатрапчив. Затова и толкова масови мебели има от него. Ти готови ли купи мебелите? Какво легло сложи/колко голямо/ ? Тъй като дребния не може да реши дали зелена или синя стая иска/ имаме варианти и с жълта и оранжева:-)/, реших мебелите да направя едноцветни или с малко бяло, а стените и пердета да са цветни. Много ми е трудно стози цвят, което ми хареса е много грапаво и не става за бюро, а гладките са стари цветове и малко на брой. А и все още си мисля за тези подвижни бюра....

# 552
Нищо му няма на бюрото, и нашето е грапаво, но на никой не му први впечетление. Ползва се вече цяла година...

# 553
Ivelle, много благодаря за споделения опит, аз също клоня към плъзгащия. При него ме притеснява че вратите ще са големи до горе/ такъв модел май не бях виждала разделен/, както и че ако беше с врати щях да направя долу чекмеджета от друг цвят.
Аз съм в голяма драма с цвета, нищо не ми харесва. Този цвят дъб бардолино е семпъл и ненатрапчив. Затова и толкова масови мебели има от него. Ти готови ли купи мебелите? Какво легло сложи/колко голямо/ ? Тъй като дребния не може да реши дали зелена или синя стая иска/ имаме варианти и с жълта и оранжева:-)/, реших мебелите да направя едноцветни или с малко бяло, а стените и пердета да са цветни. Много ми е трудно стози цвят, което ми хареса е много грапаво и не става за бюро, а гладките са стари цветове и малко на брой. А и все още си мисля за тези подвижни бюра....

Сега погледнах дъб бардолино и видях, че е същото като дъб санома.
Аз имах абсолютно същите притеснения за гардероба, защото исках надстройка задължително. Мислех да ги правим по поръчка, обаче открих този на Jysk (по-горе съм дала линк) и той отговори напълно на очакванията ми.
Заложих на едноцветни мебели в дървесен цвят, бледо лимонено-зелени стени и цветни аксесоари. Така може да се променя стаята, без да се сменят мебелите. Поръчах от Jysk гаредероб, скрин и нощно шкафче, а леглата са от Виденов - ъглови с ракла и матраци за 325 лева. Поръчах и една доста голяма етажерка за играчки пак от Виденов. Общо взето напаснах мебелите в един цвят и заложих на аксесоарите Wink
Моят син също се колебаеше между синьо и зелено, затова съчетахме цветовете.
По отношение на бюрото - аз не разбирам какво те притеснява грапавостта му - не мисля, че това е проблем изобщо. Нали пишат върху тетрадки и листи. Ние бюро ще сложим на по-късен етап на мястото на етажерката за играчки, защото пространството ни е доста ограничено, но сигурно ще купя готово бюро в цвят дъб санома Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 юни 2018, 09:25 от ivelle

# 554
Върху бюрата поръчахме и сложихме стъкла - може да се поръча бяло, сиво, синьо, зелено като ги и залепихме. Идеално е за цапане и почистване. Ако тършиш гладкост - също.

Общи условия

Активация на акаунт