В топлите летни дни октомврийчето не спира да пълзи! - Тема 17

• 55 551
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Приспах малкия и да напиша малко повече от един ред.

Чуби, благодаря ти. Наистина е ужасно. То и без да вдигаш всеки ден бебе е болезнено, а сега с малкия ми е още по-силна болката. На три вида обезболяващи съм и пак едва дишам. Малкият заспива само с мен и само на ръце - та сега преоткрих раницата. Нон стоп съм опасана с нея и ми е малко по-леко отколкото само на ръце.

Вече се ядосвам колко бързо му омръзват играчките. Има няма ден - два и му е безинтересна.... Крия, вадя, сменям мястото и нула ефект. Днес му извадих мои гривни и гердани и спечелих малко време за почивка.

Сега ще си търся място да облегна гърба, че на никъде не става...

# 181
Лид мила бързо стабилизиране ти желая дано да отшуми по бързо:heartpulse:
Моят пък не ще да ходи ,катери се .
.Mask
Научил се от дивана,да се качва на дъската за повиване и е безумно смешен

# 182
  • София
😞 Незнам какво да кажа... Освен да проходи по-бързо. И за моите болки в китките на това се надявам 😞

Божеее, същата работа е с играчките. Цял кош, ама след 20 минути ме дърпа за крака и хленчи... Днес си играхме с пускане на топчета в кутия. Едната топка е тип гума. По едно време гледам това дете дъвче нещо. Отхапал си от топчето 😂 вадиха гума от устата 😂

# 183
Лид, много гадно това с гърба Sad , бързо да минава!
Ние пък прихванахме с мм вируса от малкя, аз повръщам, той с температура, направо ми се реве.Припомних си как се чувствах като бременна с постоянно гадене и повръщане до деня на раждането.Чак се замислих как ще оживея при второ забременяване...Та оплаках се. Поне малкия вече е добре, само зъбите са на дневен ред.Приспах го с триста зора и съм се разплула на дивана.
Лека и спокойна нощ ви пожелавам Simple Smile .

# 184
Oх големи активисти явно имаме всичките. Ще излезе вярно, че момиченцата са по-кротки Simple Smile Мисис, да не го държите гладно това дете, налита на гума Stuck Out Tongue Tвоят поне гризнал, моят докопа едно гумено топче и айдее цялото в устата, както опитва всичко да гълта като мисирка, едва сварих да го вадя. Шо си има Kатеричкo Mr. Green  при нас модата е наобратно, слизане - повечето време уцелва да пусне първо краката и много плавно каца на пода, но напоследък и с главата напред тръгва, аз уж го крепя и правя демонстрации как ще се забие, обаче то не - опъва ръцете напред и изпълзява. Иначе голям зор да е прав и да марширува насам-натам, обачее като стане време за смяна на пелените и като го държа да стъпне на крака да го оправя, то се гъне като кашкавал направоо. Гарнирано с рев. Преобличането наистина ми стопява нервите всеки път!!

# 185
Момичета бързо оздравяване!
И тя не играе с играчките, но аз реших проблема. Аз играя с тях, сядам на килима и започвам. Тя ме гледа, гледа и започва и тя. Имитира всичко, което правя, щом аз играя, играе и тя. Обожава да си играем заедно иначе без мен я виждам, че се чувства самотна.

# 186
  • Варна
Лид бързо да се оправяш Hug
При нас кака  ни се пооправи и от утре сме пак на вън че Гоги не го свърта у дома... Той яде каквото му попадне диня, пъпеш, праскови, ябълки и всякакви плодове много обича домати домашно от вилата и краставички чудя се и Морков да му дам да ръба с тез 6 зъба Stuck Out Tongue Winking Eye
Гоги направи самостоятелно 5-6 крачки, пада става без да се подпира кляка си човека скоро ще меся питка май.. Бута си една метална количка и й вика бръъм бръъм... Като надуем няколко балона ела да видиш как играе,  отива час сигурно.. Гони балона, бута го,  той литва на горе Гоги след него.. Голямо шоу.. Ии сега се приспиваме цокайки и хапейки ме.. Откачам... И дано скоро заспи... Лека от нас

# 187
Лид,краси бързо да оздравяване.ние сме ок ,седиме на  басейна ,после и така маса с роднини и съседи .лека нощ

# 188
Лид, дано се реши проблема в основи. ММ правеше едни упражнения и после дълго време се учеше как да повдига предмети правилно. Ако искаш мога да те свържа с кинезитерапевт, чакръкчия и много добър масажист. Успех ти желая, гушкам те като мече Simple Smile

Успех на завърналите се на учебният фронт!

Гоги и Патето са на един хал! Днес реши да се отпусне и направи голям прогрес, преходи хола и детската площадка по няколко пъти сама, сега спи като пън, ама, героите са изморени.
Направих гюведже подбно на Поли, оле със зор изяде 100-150гр, но пък на таткото му хареса и си го хапна. Днес й направих супа от морков, картоф, чушка ситно нарязани с кус кус (за възрастни) и заешко (накълцано на чопър), е, разгеле яде това дете. Мисля, че ще е манджия на  тиквички, като баща си, хм.

Аз таман си вкарах у ред къщата и утре ще сме на спокойствие, и после хващаме отново дългата.

Чета ви редовно, но съм се захванала с учене и нови хобота, та, не ми оства.
време.

Лека нощ, дами!

Пп: някоя от вас друга, освем мен-цербера, приучи ли си детето да заспива само посредством метод (четен в книгата на др Спок) с оставяне само в леглото след мляко, целувка и "лека нощ'?!?!?

# 189
Ани, завиждам ви за басейнчето Wink.
Pure_nature, аз ми се иска да го науча така да заспива, ама той се дере като магаре с едни крокодилски сълзи и аз се предавам.

# 190
Pure, при нас има люшкане до 20 минути и местене в леглото. Ако не е заспал дотогава, има местене в леглото и оставяне сам.

# 191
Pure, аз използвах този метод още от новородена.Използвала съм го и при баткото и наистина има ефект.Никога не са плакали през нощта и не съм ги и оставяла да плачат.Научиха се ,че щом е тъмно значи е време за сън и няма мам да играе с тях или да се занимавам.Книгата е малко соц, но има много добри попадения,които съвпадат с моето мислене и разбиране за отглеждане на бебе.
Аз пък сега си хапвам торта с горски плодове и заквасена сметана ,която приготвих вчера.Толкова добре се е получила ,че трябва да заключат хладилника ,за да не я изям Laughing

# 192
lid, стискам палци да се оправиш по-скоро! Много е неприятно! Sad
Ние дивеем и се мятаме по цял ден. Няма спирка. Започна да спи по по малко и станала киселячка! Grinning Все по-уверена и смела се чувства на крачета (ама в действителност не е много стабилна), та скоро ще има яко туп или пльос, предусещам аз! Grinning
Със заспиването вечер досега винаги е спала непробудно (с две-три изключения). Заспиването стана драма в един момент, но номерът да си яде млякото в леглото все още върши чудесна работа! Simple Smile От около седмица обаче, заспива (към 21:30) и между 22:30 и 23:00 се буди с рев. Ако я взема при мен млъква и заспива веднага, но не искам да я уча така. Та последните два пъти я бутам по дупето и я люшкам и тя пак да 2 мин. се успокоява. Много ми е чудно защо го прави това и то в почти точен час всяка вечер. Thinking
За протокола зъб все още няма! Grinning

# 193
Моята бамбина има съвсем точен ред на заспиването. На разходка с количката сутринта и следобед си заспива и вечер щом си изпие млякото. Самата тя си го прави този режим, аз нищо не правя, тя води парада. От три нощи пак се буди в 3,30 сутринта, винаги в точен час, опикана до ушите. Сменям памперс и пак си заспива, но с биба, която плюе след като заспи сама.
Ще купя номер пет за през нощта, да изкарва до сутринта.
Никога за нищо не насилвам, водя се по нея.

# 194
Привет! Отдавна не съм писала,но ви чета редовно.
Аз така процедирам със спането от сигурно 4-5-6 месеца,от както си хвна шишето самичка. То нямаше смисъл да седя до нея и да я разсейвам. Сега като го изпие се изправя,гледа има ли някой в стаята и ако няма си ляга и заспива. Това е и при дневните спанета. Нощем се буди тези дни,май долните зъби я мъчат,но успваме да се справим без мляко. Но пък денем спря да яде,та нощес й правих мляко,поне да знам,че не е гладна.
Иначе се изправя на всякъде,прави стъпки,но самичка още не може. С проходилката тича. 😃
Чуби,аз почнах да й взимам памперси 4+ и не я намирам мокра вече. Пробвай ,според мен са малки размерите вече.
С играчки играе,но повече обича и тя други предмети,кабели,мишки,клавиатури (бащичко😃) и всякакви неща.
Друго другоо май няма при нас.
Оправяйте се бързо, Лид, Краси и всички с болежки.
Хубав уикенд и много целувки на малките и големи дечица! 💋

Общи условия

Активация на акаунт