НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 616
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
да, и бамята е допустима
вчера и онзи ден ядох бамя яхния - поизду ми се корема, но е тооооолкова вкусна  Crazy
за съжаление не доведе до желания резултат в двете нули  Twisted Evil

Мис, лаксалът е хуск, взех си и натуралакс - двете регулират постепенно; лактофлорът също не е с бърз резултат, трябват няколко дни, за да подейства, но за това пък и трите водят до по-траен резултат /доста почетох и разучих след съветите тук, отново благодаря!/
иначе за мен безотказна е рициновата гнус, днес прибегнах пак до нея на гладно с чаша топла вода - за 2 часа бях пушка, но сега храна не ми се поглежда  Close

# 661
Никога не ме е болял корема от чай сена.

# 662
  • Варна
И аз мисля да си купя пробиотик,че не съм редовна никак

# 663
https://m.shop-apotheke.com/arzneimittel/4436668/schoenenberger- … -feigen-sirup.htm
 Този сироп е много хубав при запек. Тук в Германия го ползват и в болниците, след операции, след които не е желателно да се напъваш. Напълно е безвреден. Дават го и на бременне и бебета. Няма болки в стомаха, няма бушуващи черва. Ето малко превод.

Сироп от Манна и смокиня е естествен, растителен лаксатив, без консерванти. Тя е изработена от смокини и истинската манна, сладък вкус, сок от пепел на  манна.
Сиропа е подходящ при запек и когато конст.е желателно да е мека (например, хемороиди, фисури в аналната лигавица, след операции). Той действа по много мек начин, поради което е особено подходящ като слабително средство за самите деца по време на бременност .
Аз винаги имам в хладилника едно бутилче. Една мерителна чашка и на другата сутрин е подействал. Давам на дъщеря ми от него, че тя по-често се запича.

# 664
# 665
  • София
Бубанка, аз ти хвалих агнешкото за "онази" цел преди няколко страници Simple Smile
Фрутилакс е много мек сироп, хубав е.

# 666
  • Vildbjerg,DK
Благодаря момичета за споделеното мнение за Вега теста. При цена от близо 250 лв. май по-добре да пусна изследвания:hugs:

# 667
# 668
Дуфалак имам и сега в хладилника, ако днес взема ще подейства чак утре, наясно съм,че такова е действието при повечето разхлабителни, не става веднага, но и не искам да привиквам към тях.
Май ще започна да ям ленено семе с кисело мляко или накиснато във вода.

# 669
  • UK
Здравейте, аз вчера легнах болна, от раз ме смъкна температура, виене на свят, права не мога да стоя, смятам, че кръвното много ми падна и чак се чудя какво да ям, нямам силици за нищо. Ядох две бисквити вчера, от липса на друго, сега пак цял ден ми се вие свят, закусих 2 бъркани яйца със сирене и масло, пих кафе, но съм супер отпаднала, какво мога да ям или пийна, нещо, което ще ми даде малко сили, налага ми се да съм по улиците, утре съм и на работа.

# 670
Бульон, супичка, нещо такова, мед с лимон и орехи-бих казала, но е против режима меда, въпреки,че е много добро това в такива ситуации. Аз бих действата директно с хапчета, при положение,че си и на работа и имаш и други задачки-упсарин,витамин Ц или нурофен стоп колд са супер ефективни.

# 671
Защо в немското ДМ няма кокосово брашно?  Не че не намерих в Амазон, на ми стана интересно, че в бълг. ДМ има, а в немския не. Намерих и рецепта за хляб с кокос. брашно. Ако не е  публикувана и някой има интерес, ще я напиша.
Имам 2 въпроса. 100 % са коментирани, но аз не ги откривам. Blush
1. Има ли вкус на кокос брашното и сладни ли?
2. Защо слагате мазнина в кафето? Държи ситост или има и други причини?

# 672
  • Scotland
Аз съм с щитовидно заболяване и спазвам не свръх нисък въглехидратен режим. Въглехидратите ми идват от зеленчуци, защото аз си държа на 20:80. Така няма проблем с тоалетната. Хапове и сена не бих пила. Повече мазнини да, но не и чайове за разхлабване. Пия редовно и комбуча, която също спомага.
Относно мазнините. Дори месото да не е мазно, каквото е пуешкото, аз готвя с мас/масло. Тези бутчета, например, бяха приготвени като ги полях с разтопена мас и подправки. В слоукукъра остава на дъното цялата мазнина (овкусена разкошно) и с нея си поливам месото, също си я сърбам. В други дни ям тлъсти меса и/или сланина. Субпродуктите винаги с много масло ги ям. Хапвам масло директно от хладилника, много ми е вкусно. Не мисля, че приемам малко мазнини. Просто не съм описала в детайли.

# 673
  • Scotland
Здравейте, аз вчера легнах болна, от раз ме смъкна температура, виене на свят, права не мога да стоя, смятам, че кръвното много ми падна и чак се чудя какво да ям, нямам силици за нищо. Ядох две бисквити вчера, от липса на друго, сега пак цял ден ми се вие свят, закусих 2 бъркани яйца със сирене и масло, пих кафе, но съм супер отпаднала, какво мога да ям или пийна, нещо, което ще ми даде малко сили, налага ми се да съм по улиците, утре съм и на работа.
Ако можеш да си свариш костен бульон, мазен. Да изкараш само на него. Мен ме оправя бързо!

# 674
По колко вино си позволявате да пиете, ако пиете де? Една чаша през ден два е ок нали?

Общи условия

Активация на акаунт