НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 611
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София
dejie Ако можеш днес да легнеш и да спиш. Не само да лежиш, ами сън. Иначе и аз съм за мед с лимони и шоколад...

Открих бекона от Лидл. Малко ми е солен, ама и суров го метнах. Yum Днес имах възможността да спа до късно, та чак сега изядох малко бекон с омлет от 2 яйца и сирене. Сега едно кафе и се чувствам страхотно!

# 676
  • Бургас
Аз съм с ниско кръвно. Падне ли съвсем и ми се вие свят помагат солен бульон или шоколад. И по възможност повече лежане.

# 677
Мазното кафе държи ситост, вдига мазнините и да речем тушира апетита за сладко(последното от един игрален филм).

# 678
  • на земята
Kameloth,мерси купих си от същата сметана днес  bouquet
Като ви чета менютата за храна,аз приемам повее мазнини на хранене,масло,зехтин,маслини,авокадо ям почти всеки ден на закуска или в салата и скумриийка и тя си е мазничка.Колкото повече мазнини по бързо се свалят килограми.Аз за две седмици съм -3.Имам малко за сваляне,но е факт че свалям от 60 на 57 днес.

# 679
Защо в немското ДМ няма кокосово брашно?  Не че не намерих в Амазон, на ми стана интересно, че в бълг. ДМ има, а в немския не. Намерих и рецепта за хляб с кокос. брашно. Ако не е  публикувана и някой има интерес, ще я напиша.
Имам 2 въпроса. 100 % са коментирани, но аз не ги откривам. Blush
1. Има ли вкус на кокос брашното и сладни ли?
2. Защо слагате мазнина в кафето? Държи ситост или има и други причини?

Кокосовото брашно има лек аромат на кокос и сладни.

# 680
Лаленце, браво на теб, аз само обиколки свалям.На кила не мърдам, ама и не ми е зор, де.

# 681
  • Варна
Ей, изядох света днес , останах си в къщи да посвърша някоя работа и съжалих сто пъти. През 20 минути главата ми беше завряна в хладилника, добре ,че преди няколко дни изквърлих всичко дето не трябва да се яде.  Като не ям въглехидрат, имам някакво постоянно усещане за глад и все посягам да похапна нещо. След закуската 3 пъти ядох гювеч със свинко, по някое време надвечер домати със сирене  и накрая тъй прегладнях ,че си изпекох на грил тигана 4 свински кюфтенца и си направих  салатка от домати с лук и си се навечерях. Утре закусвам и бегам нанякъде ,че не се издържа иначе  Embarassed

# 682
Ама ти беше вкусно, нали? Няма друга такава диета!

# 683
  • Варна
За вкусно незнам, на един сладолед, например, не бих отказала . Но количествата ,които изяждам ме плашат  Simple Smile

# 684
чета разни неща за режима и попаднах на нещо интересно за мен: "забранени са всички видове олио от семена и зеленчуци" - така ли е? купих ленено олио - "в 100 гр. съдържат 99.70 мазнини" - защо да не е режимно при положение, че зехтинът е?  Thinking

също на повечето места виждам препоръки за твърди сирена, но сега чета списък, в който пише "меки сирена и кашкавали", хм

# 685
  • Варна
Да кажа ,че и количествата са важни. След вчерашното ми тъпкане съм с 900 гр. отгоре. Та изводите за мен
са - хранене 3 пъти на ден и вечеря не по-късно от 19 ч. , ям ли по-късно , винаги имам плюсче на следващата сутрин. Тъй или иначе реших да се претегля чак в събота и да спра с тегленето всеки ден. Ще се мъча да сваля, пак и отново / за 3-ти път/ , този килограм ,който качих в последните 3 дни  Rolling Eyes

bubanka , дано някой по-запознат ти каже , както е видно аз не се справям много добре с режима, да не кажа никак  Peace

# 686
  • София
Бубанка, повечето такива олиа имат голямо съдържание на Омега-6, т.е доста по-голямо от Омега-3. Доколкото помня от обясненията тук Омега-6 спомага възпалителния процес вътре в тялото. Зехтинът мисля е на обратно - повече Омега-3, затова може.

# 687
  • SA
Бубанка, растителните масла не са забранени, но се предпочитат тези, които са богати на мононенаситени мазнини, както зехтина, бадемово, авокадово, от макадамия масло и е добре да не са рафинирани, а студенопресовани. Причината е тази, която Ерин е споменала - да не се приемат голямо количество полиненаситени мазнини от типа омега-6, които така или иначе не можем да избегнем, тъй като се смята, че при съвременния начин на хранене е нарушен баланса им с омега-3 полиненаситените мастни киселини, източник на каквито е основно рибата и морските продукти. От друга страна мононенаситените като тези в зехтина са неутрални и нямат отношение към възпалителните процеси.
Ленено олио само веднъж през живота си съм купувала и ми беше толкова отвратително, че цялото шише замина в боклука. Между другото, смятам, че ако някой иска да приема повече омега-3, по-добре да си взема рибено масло, отколкото ленено. В последното омега-3 не е в особено активна форма и е необходим процес на допълнително преобразуване в тялото, който не е особено ефективен при доста хора.
Но все пак, това не означава, че човек не може да лизва друго олио освен зехтин и изброените препоръчвани.
Иначе от гледна точка на постигане на кетоза, полиненаситените мастни киселини не пречат. Напротив, олиото и разни майонези, а даже и маргарин доста се ползват в храната на болни на кетогенно хранене.

Последна редакция: нд, 20 авг 2017, 14:14 от Kameloth

# 688
  • Scotland
А как стои въпросът с направата на хляб от ленено брашно, от време на време? Ще се впише ли в режима? Самото брашно от ленено семе доста спомага за регулирането на съотношението омега 3 - омега 6 . Наскоро четох за едно изследване, в което давали на животни чист фураж ( той прави млякото и месото с огромно съдържание на омега 6) и такъв, който е смесен с 5% лен. Тези само 5 % оказали сериозно влияние в съотношението впоследствие.

# 689
  • София - Варна
Камелот, да питам за пикочната киселина все пак ОК ли е, ако се ядат пържоли? Защото четох, че съдържат пурини, а те не били добре за пикочната. А то като се ограничи и това, остават много малко неща за ядене.
И за кафето да питам? Рибата? Във връзка със завишената пикочна киселина?

Общи условия

Активация на акаунт