С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 285
  • 845
  •   1
Отговори
# 225
Аз се удивих от дългото избиране на сервиз за чай. За мен това е консуматив и обикновено забърсвам каквото ми хване окото.
Бих подбирала дълго ако съм колекционер. Имам два сервиза от японски порцвлан на около 150 години, които не ползвам в ежедневието си.

# 226
Явно ще си остана неразбрана Simple Smile Оценявам жеста и, но ме издразни това, че един вид подмина с лека ръка факта, че ние ако искахме просто да си купим нещо нямаше да се вайкаме толкова време, а щяхме да го направим още същия ден, но щом се мотаме толкова време в избиране- явно повечето неща не отговарят на изискванията ни/вкуса ни. И в конкретния случай се получава, че шанса да улучи е минимален (както и стана), но защото не искаме да я обидим- сега ще трупаме неща, които не ни радват.

Явно сега ще ме пратите в класацията на най-лошите снахи, защото  просто не искам да се затрупвам с неща, които не ме радват, но ще го правя, за да не се почувства подаряващият по някакъв неприятен начин.

Хора, исках просто да си измрънкам, а не да ми обяснявате колко е чудесна свекърва ми- това го знам и го написах още в първия пост, но явно просто си имаме различни степен на търпимост (аз се дразня на едно, а вие на други неща, които лично аз бих подминала без да ги забележа дори).

# 227
Защо да се затрупваш? Не знаеш къде е кофата за боклук ли? Като не ти харесва и не го искаш в дома си, изхвърли го. Отново не разбрах какво е подминала с лека ръка жената? Забранила ли ви е да си купите сервиз по ваш вкус? Интересно е, че си се подразнила на един мил жест. И дори започна филмите с борба за надмощие, вмешателство в твоето домакинство и подминаване с лека ръка. Още квалификации можеш ли да измислиш? А дали не ти идва на ум, че там където ти виждаш подминаване с лека ръка, някой нормален човек ще види мил жест и желание да те зарадва?

# 228
Значи ако слагате тези неща, ако казвате колко ги харесвате...ще продължават да ви подаряват, все пак подавате сигнал че ги харесвате...то и ако ги изхвърляте е тъпо, но поне в един момент ще се усетят, както аз с приятелката ми. И просто спират да подаряват...

Знам, че е тъпо, но както и ти написа- тъпо е и да ги изхвърля..... Знам, че е затворен кръг в това отношение

the wishmaster, разбирай го както искаш, но въпросът е в това, че лично аз не бих постъпила по този начин когато познавам хората, които са особени на тема вкус. И за поредн път- оценявам жеалнието и да ни зарадва, но не, не ми харесва начина по който го направи.

# 229
  • Германия
Свекървата отдавна се отказа да ни прави предметни подаръци. Предполагам и на нея така й е по-лесно де. Сега получаваме пари за рожденните дни и за коледа. За коледа подаряват и нещо към парите - одеало, пижама, кърпа за баня..ей такива неща. Обикновено влизат в употреба, а с парите си купувам каквото искам

# 230
Нали се сещате,че това с подаръците снахи-свекърви е  в началото.после няма.Почва се за внуците и така,директно на тях парички по едно време става.
Наистина е радост да доставим,пък като стандартите се разминават ,все някак се намира начин да се отърве човек от нещо  не по вкус.Ами какво да подари някой  все пак,може и  представа да няма  и  възможности-също.Все пак е  харизано,дето се вика,може да се намери  път и  за него да замине.
И аз имам сервиз за кафе,дето събира прах,вече малките чашки не се ползват.В едни гаубици наливат.

# 231
Уиш, според мен ти наистина не доразбра  какво каза Шанти . Каза, че като цяло харесва С, защото не им дава непоискани съвети, не ходи непоканена при тях и  въобще е добра свекърва.

Според мен Шанти просто си търси повод  да  се впише в темата и намери нещо толкова незначително. Но, ако постои по-дълго, ще се научи да търси под вола теле. Тук има добри примери за подражание.

Аз съм от тези, които харесват подаръците си, които съм получила, но не харесвам това, което сама съм си купила.  Купя, после му намирам кусури и накрая го  скривам и от мене си. Пример- последните 2 рокли, които купих преди 2 седмици. Облякох ги   по веднъж и реших, че не са за мен, защото рокля не съм носила повече от 20 г.  Ходя с панталон и рядко с прави поли.  

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 21:59 от K.A.G.

# 232
the wishmaster, никакви квалификации не съм измисляла, просто казвам, че в моя живот подобни неща няма и поради тази причина непослучливия опит по горепосочени причини ми направи впечатление, действие, което НЕ разглеждам като вмешателство или борба. Да, разбирам какво е целяла- само и единствено да ни зарадва. Не бих изхвърлила подаръка по вече описани причини- не искам да я засегна по някакъв начин, точно защото разбирам идеята, с която го е направила. Започвам да си мисля, че с теб явно няма да можем да се доразберем кой какво има предвид, защото упорито продължаваме да си повтаряме едно и също.

# 233
Уиш, според мен ти наистина не доразбра  какво каза Шанти . Каза, че като цяло харесва С, защото не им дава непоискани съвети, не ходи непоканена при тях и  въобще е добра свекърва.

Според мен Шанти просто си търси повод  да  се впише в темата и намери нещо толкова незначително. Но, ако постои по-дълго, ще се научи да търси под вола теле. Тук има добри примери за подражание.

Просто си измрънках за дреболия, но иначе си права, че това би могло да се квалифицира по този начин, защото е нещо наистина дребно и незначително на фона на неща, на които попаднах тук.

# 234
Свеки винаги знае какво да подари, винаги е правила правилните избори за подаръци, но свекър ми държи да купуват отделни подаръци - и никога, ама никога не му се получава. Подарявал ми е слънчеви очила, а аз такива не нося късогледа съм и нося диоптрични с рефлексни стъкла, запалка zippo - не съм пушач, комплект за бродиране - не бродирам и други такива... Не се обиждам от това - подарявам ги на други близки, на които ще се харесат.

# 235
КАГ, аз си признах, че не разбрах от какво се е подразнила девойката. Искала да си купи сервиз, но свекървата взела, че ѝ подарила. Пренебрегнала с лека ръка желанието ѝ да си избере сервиз по свой вкус, и ѝ подарила. И като недоразбрала попитах дали свеки ѝ е забранила да си купува друг сервиз, който харесва или е настоявала да ползва само и единствено подарения.

# 236
Да, но ако й кажеш че сервиза ви харесва и го ползвате, тя няма как да разбере, че не ви харесва и че не е окей да ви купува пак. Все пак в нормалните семейства е някак си окей да купиш на някого хаванче или чинии за мартини, и да му го подариш при гостуване...съвсем нормален, добронамерен жест. За повечето хора не е окей да идват с празни ръце, и също така се ослушват и гледат да зарадват близък с нещо, което на тях им е допаднало, или което смятат, че ще допадне на друг.
За губери и такива неща....по-скоро е добре да се пита, защото не само че не всеки ги харесва, ами може и буквално да убиеш някой алергичен човечец с това. Но едни чаши...просто следващия път й кажи, че се е счупила чаша, развалил комплекта и прочие, и си пийте във вашите...и толкоз...чашите наистина са консуматив

# 237

the wishmaster, Подразних се на това, че един вид на своя глава взе решение, което ние не правим месеци наред и това при положение, че ни познава добре. И да, по този начин сега се чувствам длъжна да държа в дома си неща, които не харесвам, което лично за мен не е приятно. Права си, че винаги мога да ги изхвърля, но как би се почувствала ти ако отделиш време и се опиташ да зарадваш някой, а той просто го изхвърли? Това е и нещото, което ме спира да го направя.

Да, особени сме и държим всяко едно нещо, кеото ни заобикаля в дома ни да ни носи радост, та било то и такава дреболия.

Happy, разбирам го това да не се ходи с празни ръце и не виднъж сме и казвали, че за нас е по-приятно да я видим нея, отколкото да се трепе да подготвя някакви неща (и това не е заради вкусови предпочитания) и ако пък толкова не може да дойде ей така най-сетне да ми каже тайната си за сладкишите които прави и са уникални например.

# 238
Не знам, ти може би нямаш деца и близки? Не си искала да ги зарадваш с нещо, сувенир, някоя дреболия, хубава и удобна отварачка, на която си попаднала след години търсене ? И на мен преди ми е било чудно как така от устата си залъка ще вадя, ще нося скътана ябълка или някоя чуждестранна бонбона, ама на, влача за децата...малееей  олелчила съм се явно Astonished
Просто не се вживявай толкоз в тоя сервиз. Замъкни го на някоя вила, уж да си пиете там заедно чая, или нещо друго измисли...надрал се е в миялната, злобната съседка е била у вас и ти е счупила някоя чаша...милиони неща Simple Smile

# 239
Права си, че винаги мога да ги изхвърля, но как би се почувствала ти ако отделиш време и се опиташ да зарадваш някой, а той просто го изхвърли? Това е и нещото, което ме спира да го направя.
Не е нужно тя да разбере, че си го изхвърлила. Добре, не го изхвърляй. Толкова ли не можеш да се окажеш леко несръчна и без да искаш да го счупиш?

Общи условия

Активация на акаунт