С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 286
  • 845
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Залагам една добра сума, че целта е била именно да разберете, че дори не е отворила подаръка.

Мислих си, ама защо чак сега?
Преди година са ѝ го подарили, може ли да не го е отворила пред тях, може ли за всичкото това време да не е обелила дума, че ѝ харесва или ѝ върши работа?
И те да не са я попитали нищо? newsm78

# 256
  • Варна
Залагам една добра сума, че целта е била именно да разберете, че дори не е отворила подаръка.

Аха, и аз Simple Smile

# 257
Не мисля. Ако са им нормални отношенията, от какъв зор свекървата ще прави демонстрации.
Може така да си ги съхранява жената. Има хора си държат всичко по оригиналните кутии. Особено ако не се ползват често.
Но и защо снахата пък не е попитала, като го е видяла на столчето и според нея е неотварян и неползван!
Аз бих попитала! "Майко/лельо/ Гано (или както там й викаш), ама ти не си ли ползваш чинийката? Не ти ли харесва? Аз пък бях сигурна, че ще ти хареса - нали обичаш да правиш торти и сладкиши, тя е точно за това! А и по цвят я избрахме, какъвто ти харесваш..." Simple Smile
А иначе какво толкова се чудите - както снахата тук не харесва сервизчето, щот не било нейното, така и свекървата може. Както едната има право на претенции и собствен вкус, така и другата Wink

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 18:54 от птица

# 258

Мислих си, ама защо чак сега?
Преди година са ѝ го подарили, може ли да не го е отворила пред тях, може ли за всичкото това време да не е обелила дума, че ѝ харесва или ѝ върши работа?
И те да не са я попитали нищо? newsm78

Наистина не знам. Както казах, ходили сме много пъти, не съм го виждала до сега. Даже този път направих торта и занесохме и си казвам, колко ще ми е приятно ако видя, че си ползва чинийките и виличките. Отивам и заварвам това. А и ето сега бих я попитала, но тогава ми стана адски тъпо и предпочетох да си замълча. Не знам защо, съжалявам вече.
А относно това, колко време не е станало въпрос дали й харесват, не ми е удобно да питам такова нещо. При подаряването ММ и каза колко сме се старали да подберем в подхотящия цвят и т.н. Редно е тя да направи някакъв коментар ако са й харесали, разбира се. Не обичам да нахалствам.

# 259
Water_nymph,
Ама вие не си ли говорите? Аз бих попитала с най- милия и любезен тон: "Ама майко/свеки, не ти ли харесаха чинийките, с толкова кеф ти ги избирах?".
Понякога се вкарваме в супер сложни ситуации, които биха могли да бъдат избегнати с един най- обикновен разговор. 

# 260
Поставям се на мястото на снахата/свекървата с терзания по последния житейски казус. Отивам и питам директно. Изяснявам. Не мога да търпя такива недоизказани, па намекнати, па преживявани и предъвквани от мозъка различно тълкувани неясноти.  Да няма обидени.

# 261
Има и заобиколен начин да си кажеш-едно рокля  занесох,снахата каза:надписът ми харесва.
Нещо имаше мам, не разбирам  английски.Но  ми стана ясно,че само надписът е харесан,това няма да се носи и  бях права.Та  се учим в движение и пак бъркаме.Дребни неща са тези.И трябва да се приемат.Губиш,дето си купил неправилното  и дето ще го изхвърлиш,ама такъв е животът,губи се понякога.Не  може всичко да е таман.Има други,големи загуби,дето е  трудно да прежали човек,тези дребни и  се прежалват.

# 262
Важното е, човек да си направи извода. Като видиш, че един път, втори път нещо, което си подарил не се ползва, просто спираш с подобен род подаръци. Като има повод - цветя или бонбони или пари или и трите. Но да продължава човек да подарява нещо друго, ще е напълно излишно, защото вместо радост, негативни емоции ще изпитват и двете страни.

# 263
Важното е, човек да си направи извода.
В конкретния случай, изводът е, че няма значение какво са подарили, защото подаръкът е останал неотворен и дори свекървата, на която е подарен не знае какво има в пакета.

# 264
Включвам се понеже много пъти имам подобни случаи като коментирания особено с майка ми. Прибира всеки подарък и изобщо не го ползва. Вече се опитвам да купувам само практични неща, но и това не е с особен успех, защото дори да й подарим нещо, което тя е споменала, че би сменила, пак продължава да ползва старото и складира новото. Дори поизносени неща казва, че няма нужда от нови и 'ама нямаше нужда, защо давате пари'. Максимално се старая нещата да са по нейния вкус, и двете не си падаме по натруфено или крещящи цветове, така че мисля, че не е до това, че не й харесват, а че иска да запази новото, просто има такива хора.
Свекърва ми пък не влага нищо специално - нито се старае да избира, нито влага особено много средства, нито се прехласва по подареното й.  Понякога също ми става обидно, защото подаръците с нея са като общите подаръци на не близки колеги в офиса, но пак е до човек. Винаги подарява подарък (не прави подаръци на децата си за имен или рожден ден само така, а само ако е поканена) дори да знае, че може да не е по вкуса на този, за който е.
Свекър ми( разведени са) пък винаги подарява само пари, пак за по-големи поводи или като е поканен.
Майка ми - подарък + пари, ако е нещо общо, ако е за личен повод - пари, но не изпуска случай.
 Пари на родителите за помощ разбирам, ама за подарък не ми идва подходящо. Майка ми, ако я питам, няма да ми каже какъв подарък иска, бащата на ММ също, свекърва ми - няма смисъл, защото само ще се старая да избирам нещо, на което няма да обърне внимание, а колкото пъти се е поинтересувала дали нещо ни трябва/харесва винаги е взимала по нейни предпочитания в крайна сметка.

# 265
В конкретния случай, изводът е, че няма значение какво са подарили, защото подаръкът е останал неотворен и дори свекървата, на която е подарен не знае какво има в пакета.

А може да е знаела и да го е приготвила за тортата, която са носили. Но да е забравила.
Не подценявайте ЕГН-то и склерозата, с която си вървят ръка за ръка.  Laughing
Аз отдавна се усещам, че забравям. Затова слагам нещо на видно място, уж да не го забравя, но нещото някак си се изхитрява да се слее с обстановката и пак го забравям.
И по-зле ще става...  Sad
В конкретния случай, след като снахата е занесла торта, а преди това – чинийки, които са сложени на видно място, за мен най-естествената реакция е да извади чинийките и да сервира тортата в тях. Веднага ще си проличи дали свекървата е имала задни мисли, дали е подценила подаръка, или просто е забравана.

# 266
Аз разбрах, че пакетът е бил запечатан, т.е. не е бил отварян, но може и да съм паднала в жертва на склерозата и да съм оплела инфото.  Laughing

# 267
Е, какво значи запечатан? Ако е от онези прозрачните лепенки, които фиксират капаците на кутиите, нищо не пречи да се разпечата и пак да се запечата. Даже може и да не личи, че е отваряно.
Не издребнявай толкова пък и ти.

# 268
Не издребнявам. Имам някакъв смътен спомен от написаното, а ме мързи да ровя.

# 269
Това, че на нея ѝ се е сторило, че подаръкът не е отварян, не означава автоматично, че наистина не е отварян. Това едно.
Второ, дори и да не е отварян (защото на кутията има подробна картинка какво съдържа например), също не означава, че свекървата е нямала намерение да го използва. Иначе защо ще го вади?
Не мисля, че помагаш с наливането на масло в огъня. Достатъчно недоразумения стават и по естествен път, няма нужда от странични подстрекателства.
За пореден път ще кажа: комуникация му е майката, не тълкуване от непознати тьотки сеирджийки в нета.

Общи условия

Активация на акаунт