С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 098
  • 845
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Никой ли не прочете защо момичето не иска да спре да се събира с родата, в която влиза и бъдещата свекърва?

Защото бабата на момчето е добра жена, която всъщност ги събира всичките и много се старае, и с трепет ги чака.

# 346
Жива и здрава да е бабата и още дълги  години да ги събира! Понеже ми остана, епизода с бабата, се замислих, ели' е нужно да се сдъвкат с цялата рода, заради проекто-свекървата!
Та, ясно е, че Анонимна няма да предприеме нищо по въпроса, нали жената е свястна. Гложди си я, та, да си го каже.
Пак да се изкажа, бъди малко по-дебелокожа, както по- горе казаха, отговаряй дебилно на дебилни въпроси.
Това поверие за 7-те години мистана интересно, каква е идеята?

# 347
Не чакам някой друг да ми реши проблема, нито мрънкам, че не го прави, опитвам се без да влизаме в спор (защото това със сигурност ще стане, ако говорим открито) да реша проблема, затова и приятелят ми е говорителя в ситуацията. Много държа да имаме добри отношения - за четирите години почти, от които сме заедно с приятеля ми никога не сме имали проблем, напротив дори, имаме добри отношения излизаме заедно и я чувствам близка, не искам да развалям това. С години съм била свидетел на отношенията на майка ми и баба ми и не искам някои ден в моето семейство нещата да са такива, да поставя приятеля си в положение между майка му, която винаги ще му бъде такава и жена му и да е постоянна война.

# 348
Не чакам някой друг да ми реши проблема, нито мрънкам, че не го прави, опитвам се без да влизаме в спор (защото това със сигурност ще стане, ако говорим открито) да реша проблема, затова и приятелят ми е говорителя в ситуацията. Много държа да имаме добри отношения - за четирите години почти, от които сме заедно с приятеля ми никога не сме имали проблем, напротив дори, имаме добри отношения излизаме заедно и я чувствам близка, не искам да развалям това. С години съм била свидетел на отношенията на майка ми и баба ми и не искам някои ден в моето семейство нещата да са такива, да поставя приятеля си в положение между майка му, която винаги ще му бъде такава и жена му и да е постоянна война.
Като родиш, може и да миряса. Но може и да не те остави на мира, после ще каже ето брат му има второ, вие само едно...не може тъй. Ти хубаво искаш мир, ама има една порода хора които търсят конфликта, да се налагат, да е на тяхната...
Докато мълчиш и гледаш в земята ще те трови, в момета в който я поставиш точно на мястото и, за известно време ще спре.

# 349
Питай я дали тя ще плаща за вашите прищевки на сватбата, дали ще купува оборудването за детската и после лично ли ще идва да гледа детето, докато учиш за изпити, или ще плаща за бавачка. Simple Smile
На хората много им знаят устите и много обичат да дават акъл, докато не се наложи да влагат собствени усилия и пари.
Ако каже "Всичко плащам", следващият път й връчвате предварителна сметка за сватбата, детската и бавачката. Да видим какво ще се случи.
Аз бях на 24, когато почнаха подобни намеци. Директно заявявах "Има време" и толкова. Само майка ми веднъж настояваше да си направя дете, пък тя щяла да го гледа. Казах й, че щом иска дете, може да си го направи сама (все още има възможност, да ми е жива и здрава!). От тогава не съм чувала намеци по темата. Grinning Понякога трябва да си малко по-директен, дори с риск да прозвучиш грубо. Спокойствието ти е по-важно от обсесиите на хората.

Абсолютно по същия начин бих постъпила, с хора, които ми натякват нещо и които, като толкова искат, могат да си го направят когато и както поискат.Smiley С публика, без публика, както те го предпочитат за собствените си намеци и твърдеци към мен. Дотам приключва.

# 350
  • Варна
Оооо, това сега нищо не е. Гледай като забременееш някой ден какво ще стане като опрете до името. Явно свекърва ти не пуска лесно кокала щом веднъж захапе. Да не стане така, че в името на мирните отношения сега да си докарате много повече ядове после...

# 351
  • София
Както я описва авторката, жената не е лоша, добри са им отношенията и не виждам защо трябва да фантазираме как щяла да иска още деца, как щяла да се меси за имена.
Веднъж да срещнем снаха, която не иска да се скара с майката на мъжа си и дай да я нахъсаме да го направи!?

За мен, свеки се е фиксирала по някаква причина в желанието и този син да се ожени, и да има дете, че да са " подредени" всичките ѝ деца.
Има хора и с такова мислене.
Просто момичето трябва да намери начин, дори и само на 4 очи да ѝ каже защо не искат още да се женят и да имат дете и да я помоли да не я поставя в неудобно положение да се обясняват ден през ден.

# 352
  • София
Както я описва авторката, жената не е лоша, добри са им отношенията и не виждам защо трябва да фантазираме как щяла да иска още деца, как щяла да се меси за имена.
Веднъж да срещнем снаха, която не иска да се скара с майката на мъжа си и дай да я нахъсаме да го направи!?

За мен, свеки се е фиксирала по някаква причина в желанието и този син да се ожени, и да има дете, че да са " подредени" всичките ѝ деца.
Има хора и с такова мислене.
Просто момичето трябва да намери начин, дори и само на 4 очи да ѝ каже защо не искат още да се женят и да имат дете и да я помоли да не я поставя в неудобно положение да се обясняват ден през ден.
Брех! Искала била! А коя е тя, че да дава наставления и зор кога ще се жени и кога ще има деца друг, пълнолетен индивид?!  Stop Да изяви желание веднъж -ок, или да попита веднъж - ок. Ама на всяко виждане да се дъвче с хората и то пред други и да поставя сина и снаха си в неудобно положение, да се чудят как да отговорят на наглите й въпсроси, понеже директният отговор не я удовлетворява - айде нЕма нужда.  Stop То бива бива наглост, ана чак пък толко'. Ама докато авторката шикалкави, свекървата ще вижда поле за изява и ще си мисли, че може да я натиска и огъва докато се пречупи. Според мен горните постове са верни - след като се оженят и се роди детето, С ще иска да се следва модела на братчето - второ дете /без значение дали сина и снахата изобщо искат второ/, преди това драмата ще е с името на първото, после ако има второ и с неговото. Тази С си една не безизвеснтна порода нагли същества, познавам такива като нея и ми е ясен начинът й на мислене.

# 353
  • Стара Загора
Ех таз свеки, все едно ги проклина за нещо лошо. Може жената много да харесва снаха си, и да я е страх сина й да не я изтърве, след като снахата отговаря така плахо, а сина й толкова категорично, може да си мисли, че й прави услуга даже.
Все забравяте, че по възрастните имат по- различно мислене. Обикновено правят и говорят такива неща от недосетливост. Simple Smile

# 354
  • София
Още повече, синът ѝ вече е на 30, а мацето е само на 23.
Нищо чудно да ѝ хрумне да напусне " дъртия ерген", чиито близнак вече е женен, че и с деца! Mr. Green

# 355
Синът е на 28, не на 30. Драма с дърти моми и ергени в случая няма.

# 356
  • Стара Загора
А, всеки вижда различно това с годините. Ако свеки се е омъжила на 18 примерно, направо си е дърта мома  в нейните очи. Точно както казва Абсурд може жената да си мисли, че булката ще го смени ако сина й се мота още.
По темата за старите моми се сещам за една история:
Мама ми е разправяла, как когато е била на 20 една братовчедка на баба от другото село дошла да й предлага комшиийско момче с увреждания за мама "Той не е много добре, ама тя дъщеря ти вече й минало времето, така че ще си паснат"  Mr. Green

# 357
  • Варна
Ами според мен щом свеки така яко се в вкарала във филма сега, има доста голям шанс да си измисля и други филми за в бъдеще. Не става дума за нахъсване на снахата, а да си има едно наум, че това може да не остане изолиран случай и да помисли хубаво как да предотврати и бъдещи намеси в своето семейство от нейна страна. Защото това сега не само е намеса ами е и доста груба и нагла такава.

# 358
  • София
Кавото и да си мислии свеки, дори и да са престарели за нейните разбирания, няма право да ги тормози всеки път когато се съберат. Още повече, че им разваля празника/събирането и настроението излишно. Наглостта и е огромна.

# 359
И затова на подобни въпроси като царя - "Когато му дойде времето." Joy
Като кажеш "Има време", няма как насреща да ми се каже "Ама то нямате време вече" и да не получи контра-въпрос с полу-сериозен, полу-шеговит тон: "Имаш ме за стара ли?" Поиграй го малко обидена, пък да видиш какво ще стане. На този етап с добро няма да се разберете. Трябва да си малко по-остра.
Иначе разбирам това, че свекървата иска да си "уреди" децата. Обаче прекалява с натякването по всякакви критерии. Да пита от дъжда на вятър - ок. Ама на почти всяко събиране... Аз до сега да съм отказала да се събирам с цялата рода и да предлагам на приятеля ми да ходим сами при баба му. Не зная при вас до колко е приложимо.

Общи условия

Активация на акаунт