С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 255
  • 845
  •   1
Отговори
# 480
Антигона, искрено се надявам след време да си промениш мнението. 

# 481
SmileМного забавна тема, чета и на някои коментари се смея на глас Simple Smile Та да не съм просто един запис, да ви чета, да кажа, че моята свеки май е ок, поне за 6 години не съм открила кой знае какви сериозни дразнещи черти, но то защото живеем в различни градове, сигурно, та нямам много чест контакт с нея:smiles:Иначе ме дразни с това, че все иска да ме нахрани с месото (аз съм веган) или всякакви забранени за мен неща (имам непоносимост към глутен, лактоза, яйца, пшеница и още куп неща), и не разбира, че това не е моя приумица, а факт, който силно ми стъжнява живота. В такива моменти наистина ме дразни. Или ако си купя нещо, няма значение, дали е мебел, уред или нещо друго, задължително иска от същото, та чак ти става неудобно, че си се похвалил пред нея.

# 482
Нищо нечувано и невиждано не е нежеланието за дете. Богиня също никога не е искала и всеки е ок с това. Защо при Антигона да е различно? Ми, не иска жената и толкоз.

# 483
  • София
И аз се учудвах преди на нежеланието за деца, ама ето на, брат ми и жена му са вече 20 години заедно, обичат си се, щастливи са си заедно, всичко им е наред, но деца не искат. До преди години много им се чудех, ама наистина не можех да го проумея и се опитвах да си изнамеря (за себе си) някакви рационални обяснения, но вече не мисля, че има такива, просто не искат и толкова.

# 484
  • Най-красивата страна
Жена,която наистина не желае деца е по-добре да няма такива.
Има жени с проблеми,които не могат да имат деца и казват,че не искат..По този начин не им се налага да слушат нежелани съвети и да търпят хорските злобни подмятания.Но това е различно.
 Има и такива,които не желаят деца,но ги раждат,защото така трябва,така е редно.Или заради мъжа.
И после реват и се чудят на кого да ги захвърлят,защото им тежи да ги гледат.А това е по-лошия вариант.
За мен това са много лични решения и никой няма право да се бърка.

# 485
И аз преди се чудих на такива,  но вече не.
Сватби, деца, ипотеки, образование... Всеки си шета на акъла.
Когато бях на 23 си мислех, че я имам деца, я не. Месец преди да навърша 26, вече имах. Животът е толкова шарен.

# 486
  • Германия
Приемам че име хора, които не искат деца, но не мога да го разбера, никога не съм можела.

Разбирам, че не на всеки му се гледат бебета и малки деца, но те все някога стават самостоятелни. Не мога да си представя, че хората доброволно се решават един ден да останат съвсем сами на стари години и да няма кой да ги погледне. Пресен случай с колежка на мм, на около 45 години. С мъжа й нямат деца, не са искали, но си имат 3 котки. Искат да си имат време за хобита и т.н. Все пак двама са си, не са сами. Мъжа й на 55 години преди 2 месеца съвсем неочаквано почина. Надали така са си представяли нещата... А тя няма родители, няма братя или сестри, съвсем сама е.

Та това исках да кажа, странно ми е.

# 487
С риск да ми наскачате, при цялото ми уважение, лично на мен ми се струва... "неприродно" нямането на деца. Съвсем малко по-голяма съм от Антигона, на 28, сега се опитвам да забременея и не ми се получава и съжалявам, че не започнах от по-рано. На 23 не исках деца. На 25 започнах да се замислям. Искрено пожелавам на Антигона, ако реши да проима деца, да не е прекалено късно и/или невъзможно.
Апропо, наша приятелска двойка и те уж не искаха деца (на 25 са и двамата и са заедно от 7 години), но наскоро преживяха криза в отношенията и им стана ясно, че ако искат да просъществуват като двойка, е добре да имат деца. Разбира се, това е техния случай. Аз лично не съм видяла нищо добро от решението за нямане на деца.

# 488
Аз пък не съм видяла нищо добро от раждането на дете като опит за оправяне на отношенията.

# 489
Аз пък не съм видяла нищо добро от раждането на дете като опит за оправяне на отношенията.
И аз. Била съм свидетел на обратното - даже по-зле става.

# 490
В техния случай, няма да е опит за оправяне на отношенията, защото те си ги оправиха и без него. Стигнаха до извода, че детето би им дало повече развитие като двойка и като личности. Много се надявам да е така. За всеки случай, още не са го направили.

# 491
Аз пък нищо добро не съм видяла от имането на деца, когато не ги искаш (или дори единият в двойката не ги иска). Децата растат без необходимата обич и внимание. Моят баща като гледам цял живот не е искал да има деца. Приятелката му май сега иска(поне е искала), той се е измъкнал с "имам едно". Но с него си говорим евентуално веднъж годишно, та това не е "имане". Ама навремето нали е "трябвало".
Антигона е решила, че не може да отдели времето и вниманието за дете. Нейна си работа. Не разбирам какво скочихте да й обяснявате, че ще си смени мнението. Неприродно било. Може да го смени, може да не го смени.
Дете за оправяне, закрепване на връзката.... Боже мой.

# 492
Може би не се изразих правилно. Не говоря за закрепване и оправяне, а за развитие. Има разлика. Освен това те нямат аргументите безпаричие, ипотеки, жилище и т.н. Не искаха във времето, когато имах кредити, нямаха собствен дом и т.н. Което е напълно разбираемо. Сега нещата стоят по друг начин. Имат стабилна работа и добри доходи. Просто така си бяха решили, но дококото разбрах са ревизирали позицията си.

# 493
Или за да не си сам на старини. Вие деца ли раждате или лични асистенти? Детото я си хване шапката за друга държава, я има време за вас като си поеме живота.

Колежката на 45 години дълбоко ме съмнява мъж да не погледне оттук нататък.

# 494
  • София
Аз пък не разбирам нахъсаното отричане на всеки опит да дадеш другата гледна точка и другата действителност на този, който е фиксирал всичките си интереси и емоции само в собствения си пъп.
Създадени сме с вградения инстинкт за размножаване и което е по- важно- заредени сме с безкористна любов, предназначена за тези, които създаваме.
Който няма дете, не може да си представи чувствата, които то поражда, удовлетворението от всичко, което постига, че и от себе си, че си предал стойностни неща и оставяш след себе си нещо.
Въобще не иде реч да има кой да те гледа на старини.

Общи условия

Активация на акаунт