С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 631
  • 845
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз донякъде ги разбирам тези, които загрижено пишат на неискащите, че се надяват да размислят, защото са наясно, че жена да не иска да стане майка, не е нормално- има някакъв голям дефицит.
Което е жалко.

# 511
Според мен не добре човек да бъде твърде категоричен, защото живота поднася изненади.

# 512
Аз донякъде ги разбирам тези, които загрижено пишат на неискащите, че се надяват да размислят, защото са наясно, че жена да не иска да стане майка, не е нормално- има някакъв голям дефицит.
Което е жалко.
+ 1. Освен това децата отнасят нещата на съвсем друго равнище. Приемам, че има хора, които не искат, но не мога да го разбера. Още повече, когато не искат от чист келешлък. Не мога да приема за сериозна аргументация "просто така".

# 513
Което е жалко.

А по-често нямат никакъв дефицит, ами се правят на интересни, а всъщност искат да имат някой ден. Просто се изживяват като примадони, които и мъжът, и свекървата, и целият свят трябва да моли да снесат златното яйце и точно на тези златни кокошки им казвам, че не е нужно да снасят - като не са те, други ще са и животът ще си продължи нормално.

# 514
  • Най-красивата страна
Няма гаранция,че като имаш деца и те ще те гледат на стари години.
Старческите домове и хосписите са пълни със зарязани възрастни хора.А повечето от тях имат деца.

# 515
 Далеч по-приятно е от вкисната леличка с умствени дефицити, поради които си въобразява, че чете мисли или е достатъчно важна, че баш на нея някой да й се прави на интересен. Пази Боже.

# 516
Не е редно родителите да задължават децата си да ги гледат на стари години. Освен това е възможно да настъпят здравословни проблеми, които да изискват специализирани грижи. Може родителите да са в хоспис, но това да не означава непременно, че са зарязани от децата си.

# 517

В България не е толкова разпространено да си изпратиш родителите в хоспис, като гледам около мен, всички си ги гледат и подпомагат, нито един стар човек от обкръжението ми не е оставен без грижа. Но това няма връзка с желанието да станеш родител, което се заражда естествено в някакъв момент и не е нужно да се обяснява защо, просто това е нормално и така си тече животът.
Вики, успех ти пожелавам, сега прочетох, че опитвате за дете Flowers Four Leaf Clover

# 518
Няма гаранция,че като имаш деца и те ще те гледат на стари години.
Старческите домове и хосписите са пълни със зарязани възрастни хора.А повечето от тях имат деца.

Абсолютно е така, а и според мен молко са хората, които раждат деца единствено и само с мисълта да ги гледат на старини.
Но за мен, ако си отгледал и възпитал един стойностен човек, най - нормалното нещо е, дори когато родителите остареят, връзката с децата им да се запази силна. И нямам предвид ежедневни срещи и разговори, а дълбоко емоцианалната връзка, която изграждаме с децата си и която нищо и никой не може да замени.

# 519
И тази връзка на преклонна възраст не може да бъде сравнявана с връзката с приятелите, с които се ходи насам-натам.

# 520
Не се сравнява, дава се за пример, че на 70 не е задължително да кукуваш сам, каквото и да се влага в това, тъй като около мен самотни старци няма и един.

# 521
  • София
Далеч по-приятно е от вкисната леличка с умствени дефицити, поради които си въобразява, че чете мисли или е достатъчно важна, че баш на нея някой да й се прави на интересен. Пази Боже.
Не смятам, че става въпрос точно за умствен дефицит, а по-скоро за ограниченост.

# 522
Да, но активният социален живот не може да замести общуването с децата ти и внуците ти (за да не се объркаш, под твоите, нямам предвид лично твоите).

# 523
  • София
Това, че има с кой да ходиш на екскурзии и да пееш песни е много далече от това да не си сам.
Но нямам за цел да убеждавам никого да има деца, аз брат ми не съм опитвала да убедя, та някой чужд човек ли. За брат ми обаче си знам, че един ден, живот и здраве, моите деца ще се погрижат за него.

# 524
Съгласна съм, че хората, които са на възраст над 25 Wink около мен, и не искат деца, наистина не са достигнали до някакво ниво на осъзнаване и развитие. И изпускат част от живота
Но пък насила не става. Роднините могат да се опитат да споделят, да насърчат, да помогнат, ако има някакъв проблем, но няма как да родят вместо двойката Simple Smile
Винаги съм била "за" личния избор, но се замислих за това децата ми да не искат деца. Би ми било странно, вероятно това  е от малкото неща, за които бих настоявала да им променя мнението някой ден. На 25 не, но 10на години след това- със сигурност. Познавам възрастни хора без деца. Живота им е бил смислен и пълноценен, но все пак всички до един съжаляват.

Общи условия

Активация на акаунт