С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 614
  • 845
  •   1
Отговори
# 585
  • Най-красивата страна
Защо не оставите Антигона намира.
Младо момиче е -на 25.
След 10 години може друго да мисли.

# 586
Антигона, вероятно нямаш достатъчно опит, за да разбереш как появата на едно дете би развила вече добри отношения. И да, близките им приятели, които са малко по-опитни от тях, приветстват това им решение и мога да те уверя, че познавайки тяхната ситуация, решението им е напълно обосновано. И двамата са интелигентни и добри хлапета и биха могли да отгледат стойностен човек.

Съгласна съм, че нямам опит. Имам мнение, обаче. Създала съм си го виждайки други такива случаи, при които двойките си разделиха пътищата въпреки това. Друг вариант не съм виждала.
 Знам, че има, но не съм била пряк свидетел.
Генерализиране е ако кажа, че всеки път, при всички двойки това решение не е води до нищо добро.
Генерализиране е да смяташ, че щом ти и още 800 от 1000 хиляда жени искате деца, то и останалите 199 задължително искат или ще заискат.
Генерализации аз не правя.
Способностите им да отглеждат дете въобще не ги коментирам и не ме се засягат.

Виж, ти може и да смяташ, че знаеш, но това е твоята интерпретация. Освен, ако не си му забранила да общува с майка си и го контролираш 24 часа.
За тези отношения - майка/син, снаха/свекърва и т.н. знам много повече и далеч по-добре от теб. И мога да те посъветвам да си по-блага и мислеща.

Личното предпочитание трябва да е аргументирано, щото да не се окаже каприз, инат, чел-недочел и т.н. Предполагам, че си мислилс много по темата и би ми казала поне 3-4 съществени и смислени причини.
Благодаря предварително! Simple Smile

Аз не знам, аз виждам. Има разлика. Пак повтарям, че иначе определени неща нямаше да се стекат по начина, по който се стекоха.

Даването на съвет без да знаеш каква е ситуацията, да си чула всяка страна и да помислиш над последствията, до които би довела позицията на всеки ни поотделно е излишно.

Капризът и инатът също идват от лични предпочитания. Не ги спускат от небето. 

Обяснявала съм защо не искам деца, не веднъж. Въпрос на лично усещане и удобства.

# 587
Антигона, няма смисъл да се обясняваш. Не дължиш нито обяснения, нито аргументи. Чудесно го написа, кой разбрал-разбрал!
Разбира се, че не дължи обяснения. Най-малкото на нас. Иначе, на мен би ми било интересно да се запозная с аргументите ѝ, но няма да си наруша спокойния сън, ако предпочете да не ги споделя.

# 588
'бе, ти заради едни домати не си го развали, па че сега ли?  Laughing

# 589
А, молА ти сА! Сън не ме лови за доматите на Пешо, вече не знам коя година.  Mr. Green

# 590
Ми то толкова време ги крия, чак не помня дали и точно Пешовите бяха  Laughing

# 591
Пешовите бяха и не знам дали ги криеш, но категорически отказваше да ги обсъждаш с мъжа си, въпреки че си беше запазила правото да ги ползваш.  Laughing

# 592
Щото то се ПОДРАЗБИРА  Laughing

# 593
Да, бе, разбрах, че отказваш да обсъдиш дори едно мъъъъничко доматченценце.

# 594
Аааа, не бъркайте нещата. Свеки НЕ е част от семейството. Семейството е мъжът плюс жената и ако има деца. Толкоз. Вариации няма.
Ако това може да се набие в главата ма моята свекърва, ще съм най щастлива на света!

Някои свекърви не желаят да приемат факта,че сина пораства и се жени  за да създаде СВОЕ отделно семейство.
Такива свекърви  обикновено смятат,че снахата е просто  един нов член на тяхното семейство и поради това е длъжна да слуша,да се съобразява ,а те имат право да се бъркат навсякъде.Уважението е равно на подчинение.
И от тук тръгват конфликтите.

АБСОЛЮТНОО!!! Няма по-точно описание !!!

# 595
  • София
Същото се получава и ако младото семейство заживее с тъщата- тя пък приема, че зетя се присъединява към семейството, а дъщерята трябва пак да прави каквото мама е казала.
Така че, глупаво е това насъскване само срещу майката на момчето.

# 596
Тук си права, всеки член от младото семейство ще има достатъчно време сам да се насъска срещу когото и от която си рода му душа сака и vice versa, разбира се  Laughing

# 597
Скрит текст:
Аааа, не бъркайте нещата. Свеки НЕ е част от семейството. Семейството е мъжът плюс жената и ако има деца. Толкоз. Вариации няма.
Ако това може да се набие в главата ма моята свекърва, ще съм най щастлива на света!

Някои свекърви не желаят да приемат факта,че сина пораства и се жени  за да създаде СВОЕ отделно семейство.
Такива свекърви  обикновено смятат,че снахата е просто  един нов член на тяхното семейство и поради това е длъжна да слуша,да се съобразява ,а те имат право да се бъркат навсякъде.Уважението е равно на подчинение.
И от тук тръгват конфликтите.

АБСОЛЮТНОО!!! Няма по-точно описание !!!
Моята свекърва е такъв типаж. Заявявала ми го е. Обяснимо, с оглед на факта, че никога няма да престане да се чувства майка на детето си, а то е член на нейното семейство. Обясних й, че аз работа между нея и нейния мъж нямам, не съм имала и няма да имам, така че нито ме е пускала, нито съм се навирала, за да й се налага да ме пусне.
 Може би  се съгласявате...

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 19:13 от luna

# 598
  • Варна
Не съм се записала в темата?
Ни мой да бъде...

# 599
Grin
Не съм се записала в темата?
Ни мой да бъде...
Добре че се записа, че да ми омекотиш малко усещането като за убиец на теми. Grin

Общи условия

Активация на акаунт