С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 592
  • 845
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Не съм се записала в темата?
Ни мой да бъде...

Разкажи какво направи, за да имаш дете.
Няма смисъл. Аз го направих, защото много го исках. И мъжа ми много го искаше. Детето де... Ама не мисля, че Антигона това ще я впечатли. Ни най малко...

# 631
Joy Колко си заблудена. Никъде през живота си не съм писала, че съм издала нареждане на партньора ми и майка му да не коментират, че няма да имам деца.

А, ако един ден той прииска дете, какво ще направиш... newsm78

# 632
  • Бургас
Трещерица и аз мога да разкажа на какво се подложих, за да имам дете. Ако погледнеш първият ми пост по темата, ще видиш, че също борих стерилитет. Но ще видиш и какво друго съм написала. Права е Кали, че няма никакъв смисъл, защото ситуациите са различни. А ако целиш да я стреснем Антигона, че ако някой ден заиска и не може, какво ще й се наложи да преживее - пак няма да има ефект. Наистина не разбирам какво се хванахте за момичето. Нито е искала съвет, нито мнение. Та чак да я обвинявате, че настоявала и убеждавала някого в нещо си, като всъщност опонентите й са тези, които настояват и тропат с краче. Стига вече, разбрахме ви позицията, не вярвам да се убедим едни други и да си променим мненията. Нека изненадаме аудиторията и не приключим дискусията по обичайния начин.

# 633
Sixsens, ти си преуморена от грижите за трудно дете, затова така говориш. Всички се отпускаме да изричаме големи думи в гнева си.  Laughing

# 634
  • при късмета
Абсурт, за пореден път четенето с разбиране изобщо не ти се отдава. Ама за теб знаем, че е нормалното ти състояние.
Не им е забранила да го обсъждат, а  го е съобщила на приятеля ѝ. Щом толкова елементарно нещо не си разбрала, но през цялото време се опитваш да я уязвиш, на база грешното ти разбиране, говори за теб, не за нея. Дали го разбираш?

М/у другото много назад остана оплакване от свекървата с ремонта. Аз бих ѝ обяснила много добре кога ще види ремонт, ама не съм на авторката. Щом мъжа ѝ е казал на майка си, че сега не може и тя прави драми, аз бих се заела и ще съжалява, че не е чула сина си

# 635
  • Бургас
А ти от какво си уморена и ядосана, че такива ги говориш, м? Я признай си най-накрая, че се правиш на интересна и от яд и инат така разправяш, че да спят спокойно съфорумките...... Joy

# 636
В началото на 20-те и аз не исках дете/деца. Забременях случайно със синчето, когато разбрах бях решена да правя аборт, първо бях много млада, второ тъкмо се бяхме оженили и вятър ни вееше на бял кон... Доктора ми каза, че заради проблем, който имам ако направя аборт не е ясно дали ще мога да имам деца... Реших да родя, имах тежка бременност, после лека следродилна депресия придружена с бебе, което не спеше, само ревеше и имаше ужасни колики, по това време бях сигурна, че второ дете няма да имам, след като сина ми навърши две и се очовечи дойде идеята за второ.Но ако не бях забременяла случайно и не се бях оказала със здравословен проблем, може би още нямаше да искам деца и надали бих поискала.  Има хора, които биха имали пълноценен живот и без деца, има такива, които смятат, че не могат да имат пълноценен живот без деца. За себе си смятам, че щях да съм щастлива и без да имам деца, мъжа ми също не държеше силно да има такива, така че ако бяхме останали без, щяхме да живеем по друг начин, но отново удовлетворяващ за нас.

# 637
А ти от какво си уморена и ядосана, че такива ги говориш, м? Я признай си най-накрая, че се правиш на интересна и от яд и инат така разправяш, че да спят спокойно съфорумките...... Joy

Молим те, почакай само да измисля за какво ме е яд, после обещавам - ще призная без бой!   Mr. Green

# 638
  • София
Скрит текст:
Абсурт, за пореден път четенето с разбиране изобщо не ти се отдава. Ама за теб знаем, че е нормалното ти състояние.
Не им е забранила да го обсъждат, а  го е съобщила на приятеля ѝ. Щом толкова елементарно нещо не си разбрала, но през цялото време се опитваш да я уязвиш, на база грешното ти разбиране, говори за теб, не за нея. Дали го разбираш?

М/у другото много назад остана оплакване от свекървата с ремонта. Аз бих ѝ обяснила много добре кога ще види ремонт, ама не съм на авторката. Щом мъжа ѝ е казал на майка си, че сега не може и тя прави драми, аз бих се заела и ще съжалява, че не е чула сина си

Да се спреш и да четеш, предлагам, пък колкото разбереш.
А, стига си се обяснявала че ставаш досадна.

# 639
  • Бургас

Молим те, почакай само да измисля за какво ме е яд, после обещавам - ще призная без бой!   Mr. Green

Добре, ама гледай да са някакви сериозни причини, не някакви келешлъци! И поне 3-4 изброй, аз ще почакам повечко, ако трябва.

П.С. Явче-Мравче, пропуснах да ти благодаря за изчерпателния отговор. Не са сериозни аргументи това, а живи лиготии, но въпреки това, ще спя спокойно Wink

# 640

Къде точно да го прочете като никъде не е написано? Кажи ми, че и аз много държа да го прочета.

# 641
  • при късмета
Скрит текст:
Не им е забранила да го обсъждат, а  го е съобщила на приятеля ѝ. Щом толкова елементарно нещо не си разбрала, но през цялото време се опитваш да я уязвиш, на база грешното ти разбиране, говори за теб, не за нея. Дали го разбираш?

аха, аз имам 3-4 поста по темата, ти няколко страници и аз се обяснявам Joy
Казвала съм ти и преди. Беше смешна, отдавна си просто жалка. И даваш заповеди кой да пише и кой не, а на теб като кажат същото подскачаш. Вярно, че с остаряването хората стават като малките деца, но при теб е патология. Да не мислиш, че с квалификациите които ти раздаваш, не може някой да квалифицира теб?

# 642
  • София
 smile3501

# 643
  • Canada
Причините хора да не искат деца са много, разнообразни и комплексни. Който мисли, че може да ги сведе до "егоизъм" и "дефицит", вероятно няма капацитета и душевната интелигентност да погледне на различните житейски ситуации, в които хората се намират.

Изхождате само и единствено от собствената си камбнария. Имаме яйчници - трябва да се ражда. Имаме млечни жлези - трябва да се кърми.

Не виждам какво печелите от стигматизирането на жени (и мъже), които не желаят деца? Не разбирам какво ви пречат. Гледайте си своите, няма лимит на раждане на деца. Дали двама човека ще създадат поколение или не е само и единствено тяхно решение - не на свекърви, не на тъщи, не на сестри, не на братя.

Успокой се. Теб никой не те пита, не е нужно да отговаряш вместо Антигона.

# 644
Причините хора да не искат деца са много, разнообразни и комплексни. Който мисли, че може да ги сведе до "егоизъм" и "дефицит", вероятно няма капацитета и душевната интелигентност да погледне на различните житейски ситуации, в които хората се намират.

Изхождате само и единствено от собствената си камбнария. Имаме яйчници - трябва да се ражда. Имаме млечни жлези - трябва да се кърми.

Не виждам какво печелите от стигматизирането на жени (и мъже), които не желаят деца? Не разбирам какво ви пречат. Гледайте си своите, няма лимит на раждане на деца. Дали двама човека ще създадат поколение или не е само и единствено тяхно решение - не на свекърви, не на тъщи, не на сестри, не на братя.

Успокой се. Теб никой не те пита, не е нужно да отговаряш вместо Антигона.
Че жената не може ли да се включи в разговора или само Антигона трябва да отговаря. И нали това е форум. Трябва първо да ни попитат и тогава да отговорим или имаме свободата да изкажем мнение ако решим. Или сега и мен ще ме скастрят, че отговарям вместо щъркела.

Общи условия

Активация на акаунт