С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 568
  • 845
  •   1
Отговори
# 765
Мен не ме карат, това отдавна е изяснено. Още от тук трябва да е ясно, че щом сме двамата, не е времето за техните дейности.

Трябва, но ти говориш за собственият си мъж, а те - за собственото си дете. Нормално е да имат очаквания, дори и да са преувеличени или капризи и зорлем да търсят какво да се върши из тях, че да го задържат за повече време. Някои по този начин казват "Имам нужда да прекарам време с теб". Ще обръгнеш, от твоята страна като се застане просто не си струва напрягането и умуването. От тяхна си е важно.

# 766
Зелена салата, много е трудно, аз съм така с майка си, но много я обичам и й треперя. Не бих приела от мъжа ми или което и да е било мое гадже да е против. За щастие съм жена и никой не ми е врънкал, даже обикновено те ходят да помагат на родителите ми. Мои гаджета са шофирали и всякак глезили майка ми и тя милата така е свикнала.  Не знам какво да те посъветвам, все пак от мъжа ти зависи той колко ще им помага ии кога и тн. Ти можеш да говориш с него, но не да очакваш от тях да ти четат твоите мисли.

# 767
Антигона, от 20 и кусур години обръгвам вече, честно да ти кажа. Сигурно може и още. Все пак, един -два пъти седмично как ти се струва? Говорим за виждане, отделно са телефонните комуникации. Ами, дразнило ме е през годините, струвало ми се е много. А сега ме издразни начина, по който се изисква и очаква. Но явно и на това ще обръгна и толкоз.

# 768
За дразнене си е, да. Хубавото, обаче е че теб поне не те занимават. Я си представи същите 20 години мрън-мрън ама очаквайки и ти да си строена?

# 769
  • София
Антигона, от 20 и кусур години обръгвам вече, честно да ти кажа. Сигурно може и още. Все пак, един -два пъти седмично как ти се струва? Говорим за виждане, отделно са телефонните комуникации. Ами, дразнило ме е през годините, струвало ми се е много. А сега ме издразни начина, по който се изисква и очаква. Но явно и на това ще обръгна и толкоз.

Ами, прекалено е, наистина.
Толкова да нямат свой живот, да се чуди човек........

# 770
Зелена салата, аз в подобни случаи оправям нещата със свекито. Съвсем искрено си изливам притесненията в разговор с нея: колко е изморен Милото, как се скапва от работа и е толкова изтощен, че едва смогва с детето да прекара време, изнервен, това-онова го наболява и т.н.. Дали може като отиде при нея тя да опита да го убеди да си почине, да се отпусне, да си поговорят нещо приятно, за да се разтовари - дори да е за няколко часа пак ще му е от полза почивката. Защото, нали, мъже - все гледат всичко да свършат и не се грижат за себе си Simple Smile Почти винаги има ефект - организира и свършва всичко, което е за вършене, без него.

# 771
  • София
Моята пък ме дразни  , че непрекъснато подканя за внуче,  а в същото време ние усилено работим по въпроса. Даже този месец имам биохимична бременност и можете да си представите как сме изживяли момента,  а още същата вечер при разговор с маминка беше: "Ай де,  знаете какво чакаме?" Е , полудях просто! Ужасно е! Скъпи свекърви, разбираемо е силното ви желание за внуци, но бъдете по-тактични ! Не винаги внуците се бавят от инат на младите.

# 772
  • София
А, мъжът ти къде, че да ѝ скръцне да млъкне? newsm78

# 773
Тя сама не може ли?

Как въобще си мълчите в такива ситуации ми е трудно да си обясня.

# 774
  • София
Толкова се радвам , че не мълчах на майката на мм. Сега не ми се налага дори да говоря с тази жена, нито да се поздравяваме. Това си е малко щастие.
Която пък от своя страна, разбирам , че всеки ден (явно) говори на сина си, че ще умре от рак на дебелото черво, че има рак на белия дроб, че ще получи инсулт , а аз се чудя , защо е такъв хипохондрик станал.

Преди две години 2, имаше пневмония и беше в болница, тя майката още му говорила, че има пневмония. 2 години вече.

Да ходи на доктори, и тя жената, отива до нашата лична лекарка , не нейна и взима направления за изследвания , за скъпи изследвания. Въпреки , че мм е здрав (всички органи му били като н бебе) , но тя не , Та не . Болен е .

Онзи ден го чух да говори с нея явно , и й крещи "днес кой ще умира?"

Мм ходи нощна смяна , и чак сега след 7 години разбирам , че той бил скъсявал живота на майка си, защото тя не спи по цял нощ, всяка нощ, защото се притеснява за него. Мъж на 33 години. Напоследък му звъни все по-често. И буквално той истерясва за секунди по телефона.

Много пъти съм го съветвала да заведат жената на психолог или психиатър, тъй като съм почти убедена, че е биполярна ,шизофреничка, че има някаква лудост в нея. Той не можел да излезе на глава с нея.

Оплаках се.

# 775
Честно казано, човек, който е достатъчно нетактичен дебелашки да натяква "айде, знаете какво чакаме", няма да се трогне особено от скръцвания със зъби или обяснения - само ще му се даде ново русло - примерно, да цъка по сбирки с комшийки и роднинки "А пък нашата снаха май ще е ялова, тюю, затрихме си момчето". То си е типаж.

# 776
С чудовище като твоята свекърва всеки би се радвал, че не контактува, но и ти сякаш много не можеш да престанеш с мислите за нея.

# 777
  • София
Отдавна не съм мислила за нея.
Сега когато бяхме на почивка , тя буквално запали телефона на мм.
Та и оттам разбрах , че "той й скъсява живота" .
Сигурно е ужасно да го чуеш от родител, но той си я знае явно.

# 778
Време е за нова тема,че и картинка има.С тия бебета темата отскочи.Аз се изненадсах от възрастта на Антигона и Янечек,мислех ги поне на 40,доста  зрели мнения  съм чела от тях ,а  то ако се бях напънала малко,Антигона и внучка можеше да ми  е.Много съм стара за тук.
Тарти,идвай  да пуснеш новата.Че  свекърви се появиха за одумване.Умирайки даже.Ритат.
Скрит текст:

# 779
  • Варна
Честно казано, човек, който е достатъчно нетактичен дебелашки да натяква "айде, знаете какво чакаме", няма да се трогне особено от скръцвания със зъби или обяснения - само ще му се даде ново русло - примерно, да цъка по сбирки с комшийки и роднинки "А пък нашата снаха май ще е ялова, тюю, затрихме си момчето". То си е типаж.
Абе не е точно така. И моята свекърва е " такъв типаж", но когато й се обясни какъв е проблемът, спря с изцепките. Е, имаше известно време "успокой се и ще стане" (реплика, която съм убедена, че ненавижда всяка жена с репродуктивен проблем), но след време и това спря.
По принцип нетактичните хора са и доста недосетливи, та е хубаво да им се помогне малко да се усетят...
А къде и пред кого ме е разнасяла, никога не ми е пукало...

Общи условия

Активация на акаунт