Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 939
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Показаха ми тази статия като доказателство.

http://www.cinemablend.com/television/How-George-R-R-Martin-Feel … -Books-80537.html
и аз им казах, че ще се консултирам (с Хексе)
Прегледах я набързо, не пише нищо нито за Егон , нито за евентуална разлика в това как ще завършат и двете. Само разни спекулации.. и предположения на авторите на статията.

# 241
  • Вестерос
И аз това им казах, но те били чели и на други места

# 242
  • Вестерос
Хакерите пуснали в нета контактите на актьорите.

https://www.theguardian.com/technology/2017/aug/08/game-of-thron … -ransom?CMP=fb_gu

# 243
  • Русе
Не знам за еднаквия край (как вече няма да е еднакъв? Авторът може да го постигне това само ако си промени той самият края на книгите – тъй като HBO определено няма да го смени своя. А след като 5 книги е градил сюжета към дадената развръзка...). От една страна бих се радвал, но от друга все пак ми се иска да видя завършека на тоя фентъзи свят, а книжната поредица няма да ми даде тази възможност.

По-напред видях обсъждане на реализма на битката в епизода, тактики и прочие. Нека си изходим от това, което видяхме: Ланистърите бяха многократно превъзхождани по численост, изненадани*, абсолютно небоеспособни срещу такъв вид нападение** и без никакъв командир***. Резултатът може да е само един: пълно клане с леки загуби за дотраките.

*Пълен абсурд е това хващане по долни гащи, но то вече от сезони насам всеки се телепортира както и където си иска.
**И при най-добрата тактика лъвовете не биха могли да победят дори само дотраките в този си вид, организация и снаряжение. Доста ме дразни постоянно надгражданото надменно виждане колко силна е Дани и колко непобедими са дотраките (вече нейни войски), което след този епизод само укрепна. Добро вестероско командване има ресурсите да състави и разгърне армия, която ще спре и смаже дотракската кавалерия в пълния й блясък и да, във фронтално сражение напук на крал Боб. А за Дани – ами, тя има дракони, другите нямат. Чиста работа. Все едно Ланистърите пък да имаха Апачета: ни дракони, ни дотраки щяха да останат.
***Джайм и ко. освен да гледат в захлас как хората им горят и се носят с вятъра, друго не направиха. Докато първоначално можеше да се отдаде дължимото на ужаса от първа среща с такова страшилище, след като им мина вцепенението, Джайм за цялата битка даде една-единствена (и напълно идиотска) заповед. Особено като се има предвид, че очевидно СА очаквали драконово нападение. Дори преди появата на чудовището построи силите си във възможно най-лошия за тях ред. Всъщност не, той нищо не направи, Тарли ги строи. Страшен пълководец.

ПС: появата на дракона беше епична! Но само на мен ли режисьорът ми развали малко удоволствието от нея с тези разминаващи се кадри?

# 244
  • Варна
И аз това им казах, но те били чели и на други места
Мартин не е правил подобно твърдение, пък те може да са чели всичко навсякъде. Всеки има право да драска из интернет.

Съгласна съм с Коронис, наивни са битките, типично в холивудски стил, но лично мен не ме дразнят.

# 245
... Тарли ги строи. Страшен пълководец.
Тарли беше наясно още преди нападението, че там са в капан и затова искаше да се приберат колкото може по-бързо в КЧ.

# 246
# 247
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
На няколко пъти споменавате Дързост и Красота и се чудя на база какво сравнявате и определяте кой сериал е по-добър..нито по жанр,нито по таргет на зрителите имат нещо общо.Все едно да сравняваме ябълка с домат.

Дъртия Довос да сваля Мисандей.. Laughing Глупости,просто той и Джон подпитват за Денерис по джентълменски начин.

# 248
Малко смях:

"Meera: I guess I'll go now
Bran: money's on the table."

"Bran: Hey I called you a cab.
Meera: Oh! okay... I thought maybe we could have some breakfast, I made bacon
Bran: Yeaaa I'm just like reeeealy busy today I got this whole vision thing I'm supposed to be doing but I had soooo much fun with you."

"- Hey Brann I got you this toy.
- You killed my dad, I know everything now."
- er...fuck...hey but isn't this a cool knife?"

Последна редакция: вт, 08 авг 2017, 21:33 от Hulk1

# 249
  • HH
Можете ли да дадете линк , за да гледам последния епизод онлайн?

HBOgo не е вариант, вече опитах.

# 250
  • Варна

Благодаря, Хълк! Минути безсмислен и скучен за някои откъс от епизода събрани просто в една картинка, доказваща, че моментът не е просто случаен. Simple Smile Миличкото Кутренце... остана по долни гащи, та даже и без тях, лъсна му г*за. Интересно ми е оттук нататък Бран какво ще предприеме. Ще го държи жив още известно време докато има полза от него или съвсем скоро ще сподели и потвърди на лейди Старк (сегашната) съмненията, от което ще последва просто екзекуция.
Скрит текст:
Според спойлерите баш така ще стане и екзекуторът ще е Аря. Да видим така ли ще е...

# 251
  • София
Изгледах най-накрая. Още в понеделник исках да гледам в 04:00 ч. ама заспах. Поне си записах епизода на тв-то. Нямах никакво време обаче в понеделник и чак днес гледах.
Доволен като цяло.  bowuu Може би най-добрия епизод този сезон. Самата битка бе много зрелищна визуално, но битката за Вала на Джон срещу диваците на Манс си остава номер 1 засега (там поне нямаше безумия).
Имаше много яки моменти. Номер 1 бе завръщането на Аря в родния си дом и срещата и със Санса. А когато Бран, Аря и Санса се събраха заедно пуснах една сълза. Това го чакам 6 сезона!!!
Сега остана най-чаканото нещо, Джон да се срещне с Аря. Е, това ще е покъртителна сцена. Чакам я с нетърпение, може би ще е още в следващия епизод, крайно време е Джон да се завръща. Уфф  Sunglasses
Страхотна хореография на дуела между Бриен и Аря. Майсторски изиграно от Мейси. Дуелираше се така все едно е опитен боец, а тя е едно малко момиче - актриса. Накефих се на макс на тази сцена.

Друг много силен момент - разговора между Бран и Кутрето. Мазника отиде да му се мазни и подкупва, а в замяна получи ''Хаосът е стълба'' и буквално се насра, хах.  Twisted Evil
Изобщо, Не-Бран (така може ли да го наричаме? за да не се повтаряме твърде често с триоката врана  Laughing) кефи на макс. Много хора се дразнят от поведението му, но според мен се държи точно така, както трябва да се държи и е логично да се държи така след като истинския Бран го няма вече и след всичко, което видя, вижда и знае.

И за финал за самата битка. Значи наистина бе епично, най-великия момент бе когато Джайм и Брон видяха появата на Дрогон.
В крайна сметка се получи типичната холивудска масовка, много зрелище и малко мисъл. 90% от феновете по света полудяват и гледат по 10 пъти тази сцена, все едно не са гледали Смело сърце, Гладиатор и Властелина (в никакъв случай да не прозвучи като сравнение, защото Троновете тотално издишат срещу тези сравнения като реализъм и хореография).
до тук с похвалите, а сега
НО
Ами нелепо е, сори. В смисъл през този сезон явно невидими магове са построили невидими телепорти и армии, кораби и дракони минават през портали. Както и да е, това да е проблема само (знам, че са само 7 епизода).
НО
Определено е проблем когато супермена Брон бе буквално навсякъде. По-бърз е от Флаш, по-ловък от Спайдър-мен, а явно е и Таргариен (от тез негоримите), щото и огън не го фаща.
Първо няма как скорпиона (балистата) да бъде заредена от един човек. Значи представете си каква тяга и сила се иска. А копието за да нарани дракона и да излети с такава скорост трябва да е поне 100 кг.
Отделно от всичко това Брон стреля два пъти по Денерис напълно необезпокояван от никого. Че даже скочи на 1 м. разстояние, но огъня дори не го опърли, а горещината му трябва да е жестока, буквално стопяваше костите на клетите хорица.
А да попитам защо Денерис изгаряше фургоните с храна и запаси?! Умния ход беше да ги вземе за себе си и да ги даде на дотраките. В миналия епизод мърмореше, че няма какво да ядат и припасите им свършват. Ще ви кажа защо ги гореше, просто за да има огън и взривове и тийновете да се дървят и празнят от кеф.
Абсурда на абсурдите бе самия финал, когато явно се виждаше как Джайм препускаше в плиткото (водата стигаше до копитата на коня) и когато Дрогон се уригна, вездесъщия супер мега Брон се появи изневиделица и го спаси, като цамбурнаха в плиткото на няколко метра от Дани. Ама като се пльоснаха във водата все едно Джайм се гмурна в марианската падина.  hahaha Блях таз работа как така се получава? Освен Брон така да го е катапултирал от седлото на коня, че да го е отнесъл на неколкостин метра в най-дълбокото. Няма да се учудя и така да го представят де...
Ако в следващия епизод Джайм и Брон не са пленници на Денерис, ДиД да си хвърлят книжките, просто излагацията ще е тотална.  ooooh!
А пък майката на драконите след като видя как първото изстреляно копие мина на сантиметри от нея взе, че застана фронтално срещу стрелеца, че и се разпери, за да е възможно най-лесно да бъде оцелен скъпоценния и дракон. Буквално позираха като за снимка.  ooooh! И през цялото това време сред хиляди дотраки (които не трябва да изпускат от очи своята кралица) никой нищо не вижда естествено.  Joy
Съжалявам, знам, че всичките тези критики от моя страна няма да се харесат, ама ми писна да ни правят на идиоти с едни и същи малоумни похвати. Не и с този сериал за бога!!!

И все пак и въпреки всичко, епизод бе як, но не заради битката.  Simple Smile

# 252
  • Варна
Доста писахте за неразумните действия на Денерис и се съгласявам с вас. Наистина неразумно, нелогично, спонтанно, но носи лично удовлетворение някак си. Пиша искрено и емоционално като една отмъстителна жена. Grinning Напълно я разбирам, дори в кадрите се вижда от погледа и с каква страст и жажда за мъст напада. Тук няма вече разум, тук има лудост, тук има една разгневена жена с мощ в ръцете. Пазете се от такива или просто не ги гневете. Така правим ние като ни прикипи, действаме неразумно, дръзко, непредсказуемо, но унищожително, дори самоунищожително, важното е парата да се изпусне. Така че спрете да я нищите тази тема, защо вместо да избяга и да не се излага на риск прави точно обратното.

# 253
  • Варна
Малко обяснения в картинки за Дяволо(и не само), не са спойлери.

Скрит текст:

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

И не на последно място представянето на Денерис пред Джон:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 06:28 от Хексе

# 254
  • Бургас
Хексе, добре се посмях за Добро утро Laughing
Чисто теритично проблем с телепортацията няма. Да речем , че е имало достатъчно време Дотраките да сгащят Ланистърите. Първите са доста по - бързи. Чухме и, че златото вече е прибрано, значи това е втори ескорт най - малко. Още в предния епизод стана дума, че има неприбрана реколта. Именно тя пътуваше по време на нападението. Значи Денерис е имала достатъчно време да тръгне. Все пак са с дракон и коне (с опинти ездачи, учени да живеят на кон).
Дотраките по време на битка са като изтървани кучета. Няма ред, дисциплина...нищо. Само мор. В този ред на мисли, напълно е възможно да не разберат, че стрелят по дракона. Става дума за два опита в рамките на 3 минути. За следващата битка ще знаят.
Съгласна съм с Diavolo за Брон и езерото.
Езерото: езерото беше странно. Добре, че тоя кон не се хлъзна докато Джейми препускаше към дракона, че е тогава щеше да е страшно. Щяхме да изтървем половината спасителна акция.
Брон няма как да зареди Скорпион сам. Или ако може, то няма как да го направи толкова бързо и то 3 пъти под ред. Щеше вече да е умрял от умора.

Ще ми се Денерис да подгрее езерото с Дрогон и да ги свари Simple Smile ама нем да стане.

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 10:13 от MeMyselfI

Общи условия

Активация на акаунт