Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 43 883
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
  • Buffyworld
Скрит текст:
_Buffy_, спокойно. Нищо му няма на гущерчето. В официалното промо за следващия епизод се вижда как се връщат по въздух с Денерис в Драконов камък. Леко ранен само, но щом може да лети, значи все едно бълха го ухапала. (Крия се още, че може да има хора, които работят, а не като мен айляк и чак довечера да гледат серията. Да не става ясно, че раняват Дрогон.)

А за Тирион... замислям се и аз. На Дени не и ли остана още едно предателство да срещне - за любов. Да не се окаже братската любов. Все пак Тирион, освен че обича брат си, дължи и живота си на него.

Благодаря !
Скрит текст:
Успокоих се ! Не е като да го е ухапала муха, защото все пак драконът падна от тази стрела. А то дори не беше стрела, а си беше цяло копие.  Sad Аз мисля, че Тирион работи срещу нея несъзнателно. Както някой в предишните епизоди каза, че се опитва да предпази "собствените" си хора в Чертога. Надявам се много скоро обаче Джора да се завърне при Дани и да й отвори очите. Джора поне никога не би я предал. Докато Тирион и особено Варис започнаха да ми стават доста съмнителни. А видяхте ли как Кутрето започна да се умилква около децата ?  Явно видя, че при Санса трудно ще пробие и започна да се пробва при Бран и Аря. Мъчно ми е , че Бран се държи много студено съ сестрите си, особено даже бих могла да кажа неблагодарно спрямо Мира. Ако не беше Мира, досега да е мъртъв. А Аря ме изкефи максимално.

# 136
  • Варна
Скрит текст:
Аря много ми хареса. Санса също. Изобщо не ми се видя разтревожена за сестра си. По-скоро ми се видя радостна, че се събират всички оцелели Старки. Бран си каза съвсем логично, че вече не това, което е бил. Няма как инак да е. Като триока врана, трябва да е дистанциран. Най-вероятно ще бъде и гаден с роднините си по-натам в сериала.

Интересно ми е как Р.хлор връща мъртвите в света на живите - плътни и топли. Другите връщат мъртвите - мъртви. Лайт мотива на железният бог "Което е умряло, не може да мре повече..." ще играе ли някаква съществена роля при срещата с Другите. Ей такива мисли и въпроси ми изникват.

# 137
Много добра 4 серия!
Чакам с нетърпение книгите! Първо тях прочетох и после изгледах 6 сезона един след друг Wink

# 138
  • Вестерос
Това, че обича брат си не означава, че е на страната на Ланистър и че подкопава Денерис! Това, че му казаха неговите хора, имаха предвид вестеросците, а не точно неговите.

Тирион не иска да предпази своите хора-Ланистър, а хората, невинните, децата, жените, старците да не са пушечно месо!

# 139
Не му е лесно на Бран, едно е да помниш само своя живот, друго е всичко на всички един вид. И да подредиш целия този хаос.

Мисля си, че ако Дани беше с Джора и Селми, интригата одавна щеше да е прикючила. Тирион и Варис не разбират от война.

Това за удавения бог си е метафора, давят ги и ги съживяват, реално умират 1 път или не точно. Но после си мрат когато трябва.

# 140
 най- накрая успях да изгледам 4-та серия.

Внимание! ако някой все още не е гледал филма - следват спойлери - да няма после сърдити!
Скрит текст:
Продължавам максимално да се кефя на Аря. Факта, че войниците не я разпознаха веднага бе очакван. А сцените с Бриен   и Аря, както и как Санса се удиви като научи за списъка й, или как изчезна Аря пред войниците ми напълниха душата.
ОБаче Бран и Кутрето - малко безмислен ми се стори диалогът, единствено ми допадна репликата, че тази кама е превърнала Бран в това което е. Отново имаме  косвено потвържедение, че Бран от Бъдещето е задействал плана на Кутрето в миналото.
Но пък Бран все по-странно ми изглежда колко по-голям е на ръст от Аря (слава Богу че е седнал), а се предполага да имат само две години разлика - някак ми неестествен.
Идеята да се атакуват с дотраки (лека кавалерия) рицари (тежка кавалерия) на равно поле е безумна - добре че Дани имаше дракон, защото иначе дотраките трябваше да бъдат размазани по всяка логика. Драконът направи разликата.
Обаче Брон е достоен наследник на Бард стрелеца. Как пробяга най-малко 200 метра без никой да го утрепе, в тази касапница, и накрая стреля цели три пъти по Дани, и тя естествено не се усеща да избяга от битката,  която вече си бе спечелена, ами се наниза точно на стрелата му.
А Джайми на практика е безсмъртен. С тази безумна рицарска атака, бе пределно ясно че няма никакъв шанс, срещу дракон който не е умрял и може да избълва огън,или леки конници, които се спешават и могат във всеки моментен да му препънат коня.  И сега ако с тази тежка броня съумее да се измъкне от водите - направо го обявявам за безсмъртен.
А Дани как някакви рисунки я убедиха че Джон говори истината не е истината. Как ней хрумна, че може той да си ги е надраскал по стените? аз очаквам тука да намери череп на друг или кой знае какво?
А Давос тръгнал да пита Мисандей как бивша робиня станала съветник на кралица, когато той е бивш контрабандист и стана Ръка на двама Крале.... Боже, Боже, Боже. Като гледах имах чувството че  не очакваме Сив Червей да се върне и предстои свалка Давос - Мисандей.
Сцената Джон - Теон ми беше много глупава. Нееднократно е казвано, че Нощният страж измива враждите, а Кралете нямат право на лични чувства. Джон  в сериала подписа искане до Рууз Болтън, да му помогне,  а ще се гневи на Теон, който е помогнал на Санса.  Джон ако иска да е какъвто и да е крал трябва да се научи да си владее нервите.
Много слаб епизод. Като изключим сцените с Аря и последните пет-шест минути (Опита на Брон да се докопа до арбалета) останалото не ми хареса. ИЗобщо не видяхме Другите, а те са страхотно важни. Ни видяхме и какво стана с Мелисандра. вместо това ни занимават с диалози между Давос и Мисандий или между Кутрето и Бран, които можеше да бъдат прескочени.

# 141
  • Варна

Внимание! ако някой все още не е гледал филма - следват спойлери - да няма после сърдити!
Скрит текст:
...
ОБаче Бран и Кутрето - малко безмислен ми се стори диалогът, единствено ми допадна репликата, че тази кама е превърнала Бран в това което е. Отново имаме  косвено потвържедение, че Бран от Бъдещето е задействал плана на Кутрето в миналото.

Скрит текст:
Ах... личи си, че само веднъж си гледал епизода и доста подробности изтърваш. Не три пъти, два пъти стреля Брон по Дракона. Първата стрела похаби за да убие преследвача си. Мързи ме да нищя всеки един твой абзац, има и други хора пишещи тук, те ще ти разяснят. Само за сцената Бран Кутрето ще ти дам подсказка - гледай пак и забележи как му замръзна физиономийката, когато Бран му каза: "Хаосът е стълба". Това дефакто са думи на Кутрето и ги е изричал единствено пред Варис. Смръзна му мазната усмивчица.

# 142
Джони,
Скрит текст:
Цитат
ОБаче Бран и Кутрето - малко безмислен ми се стори диалогът, единствено ми допадна репликата, че тази кама е превърнала Бран в това което е. Отново имаме  косвено потвържедение, че Бран от Бъдещето е задействал плана на Кутрето в миналото.
Нали не си пропуснал да обърнеш внимание и на нещо, което тук май също коментирахме - как Бран изтърси на Кутрето една негова реплика от предишен сезон: "The chaos is a ladder". Малко му се смръзна на лорд Бейлиш и усмивка и всичко. Simple Smile Ако вече не се е усетил, то съвсем скоро ще разбере, че тайни вече не може да има. Поне от Бран.

# 143

Скрит текст:
Продължавам максимално да се кефя на Аря. Факта, че войниците не я разпознаха веднага бе очакван. А сцените с Бриен   и Аря, както и как Санса се удиви като научи за списъка й, или как изчезна Аря пред войниците ми напълниха душата.
Но пък Бран все по-странно ми изглежда колко по-голям е на ръст от Аря (слава Богу че е седнал), а се предполага да имат само две години разлика - някак ми неестествен.
Идеята да се атакуват с дотраки (лека кавалерия) рицари (тежка кавалерия) на равно поле е безумна - добре че Дани имаше дракон, защото иначе дотраките трябваше да бъдат размазани по всяка логика. Драконът направи разликата.
Обаче Брон е достоен наследник на Бард стрелеца. Как пробяга най-малко 200 метра без никой да го утрепе, в тази касапница, и накрая стреля цели три пъти по Дани, и тя естествено не се усеща да избяга от битката,  която вече си бе спечелена, ами се наниза точно на стрелата му.
А Джайми на практика е безсмъртен. С тази безумна рицарска атака, бе пределно ясно че няма никакъв шанс, срещу дракон който не е умрял и може да избълва огън,или леки конници, които се спешават и могат във всеки моментен да му препънат коня.  И сега ако с тази тежка броня съумее да се измъкне от водите - направо го обявявам за безсмъртен.
А Дани как някакви рисунки я убедиха че Джон говори истината не е истината. Как ней хрумна, че може той да си ги е надраскал по стените? аз очаквам тука да намери череп на друг или кой знае какво?
А Давос тръгнал да пита Мисандей как бивша робиня станала съветник на кралица, когато той е бивш контрабандист и стана Ръка на двама Крале.... Боже, Боже, Боже. Като гледах имах чувството че  не очакваме Сив Червей да се върне и предстои свалка Давос - Мисандей.
Сцената Джон - Теон ми беше много глупава. Нееднократно е казвано, че Нощният страж измива враждите, а Кралете нямат право на лични чувства. Джон  в сериала подписа искане до Рууз Болтън, да му помогне,  а ще се гневи на Теон, който е помогнал на Санса.  Джон ако иска да е какъвто и да е крал трябва да се научи да си владее нервите.
Много слаб епизод. Като изключим сцените с Аря и последните пет-шест минути (Опита на Брон да се докопа до арбалета) останалото не ми хареса. ИЗобщо не видяхме Другите, а те са страхотно важни. Ни видяхме и какво стана с Мелисандра. вместо това ни занимават с диалози между Давос и Мисандий или между Кутрето и Бран, които можеше да бъдат прескочени.

Искаш да кажеш , че конницата на дотраките щеше да види зор с пешаците ли ? Grinning Grinning Grinning

# 144

Скрит текст:

Искаш да кажеш , че конницата на дотраките щеше да види зор с пешаците ли ? Grinning Grinning Grinning

helen не бяха прости пешаци, а копиеносци. Да, на равен терен, копиеносците размазват леката кавалерия., особено когато са подсилени от рицари.
Скрит текст:
Първо тези дотраки така както се бяха засилил, ако нямаше, дракон щях да се набият в копията и бяха дотам. Тежките копиеносиц в света са спирали дори рицарски атаки. - убиваш първата редица на конете с дълги копия или алебарди, и вече следващите коне ги връхлитат, защото не могат да спрат. И става меле.
А след това щеше да дойде реда та тежката кавалерия и дотраките да бъдат избити. Добер че имаше дракон (авиация ), но идеята денерис да се подложи на обстрел беше безумна. един дая бе убил - бойният строй се разпадаше. Брон толкова пъти стреля по нея, защо Дани не напусна битката?, която вече си беше спечелена
Спомни си колко бързо копиеносците на Рамзи блокираха леката пехота на Джон. Имаш ли копиеносци, през средновековието половината битка си я спечелил, евентуално с рицари можеш да им се противопоставиш и то само ако ги спешиш в боя.

тъмнозелена, това са хаоса, също беше хубаво, но като цяло обясненията на Петир, колко много обичал Кейт, започнаха да ми идват повече.

СПирит, Да, първата стрела изтърва Брон
Скрит текст:
за преследвача, обаче и куците и сакатите разбраха, че има гигантски арбалет, затова и нея я слагам в сметката - три пъти стреля  Брон, Дани го вижда отгоре, че вади арбалета, а не се сеща да бяга. Да не говорим той колко време го презарежда, обаче  Дани се спуска точно към него, за да му е по-удобна мишена. тази сцена бе копие на Сцената с убиването на СМог от Хобитът - едно към едно.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 16:48 от Джон Сняг

# 145
Ти въобще видя ли какво се случи с редиците на "ланистърови" , когато в тях се вряза конницата ?  Не само , че нямаха никакъв шанс , ами дори и без дракона шансовете им за успех бяха минимални .  От как свят светува конницата е най - големият бич за спешената армия , пък била и тя с копия .
Да не забравяме факта , че съвсем скоро бяха водили битка , което си е в техен минус.  

# 146
  • Buffyworld
Скрит текст:
И аз съм съгласна, че дотраките  в случая не бяха равностойни на рицарите с щитове и копия. Тук по-равностойна щеше да е войската на Сив Червей. Просто мое мнение, не че разбирам нещо от войски  Mr. Green
А относно бродниците, Джони, ще ги видим със сигурност, но сигурно ще е в последните един - два епизода.

# 147
Ти въобще видя ли какво се случи с редиците на "ланистърови" , когато в тях се вряза конницата ?  Не само , че нямаха никакъв шанс , ами дори и без дракона шансовете им за успех бяха минимални .  От как свят светува конницата е най - големият бич за спешената армия , пък била и тя с копия .
Да не забравяме факта , че съвсем скоро бяха водили битка , което си е в техен минус.  

Ти избощо четеш ли какво пиша? newsm78 казах че битката бе спечелена, заради дракона

Конниците се врязоха именно там, където дракона нападна, иначе копиеносците щяха да ги удържат. Дракона ти прави разликите, не може да водиш сражение, с тактическа постройка от 15 век, докато от горе те напада авиация от 19 век.
Хайде прояви въображение - нямем дракон, имаме лека кавалерия от едната страна и копиеносци и тежка кавалерия - от другата - кой ще спечели? ами копиеносците и рицарите. Това е доказано многократно в световната история, леката кавалерия става за кратки набези, но не и за атака среущ бронирани кавалеристи или срещу дълги 3 метра копия. Вечеако търсиш ефекти във филм е друг, можеше и грифони да докарат, но аз говорех за реализъм

*Съветвам те най-настоятелно да гледаш "смело сърце" как шотландците вадят коловете и ги забиват в конете. И как шотландците печелят битката, въпреки кавалерията на противника.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 17:01 от Джон Сняг

# 148
  • Варна
Уж натъртваш на реализъм, а съветваш филми да гледаме. То верно Смело сърце е по исторически събития ама така точно ли се е случила битката, колко копия срещу колко редици коне, на къв терен... нещо една камара фактори са. Не ме карайте да се смея какви спорове могат да се породят от една едва ли не непретендираща за достоверност режисьорска гледна точка.

А в предишния си коментар, не виждам защо въобще ме споменаваш. Ти реши, че 3 стрели са били изстреляни по дракона, аз те поправих, че са две, първата от трите беше изстреляна още когато оръдието беше закрито с платнище, неразопаковано още. И ти май почти ме повтори, т.е. въобще нямаше нужда от реплика щом сме стигнали до едно мнение. Wink

# 149
Не, че търся някакъв достоверен реализъм в тази битка, но
Скрит текст:
дотраките разбиха строя още като започнаха да стрелят от конете с лъкове. После както се вижда скачаха от конете и презкачаха редицата, биеха се точно като диваци без да им пука колко жертви ще дадат. Там където дракона проби, просто беше една малка част от редицата която беше доста дълга пазеща каруците. Без дракона пак щяха да победят но по трудно. Той просто вся шока и ужаса, още след първия огън вече имаше бягащи лъвове.

Относно Брон
Скрит текст:
Като цяло е смешно от 2рия изтрел да уцелиш дракон. Със оръжие с което никога не си стрелял и то в разгара на тази ужасяваща битка. Но да кажем, че изненадаха всички, дотраките дори не са виждали Скорпион, иначе едва ли щеше да стреля втори път. Той направи достатъчно геройски постъпки, сега и Джейми ще спаси от удавяне. После Джейми може да стане железно роден Simple Smile

Любими моменти от цялата сцена
Скрит текст:
Момента в който Джейми и Брон чуха и видяха дракона. Полета над водата. Войниците които станаха на пепел.

Общи условия

Активация на акаунт