Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 683
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна

+ това, че Сам може да си направи законен наследник Simple Smile Даже трябваше да го има вече Simple Smile
И що да прави сина на Крастър наследник, като може да си направи собствен син?
П.П. Упс, ти точно това си имал предвид.

# 436
Нощния страж не е окончателна присъда както видяхме, сам трябва да се откажеж още веднъж когато имаш тоя избор. Пък и след войната не се знае какво ще оцелее от него.
+ това, че Сам може да си направи законен наследник Simple Smile Даже трябваше да го има вече Simple Smile
Нощният страж може да не  е окончателна присъда,
Скрит текст:
но майстериете също са един вид присъда. Майстерите се отказват от имената си. Сам стнана майстер по другия начин - не го признаха, но запали факела, без да ползва ръцете си.
. ОСвен това единственият който
Скрит текст:
се е спасил от Нощният страж е Джон, а той умря и се съживи. не всеки се казва Джон Сняг

# 437
Бе то в тия военни времена, дето не се знае кой е лорд командир, кой крал, да видиш как бързо ще забравят кой е от стража и кой е майстерите...мисля аз...

# 438
Скрит текст:
огъня на цитаделата какво беше?

# 439
Именно, а и Сам не успя да се дипломира така да се каже Simple Smile
Това е щото прозря, че тия са като наще феодални старци от БАН и не искат да правят наука ами си кротуват там на държавна издръжка Simple Smile

# 440
 Сам се дипломира,
Скрит текст:
по другия начин. (като овладя занаята, а не като получи тапия)
това е  да не ти дадат тапия че си майстор, ама ти с ръцете си да докажеш, че си майстор.
Балериеоне, всеки който исках да е ма майстер, трябва да престои на тъмно и да запали една свещ, без да ползав ръцете си - само с мисъл. Сам достигна по познанието
Скрит текст:
, че тук нищо повече не може да научи и че няма да получи така жадуваната помощ от Цитаделата, а трябва сам да си помогне -  и свещтта/факела пламна. Следователно той вече е  доказан майстер, макар никой да не го е обявил за такъв - просто защото овладя занаята.

сравнението е много  точно -
Скрит текст:
майстерите са точно като в  академиците в БАН -  невероятно ерудирани, обаче страшно консервативни, донякъде и поради възрастта. Мразят промените, мразят пътуванията, а времето за тях е нещо относително. Сам прозря, че интелектът на тези хора може да е огромен, но те са ужасно консервативни и няма да му помогнат, защото ги е страх от промени - и реши сам да си помогне. И факелът светна.

Балерионе зависи какво разбираш под диплома.
Скрит текст:
Той и Кюло Фичето няма тапия, но моста му стои, стотина години вече и оръдия са минавали по него, а той е правен  в пъти по-евтин, отколокот са го планирали полски инжинери с диплома; а АСпаруховият мост го преправяха няколко пъти. Сам се дипломира с отличие - запали факела (овладя занаята на майстер). А дали има тапия е друг въпрос. Иначе казано - той овладя занаята, което отвсякъде си е диплома. А дали има тапия/китаб е друг въпрос.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 16:29 от Джон Сняг

# 441
  • Варна
Епизодчето е ОК. Явно ще са си с телевизионно звучене и визия. Това, което ми харесваше в първите сезони беше Кино визията. Чак се изненадвах как правеха толкова много едночасови епизода. Струваше ми се скъпо. Сега вече - не.
Скрит текст:
Хм. Допускам, че Церсито послъга Джайми... Манипулация ми се види от всякъде. Тя знае, че той обича Тирион и се видя, че е много мек с него. Отчаяна стъпка да задържи Джейми и да го използва. Мисля, че вече е готова да го жертва. Той ще я предаде или поне тя ще го обвини в това като за последно. Предупреждението беше недвусмислено.
Приятелите зад Вала неразбирам и аз защо са там. Обаче Куче и Компания имат мисия. Трябваше някой да ги изведе. Каква обаче е тяхната роля в голямото Нещо не мога да разгадая.
Бре и на мен ми се стори странно как безликата Аря, я метна Кутрето. ГолЕм майстор тоА. Дори не съм сигурна,
 че Бран ще се включи в разпрата. Може и пас да си направи, да гледа сеир. Той - безчувствен напоследък.
Интересно, че изтриха още един род, но пък се появи още един почти крал. Даже наследник и претендент от страна на Робърт. Сам ще се върне на Вала и ще е герой. Ще се докаже като истински мъж. Много смелост му се насъбра в последно време. Жалко че татко му няма да узнае. Най-малкият Самчо може да наследи Тарли, ако големия Сам пожелае.
За финал Денерис се влюбва в Джон, обаче се смахва по стъпките на татко си, и я затриват. Сняг като единствен майстор на спорта се качва на Трона. Другите претенденти за мястото му ръкопляскат. Или пък щастливо семейство с Родената в буря, преди да се смахне. Или разделят Вестерос отново и живеят мирно всеки в своето кралство Другите са избити, дивите са на север.
Ааа какво стана с неопетнените? Още ли се бият с Железните. Денерис, там защо не помогна? Или помогна пък аз неразбрах..?

# 442
  • Варна
Ааа какво стана с неопетнените? Още ли се бият с Железните. Денерис, там защо не помогна? Или помогна пък аз неразбрах..?
Е не, какво да се бият, железните им опожариха флота и заминаха, сега Неопетнените се прибират пеша.

# 443
Уау. Ами Дерон Добрия? ами Джеерис Обединителя? Ами Белоровците? Ами Регар?  слаби ли ги наричаш?
алтернаттивата е да бъде като Мегор или Мекар. Спомни си края на Мегор.

смятам, че
Скрит текст:
спокойно можеше да издигне няколок бесилки, да завре непокорните в килии и ако след седмица да речем има хора които не са размислили да ги обеси. да не говорим, че според средновековните практики е унизителон да се бесят лордове - полага им се войнска смърт - обезглавяване. но в случая, приемам че става дума за измяна, та и бесилката не е непосилна.
като използзваш дракона, ще убедиш всички че си чудовище, жадуващо кръв и веднага ще се удосеторят опитите да бъде убит дракона - а също и ти .
То хубаво, ама Денерис все още не е кралица на Седемте кралства, че да може да си позволи милостта да предлага втори шанс.

# 444

По някога си мисля, че си на ЛСД освен на тая специална трева.
Какви свещи те гонят, кое от това показаха на екран ?

И за протокола:
В ноща преди да изрекат клетвите си, трябва да престоят в тъмна стая със свещ от обсидиан. Ако не я запалят по някакъв начин, ще си стоят на тъмно.

Сам не е полагал клетви за майстер, значи не е такъв. Това имах предвид. 

# 445
Уау. Ами Дерон Добрия? ами Джеерис Обединителя? Ами Белоровците? Ами Регар?  слаби ли ги наричаш?
алтернаттивата е да бъде като Мегор или Мекар. Спомни си края на Мегор.

смятам, че
Скрит текст:
спокойно можеше да издигне няколок бесилки, да завре непокорните в килии и ако след седмица да речем има хора които не са размислили да ги обеси. да не говорим, че според средновековните практики е унизителон да се бесят лордове - полага им се войнска смърт - обезглавяване. но в случая, приемам че става дума за измяна, та и бесилката не е непосилна.
като използзваш дракона, ще убедиш всички че си чудовище, жадуващо кръв и веднага ще се удосеторят опитите да бъде убит дракона - а също и ти .
То хубаво, ама Денерис все още не е кралица на Седемте кралства, че да може да си позволи милостта да предлага втори шанс.

нямам нищо против да не предлага втори шанс. но  ми е лицемерно,
Скрит текст:
да разправяш наляво и надясно колко си милостив и после да гориш живи хора, след има няма дполовин минута. Можеше да им отреди бърза смърт, отсичаен на главите, бесене, удар с чук по главата..... Това с дракона беше извъндрено жестоко и нечовеко - особено когато става дума за лордове.. Няма голяма разлика между това което е направил Ерис с Рикард Старк и сина му и това което направя Дани - да изгориш живи хора. личи си, че Мелисандра й е съветничка.

като казах мелисандра се сетих -
Скрит текст:
и Джон не е владтелен на седемте кралства, обаче прояви милост спрямо Мелисандра  и  я прати в изгнание. Милост прояви и спряво лордовете Ъмбър и Карстарк. Ако не проявяваш милост, много скоро ще има недоволство от дани, и ще започнат атентати.

# 446
Скрит текст:
да разправяш наляво и надясно колко си милостив и после да гориш живи хора, след има няма дполовин минута. Можеше да им отреди бърза смърт, отсичаен на главите, бесене, удар с чук по главата..... Това с дракона беше извъндрено жестоко и нечовеко - особено когато става дума за лордове.. Няма голяма разлика между това което е направил Ерис с Рикард Старк и сина му и това което направя Дани - да изгориш живи хора. личи си, че Мелисандра й е съветничка.
Даде им
Скрит текст:
1 шанс. Тарли го проигра. Клел се е във вярност на баща и, но я нарича чужденка-узурпаторка. За сметка на това обаче, нямаше нищо против да зареже баба Олена и да коленичи пред Церсей. Доста лицемерно и нагло, нали? Ти такъв би ли държал до себе си, ако си в позицията на Денерис и де факто не се нуждаеш от него?

Гледам, че си допълнил поста си, докато пиша:
Скрит текст:
и Джон не е владтелен на седемте кралства, обаче прояви милост спрямо Мелисандра  и  я прати в изгнание. Милост прояви и спряво лордовете Ъмбър и Карстарк. Ако не проявяваш милост, много скоро ще има недоволство от дани, и ще започнат атентати.
Джон
Скрит текст:
е крал на Севера, не претендент за крал на Севера. Схващаш ли разликата?

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 18:06 от Аниш

# 447

По някога си мисля, че си на ЛСД освен на тая специална трева.
Какви свещи те гонят, кое от това показаха на екран ?

И за протокола:
В ноща преди да изрекат клетвите си, трябва да престоят в тъмна стая със свещ от обсидиан. Ако не я запалят по някакъв начин, ще си стоят на тъмно.

Сам не е полагал клетви за майстер, значи не е такъв. Това имах предвид.  

Балерионе, аз ли не се изразявам добре, ти ли не ме разбираш?

първо  - споменах, че  според майстерските разбирания,  преди да те обяват за майстер те закарват в една стая на тъмно с една свещ от обсидиан
Скрит текст:
(не съм казал, че е от обсидан свещта, ама не това е важното в случая, защото във филма нямаш свещ, а фенер), който засвети с много ярка светлина.
По-смирените остават на тъмно, а по-упоритите се опитват чрез мистични изкуства да запалят свещтта. Един на хиляда успява, но е рядкост. Това е направено за да те учи на смирение, но
Скрит текст:
Сам запали свещтта/фенера, т.е. той е баш майстер  и струва повееч от всички майстери в Цитаделата взети накуп заедно.А тоав че някой не му е дал китаб, на който  да пише името  няма никакво значение. Поне половината от тях са майстери само на думи. в този смисъл Сам има тава диплома, че всички  майстери - от - до - бледнеят пред него, защото малцина са могли да запалят свещта, ако въобще има такъв жив майстер.
Иначе да, аз ти разбрах мисълта, че Сам нямам диплом, защото
Скрит текст:
няма тапия, но не съм съгласен, че това е определящо, защото по-велика тапия,  (ако беше септон, щях да кажа, че лично Бог му е дал тапията), защото получи Откровение, и овладя занаята по начин непостижим за останалите майстерите - какъв по -висш диплом  от това искаш?
newsm78

т.е. ако трябва да  го формулирам&
 - ти не си майстер/рицар/септон  защото полагаш някакви  глупави клетви пред някого - ти или си го имаш вътре в себе си или го нямаш. Нима ще ми кажеш, че рицарите от Бялата гвардия, които биеха Санса са истински рицари?

# 448
Скрит текст:
Скрит текст:
Даде им 1 шанс. Тарли го проигра. Клел се е във вярност на баща и, но я нарича чужденка-узурпаторка. За сметка на това обаче, нямаше нищо против да зареже баба Олена и да коленичи пред Церсей. Доста лицемерно и нагло, нали? Ти такъв би ли държал до себе си, ако си в позицията на Денерис и де факто не се нуждаеш от него?

Гледам, че си допълнил поста си, докато пиша:
Скрит текст:
Джон е крал на Севера, не претендент за крал на Севера. Схващаш ли разликата?
1. ИЗбощо не е лицемерно.
Скрит текст:
Тарли се е клел пред ЖТ, без значение кой стои на него.  Олена е бунтовничка, и което е по-лошо - подкрепя чуждоземан узурпаторка, родена извън Вестерос, носеща чужди обичаи, идваща начеро на армия от варвари и чудовища. Церсей съвсем не е цвете, но поне е "познато зло". Ерис е бил законният крал, би било странно Тарли да не го подкрепи. с действията си дани само доказа, че тарли е бил прав да не се прегъне. Дикон е син на баща си, нормално е докато го вижда като светъл пример да не смее да му се опълчи. Ако дани ги бе сложила в килия, след три дни бе обеглавила Рандил и след още седмица бе предпложила същия избор на Дикон щеше да се огъне. дори и самото изпълнение на смъртната присъда - не беше нужно да използва драконите, сега всички ще я имат за чудовище.

2. Джон  контролира едно от кралствата - хайде да са две. Дани също. Той е крал - тя е е халееси. С какви титли се кичат,  нищо не значи, въпроса е кой каква територия контролира., кой какав армия има, кой седи на ЖТ. Джон си позволява милост, въпреки че е бунтовник спрямо ЖТ, и  не владее по-големи земи, нито има по-големи армии, т.е. той е в същата позиция като Дани. Днесак е Крал - УТре ще е Гарант, но контрола му над Севера ще си остане един и същ, това е просто празна титла.

# 449
Абе, драконът от къде разбира накъде да стреля огньове?

Общи условия

Активация на акаунт