Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 687
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
Май само аз се радвам за
Скрит текст:
Сам. Сега е наследник. И малкото Самче няма да е копелето на Рогов хълм. Mr. Green

# 421
"And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you" - т'ва май е друго.

# 422
Размечтах се
Скрит текст:
да умре, заедно с детето. Де факто брат й ще е виновен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 423
 Предсказанието  беше, че ще ще стане кралица, ще има три свои деца и 16 от съпруга си (които няма да са нейни), че ще надживее децата си и накрая валонкарът ще я удуши. в предсказанието се казавше, че ще бъде кралица, докато не дойде нова - по-млада и по-красива от нея.
Скрит текст:
АЗ все още се надявам валонкарът да е Аря. Може да сложи маска на Тирион .  в това ще има поетична справедливост

# 424
Това предсказание го няма в сериала. Друга ще и е кончината. Сериалният Джейми е различен.

# 425
Май само аз се радвам за
Скрит текст:
Сам. Сега е наследник. И малкото Самче няма да е копелето на Рогов хълм. Mr. Green

аз тъжа за
Скрит текст:
Дикон. ИЗглеждаше ми свестен. ОСвен това на Сам няма да му допадне да е лорд. 

# 426
  • Варна
Скрит текст:
а въобще не говорим за поредното зачатие на Джейми и Ц. Simple Smile
Ще те помоля да пишеш в скрит текст поне до довечера.

Скрит текст:
Доста от пленените се колебаеха. Не може да разчита на вярност само от симпатия . Всички се боят от Церсей. За да води война с нея,  трябва да е по-респектираща от нея. Дани нямаше друг избор.
Скрит текст:
Точно това е. Никой няма да се върже само от сплашване. няма как да направи омлет без да счупи няколко яйца. Интересно защо никой не обвинява Тирион в жестокост, когато нападна Скалата. Това неминуемо е било свързано с жертви, освен войниците и от обитателите на замъка - прислуга, ковачи, готвачи, кучкари и т.н. вероятно дори хора, които той е познавал като дете, но и окото му не мигна да ги нападне. а Дани изгорила двама инати тъпаци, които е пленила в битка и веднага: луда е и жестока.

# 427
 тирион е само една  един наемник*. **
Скрит текст:
Той може да служи на Дани или на друга кралица, но владетелят направлява събитията. Освен това Тирион си имаше оправдания - жестокостта на Тивин, омразата на сестра си и невъзможността да бъде приет някъде другаoe –(Станис и старките не го дюлюбваха, а церсей открито го мразеше).
Да сплашваш хора е едно, да ги ужасяваш - съвсем друго.  ако целта бе сплашване, Дани може да издигне няколко бесилки, но да използва дракона, за да гори жиив хора е жестокост. А да  го прави, след като прокламира колко е милостива е лицемерие. Освен това нали иска всичко да я обичат? как ще я обичат като управлява със страх. Противоречи си. И накрая, но не за последно - голямата полза, от това да управляваш със страх - това предвещава бунтове веднага, щом властта ти отслабне и ранна смърт на децата ти. Тивин е най-добрият пример за това. Него днес го няма и царството се разкъсна от дрязги, защото никой  не понася Ланистърите. ИСтинските големите играчи печелят любовта на народа  и васалите си.

*както каза самият Тирион
Скрит текст:
- "аз съм само Ръката на Кралицата, а не Главата й".

**пък и Тирион
Скрит текст:
завладя скалата почти без схватки, тук-таме няколко войника набързо загинали - голяма работа, а  Дани прекъсва един от големите родове (Сам няма право да бъде лорд) и то по ужасяващ начин. Тов хич не е малко

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 15:46 от Джон Сняг

# 428
  • Варна
Май само аз се радвам за
Скрит текст:

Дези, Сам е брат от Нощния страж, никакъв наследник не е...., а малкото Самче няма връзка с Рогов хълм.

# 429
Добре де,
Скрит текст:
имаш дракон, който е основният ти коз, чудото невиждано, за което искаш всички да говорят,  какво би направил, би вдигал бесилки ли?! Тя и през това мина, ми по-милостиво е май да ги изгориш и готово, отколкото ония разпънатите, дето гниеха... Та естествено, че ще насъска дракона...милиони хора за това гледат, колкото и да е парадоскално, освен всичко друго Ill

# 430
  • Варна
ИСтинските големите играчи печелят любовта на народа  и васалите си.
Няма такова нещо!
Единствения крал на Вестерос, който може да се каже, че е бил обичан е Робърт и той не е никакъв играч.
Няма как да угодиш на всички и да си силен.
Роб Старк също беше обичан уж от северняците и точно те го предадоха.

# 431
Веско, аз се надявам на победа над Бродниците. Всички чакат да падне Вала, но без заплахата вече няма да има нужда от Страж. Оцелелите ще си идат в къщи.
Да не говорим, че имаше нечий сън с голям пир в Хорн хил, който се надявам да е пророчески. Peace

Бебе Сам е осиновен. Все тая чий е биологичния баща. Виж какво стана с Тирион и децата на Джейми.

# 432
Нощния страж не е окончателна присъда както видяхме, сам трябва да се откажеж още веднъж когато имаш тоя избор. Пък и след войната не се знае какво ще оцелее от него.
+ това, че Сам може да си направи законен наследник Simple Smile Даже трябваше да го има вече Simple Smile

# 433
ИСтинските големите играчи печелят любовта на народа  и васалите си.
Няма такова нещо!
Единствения крал на Вестерос, който може да се каже, че е бил обичан е Робърт и той не е никакъв играч.
Няма как да угодиш на всички и да си силен.
Роб Старк също беше обичан уж от северняците и точно те го предадоха.
Уау. Ами Дерон Добрия? ами Джеерис Обединителя? Ами Белоровците? Ами Регар?  слаби ли ги наричаш?
алтернаттивата е да бъде като Мегор или Мекар. Спомни си края на Мегор.

смятам, че
Скрит текст:
спокойно можеше да издигне няколок бесилки, да завре непокорните в килии и ако след седмица да речем има хора които не са размислили да ги обеси. да не говорим, че според средновековните практики е унизителон да се бесят лордове - полага им се войнска смърт - обезглавяване. но в случая, приемам че става дума за измяна, та и бесилката не е непосилна.
като използзваш дракона, ще убедиш всички че си чудовище, жадуващо кръв и веднага ще се удосеторят опитите да бъде убит дракона - а също и ти .

хексе, изумяваш ме - да си обичан, не значи че си силен , но д за да си силен владетел/феодал трябва да си и обичан, независимо колко способен пълководец или адмистратор си. (инак всичко ще се разпадне след смъртта ти.)

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 16:01 от Джон Сняг

# 434
Скрит текст:
Нааай-накрая да видим Джендри отново.
И потвърждението за сватбата беше добре вкарано. Май чак в последния сезон ще разберат всички кой е истинският таргериенски наследник.

Много готина групичка се събраха на Eastwatch (the Suicide Squad Laughing), добре че Торос е там, да съживява ако се наложи.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 16:39 от Marisol.

Общи условия

Активация на акаунт