Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 699
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
 да, де
Скрит текст:
ама досега Дани тръбеше, колко е милостива. И на мен не ми се връзва, че не им предложи килиите. хайде Рандил тарли е суров човек, но синът му можеше да омекне. За сравнение - Джайм предложи килия с добри условия на Едмур. Освен това  ако имаше обесване или посичаен на глава пак нямаше да е толкова жестоко, а дани избра да бъдат изгорени живи -  държа се точно като завоевателка, въпреки високопарните думи, че носи Мир

Така че Хексе и аз не одобрявам тези действия на Дани. А позата с ръцете на кръста - хич.

фенфикшън:
Скрит текст:
Дани не съм Церсей, да оставям сираци, и да изгарям градове...аз съм много милостива...сега ми се поклонете. Вие там защо стърчите?
Рандил тарли: ние не коленичим пред чуждеземни кралици
Дани: Дрогон - изгори ги, за поучение на останалите, за да видят колко съм милостива hahaha Joy

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 13:33 от Джон Сняг

# 406
  • Варна
Джони, говорим за логика и послание, а не за лично мнение.

# 407
да, де
Скрит текст:
ама досега Дани тръбеше, колко е милостива. И на мен не ми се връзва, че не им предложи килиите. хайде Рандил тарли е суров човек, но синът му можеше да омекне. За сравнение - Джайм предложи килия с добри условия на Едмур. Освен това  ако имаше обесване или посичаен на глава пак нямаше да е толкова жестоко, а дани избра да бъдат изгорени живи -  държа се точно като завоевателка, въпреки високопарните думи, че носи Мир

Така че Хексе и аз не одобрявам тези действия на Дани. А позата с ръцете на кръста - хич.
Скрит текст:
Сега, последно, Дани лигла ли е или жестока?  Grinning Сериозно, и аз не я разбирам напълно. По съм склонна да вярвам, че има добро сърце, но знае правилата на играта и прави каквото е необходимо. Другият вариант е да е наследила някакви бръмбари в главата от дядо си  newsm78 Ама не, не ми се вярва. Не случайно отделиха доста време на сцената със завръщането на Джора - само той я знае и я приема такава, каквато е. За останалите е кралица, майка и пр. Не ѝ е леко никак да отговаря на очакванията, да спазва правилата на играта и да не загуби себе си. Това наистина е твърде възможно да стане, такива бяха и притесненията на Тирион и Варис.

# 408
  • Варна
Скрит текст:
В крайна сметка изгори само пълководците, не всички пленници. И получи търсения резултат, ако ги беше пощадила, както отказаха да коленичат, щеше да е сериозен удар по авторитета й.

# 409

цитирам "не съм чела книгите, но...."  като не си чела книгите, защо питаш за неща от книгите, като например имената, които са наложени именно чрез книгите?
Не че има значение, но нека да сме коректни.
разбира се, че на някой може да му е скучен епизод, докато на друг да му е забавен - затова сем хора.
на мен лично последните три епизода ми бяха гротескни, а този и втори - превъзходни. но има хора, които са на обратното мнение.

От къде го цитираш това, че не съм чела книгите, брат, нямам идея - по-добре цитирай в мнение къде съм го написала, но ще те светна. Не съм. Защото съм ги чела. Жив и здрав и очила.

# 410
Малко е импулсивна. Прави, струва, мисли, и току й писне и айде...дракарис Simple Smile

# 411

Мен ми беше скучен епизода,
Скрит текст:
Денерис нямаше смисъл да ги палва Тарли - не й трябва подчинението на тези воини, пуска ги и айде. Какво ги убеждаваше, не й разбрах целта. Непоследователна ми е нейната история...

Скрит текст:
Точно в това имаше много смисъл. "Който е против мен ще бъде изгорен". - това е посланието и наистина подейства.
Твоята логика ми е непонятна, как така ще пуска военопленници, защото не са пожелали да се присъединят? Това е най-бързия начин да стане за смях.

Скрит текст:
Защо й е да ги кара да се присъединяват, това не разбирам. Защо са й, еле пък мъртви. Цялата й реч "Давам ви избор - аз или смърт" си е точно стил Церсей, поне да не беше разправяла нещата преди това. Иначе всичко хубаво, ама прави едно, говори друго.

# 412
  • Русе

Скрит текст:
Доста от пленените се колебаеха. Не може да разчита на вярност само от симпатия . Всички се боят от Церсей. За да води война с нея,  трябва да е по-респектираща от нея. Дани нямаше друг избор.

# 413
Не иска, но усеща че си трябва грубост.

Нейният случай е интересен защото everybody loves Денерис (по все още неизяснени причини) Laughing
А за жалост никога не е така.

# 414
Скрит текст:
Доста от пленените се колебаеха. Не може да разчита на вярност само от симпатия . Всички се боят от Церсей. За да води война с нея,  трябва да е по-респектираща от нея. Дани нямаше друг избор.
Скрит текст:
Респект и страх са различни неща. Дани не искаше да управлява със страх, а натам е тръгнала. Ц не я уважават, просто взриви една камара хора - ако с това ще се надпреварва Дани, е, нямам думи. Иначе разбирам, ама ми е тъпо, защото друго очаквах от нейния образ. Не виждам причина да си показава мускулите пред една камара пленници. Стария се държа предизвикателно, факт. Ама Дикон, е, стига. Уби двама, а можеше да не убива никой, има хиляди опции да ги сплаши и принуди, затвори, ограничи, прокуди, какво ли не. Ама не - Дракарис.
 Е с такива хора се стига до неща като "Танца на драконите" и това е причината Таргариените да са на тоя хал.

# 415
Скрит текст:
Е има ли значение как ги убива. Обесване, обезглавяване, изгаряне. Все едно
Ланистърите да не са по различни, и те са заличавали цели родове. Даже се сещам за едни дето много скоро ги заличиха. Робърт като е станал крал и той им е дал избор.
Денерис трябваше да прати послание на другите, направи го по най ефектния начин.
Тарли си е праволинеен тъпак, сина му още по голям. Сега поне ще ги наследи най-умние от семейството.

Да не ви правя сравнение с 49та година как идват комунисите на власт.

# 416
 С това ще се съглася-. Респект и страх са две различни неща. Респект значи уважение. Страх е нещо друго.
Скрит текст:
Тивин беше респектиращ, Нед също, макар и по друг начин,  Церсей управлява със страх. Дани уж искаше да я обичат, а тръгна да гори хора. Не е въпроса колко души е изгорил драконът, въпросът е, че се показав жестока, а  има претенции да е милостива, което е лицемерие. Церсей го прави, но тя блести от фалш, за нея си е нормално, ако Дани ще се надпреварва с Церсей, това е много ниска летва. По-добре да взима пример от Джон - той лично обезглавява изменници, а не ползва Дух да прегризва гърлата на жертвиет примерно. Дори Тирион лично уби Тивин. съветниците й носят лична отговорност. На дани претенциите й са големи, но засега  нищо от това, което направи въ Вестерос, не подплаащ това самочувствие.

грубост и лудост
Скрит текст:
са две различни неща. може да нареди да обесят един на десет човека и пак нямаше да е толкова жестоко, колкото да гори непокорните чрез дракони. Точно така се представя за такава каквато иска да я представи Церсей
- чуждоземна завоевателка идваща на власт чрез варвари и чудовища.
лично аз никога не съм харесвал Дани, но сега я харесвам още по-малко. ИНтересното е, че след последните дав епизода започнах да харесвам Бран.

# 417
а въобще не говорим за поредното зачатие на Джейми и Ц. Simple Smile

# 418

цитирам "не съм чела книгите, но...."  като не си чела книгите, защо питаш за неща от книгите, като например имената, които са наложени именно чрез книгите?
Не че има значение, но нека да сме коректни.
разбира се, че на някой може да му е скучен епизод, докато на друг да му е забавен - затова сем хора.
на мен лично последните три епизода ми бяха гротескни, а този и втори - превъзходни. но има хора, които са на обратното мнение.

Joony,
Извинявам се, за неточността. Точто преди твоето мнение, има мое (което е реплика), преди него - мнение на Anjieee. която е питала за имената. И оттам тръгва темата, защото няма как да не се споменат книгите, когато се говори за имената. Нервият Хамстер го изкарва, че едва ли не аз провокирам темата, което изобщо не е вярно, аз само отговорям на подадени реплики. Ако не бях аз щеше да е някой друг - най-малкото трябваше да се обясни, че самият Мартин не произнася едно име по еднакъв начин.„
П.С. наистина е много нервен този хамстер, трябав да пие успокоителни.

# 419
  • Русе
а въобще не говорим за поредното зачатие на Джейми и Ц. Simple Smile
  Предсказанието беше, че ще има три деца.Волокарът ще задуши живота в нея. Може би ще загуби детето си от волонкара.

Общи условия

Активация на акаунт