Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 707
  • 746
  •   1
Отговори
# 450

1. ИЗбощо не е лицемерно.
Скрит текст:
Тарли се е клел пред ЖТ, без значение кой стои на него.  Олена е бунтовничка, и което е по-лошо - подкрепя чуждоземан узурпаторка, родена извън Вестерос, носеща чужди обичаи, идваща начеро на армия от варвари и чудовища. Церсей съвсем не е цвете, но поне е "познато зло". Ерис е бил законният крал, би било странно Тарли да не го подкрепи. с действията си дани само доказа, че тарли е бил прав да не се прегъне. Дикон е син на баща си, нормално е докато го вижда като светъл пример да не смее да му се опълчи. Ако дани ги бе сложила в килия, след три дни бе обеглавила Рандил и след още седмица бе предпложила същия избор на Дикон щеше да се огъне. дори и самото изпълнение на смъртната присъда - не беше нужно да използва драконите, сега всички ще я имат за чудовище.
И откога
Скрит текст:
Драконов камък е извън Вестерос? Защото тя е родена там. А и Ди/ъкон напълно си оправда името - стърчи за щяло и не щяло, особено когато не трябва. Както казваше Императора - трябва да се плаща за липсата на прозрение, независимо от обстоятелствата (мое допълнение).

Цитат
2.
Скрит текст:
Джон  контролира едно от кралствата - хайде да са две. Дани също. Той е крал - тя е е халееси. С какви титли се кичат,  нищо не значи, въпроса е кой каква територия контролира., кой какав армия има, кой седи на ЖТ. Джон си позволява милост, въпреки че е бунтовник спрямо ЖТ, и  не владее по-големи земи, нито има по-големи армии, т.е. той е в същата позиция като Дани. Днесак е Крал - УТре ще е Гарант, но контрола му над Севера ще си остане един и същ, това е просто празна титла.
Скрит текст:
"Милостта" на Джон не беше нещо повече от добре премерен ход. Лапетата на "предателите" не бяха реална опасност и ще могат да се направляват в правилната посока за в бъдеще. Тарли обаче не е от вчера на този свят и ще прави проблеми.

...

Абе, драконът от къде разбира накъде да стреля огньове?

Ами умен е, не е просто дзвяр.

# 451
  • Вестерос
Май само аз се радвам за
Скрит текст:
Сам. Сега е наследник. И малкото Самче няма да е копелето на Рогов хълм. Mr. Green
И аз го отбелязах, много му се радвам Grinning

Mного се смях Давос

Скрит текст:
като каза на Джендри , че мислел , че още плава с лодката или нещо от сорта Grinning

# 452
Денерис му маркира целите с лазерно насочване Simple Smile

Джони, свещ от обсидиан и с огън не може да я запалиш. Къде го видя тоя фенер ? Чети си само какво си написал, няма да ти припомням.

Когато един главен лорд възстава срещу короната или друг главен лорд, обикновенно всички васали са с него. Както севера се надигна заедно срещу Ланистър. После се случиха някои неща и някои лордове се преоринтираха. Ама ако Роб не се беше правил на целомъдрен нямаше да има червена сватба и един куп други неща.
Тарли трябваше да подкрепи Олена, да ги видим тогава какво щяха да превземат. Но те успяхда да го измаипулират и него и иронино или не, умря точно от това с което го плашеха. Когато Церсей взриви Марджери и баща и още тога трябваше вече да има бунт. Лошото е, че предела са представени само от 2 дома.

А Сам нито е майстер нито е заслужил да е такъв, щото не е ясно какъво е научил и дали изобщо успя да запише една брънка от тая верига.

# 453
Скрит текст:
аз не го схванах лафа щото позабравям доста. Thought you'd still be rowing май каза

# 454
  • Варна
Скрит текст:
Когато някой даде клетви в Нощния страж се отказва от всякакви наследства и права, така че Сам не е никакъв наследник на Рогов хълм по право.

Възможен спойлер за 6 епизод:
Скрит текст:
Само ако сте сигурни, че искате..
Скрит текст:
на трейлъра се вижда как хрътката замахва към главата на едно зомби с чука на Джендри, спекулира се, че Джендри ще умре, в тази битка. На мен лично не ми се вярва..но не е за пръв път да върнат някой герой само за да бъде убит . Това е въпросния кадър:

# 455
Хексе евала за двойния спойлер Laughing

Скрит текст:
за каква свещ бръмчите постоянно?

# 456
  • Вестерос
Да, защото нали за феновете не дадоха къде изчезна и демек все си плава Grinning

Hekse,така е, но Джон като крал не може ли да ог освободи от клетвата и Дани да го направи глава на дома му?

Скрит текст:
Супер тъпо, че Джора не спомена на Джон Сам!!!!

# 457
  • Варна
Свещ.
Скрит текст:
Върнах специално да гледам втори път. Не е свещ. Гори огромна кула /фар/, която Сам се обърна и погледна след като напусна цитаделата. В книгите пише, че преди да напуснат цитаделата, майстерите остават насаме с една свещ от обсидиан... има смисъл и обяснение... Няма да ги повтарям сега. Това са го казали и други преди мен.
Специално за това гледах внимателно. Светеше огън от върха на Кулата. Това обаче е символ на Цитаделата. Така мисля. И никак не ми се загатна или намекна, че Сам е виновен за огъня.

# 458
  • Варна

Hekse,така е, но Джон като крал не може ли да ог освободи от клетвата и Дани да го направи глава на дома му?

Скрит текст:
Супер тъпо, че Джора не спомена на Джон Сам!!!!

Скрит текст:
По принцип Нощния страж не се подчинява на никой крал, но...реално за всичко си има изключение. Не виждам смисъл Сам да драпа за Рогов хълм, като има толкова свободни замъци. Пък и все ми се струва, че не му се иска да става лорд.
А Джора ревнува... може би заради това..

# 459
  • Вестерос
Да и аз мисля, че не иска, но има шанс да е лорд Simple Smile

За мен това със свеща и огъня не е едно и също.

# 460
Джони спомена прокелата свещ която отново я има само в книгите.
Кулата в сериала си гори защото е и морски фар от горе на всичко. Дори в шапката на сериала гори.

Това с плаването на Джендри си беше намигване към феновете.

# 461
Джони спомена прокелата свещ която отново я има само в книгите.
Кулата в сериала си гори защото е и морски фар от горе на всичко. Дори в шапката на сериала гори.

Това с плаването на Джендри си беше намигване към феновете.

Балерионе, въобще не е така.
Скрит текст:
Когато Сам напускаше стаята беше ужасно тъмно той го погледна, той погледан фара и го заряза. Като си тръгваше фара светеше. Това значи че го е запалил с мисъл .Да в книгите е свец, обаче много неща не са като в книгите, очевидно в сериала са търсели ефект., колко силна е според вас светлината на една свещ? умишлено са сложили фар, за да се набива на очи.

Това, че Джора
Скрит текст:
не спомена на Джон за Сам и че разговора им бе толкова кратък и според мен бе супер тъпо. Продължавам да си мисля, че джора го готвят за Лорд Командир, натам отиват работите вече 4 серии, познах, че Джора ще се срещне с Джон., но очаквах да имат по-дълъг разговор.

Това че събраха цели 7 души на едно място ме кара да мисля, че поне половината от тях ще умрат - най-вероятно Торос и Берик, може би и Джендри.

# 462
Денерис му маркира целите с лазерно насочване Simple Smile

Джони, свещ от обсидиан и с огън не може да я запалиш. Къде го видя тоя фенер ? Чети си само какво си написал, няма да ти припомням.

Когато един главен лорд възстава срещу короната или друг главен лорд, обикновенно всички васали са с него. Както севера се надигна заедно срещу Ланистър. После се случиха някои неща и някои лордове се преоринтираха. Ама ако Роб не се беше правил на целомъдрен нямаше да има червена сватба и един куп други неща.
Тарли трябваше да подкрепи Олена, да ги видим тогава какво щяха да превземат. Но те успяхда да го измаипулират и него и иронино или не, умря точно от това с което го плашеха. Когато Церсей взриви Марджери и баща и още тога трябваше вече да има бунт. Лошото е, че предела са представени само от 2 дома.

А Сам нито е майстер нито е заслужил да е такъв, щото не е ясно какъво е научил и дали изобщо успя да запише една брънка от тая верига.

Балерионе, никъде не съм казал, че Сам е палил свещта/фенера с огън. Фенера се е запалил сам - от мисълта му. Това е майсторлъка
съжалявам, че пускам спойлер от книгите, ама няма как - който иска да не чете:

Скрит текст:
Дори след като е изрекъл клетвите си и си е сложил веригата, и е заминал да служи, майстерът ще си помисли за тъмнината на своето бдение и ще си спомни как не е могъл да накара свещта да загори, каквото и да е правил… защото дори със знание някои неща не са възможни.

Скрит текст:
Не са възможни за тебе, искаш да кажеш. С очите си видях свещта да гори.
— Видял си някаква свещ да гори — отвърна Армен. — Свещ от черен восък сигурно.
— Знам какво видях. Светлината беше ярка, много по-ярка от тази на свещ от восък или лой. Хвърляше странни сенки и пламъкът изобщо не трепваше, дори когато вятърът лъхна през отворената врата зад мен.
Армен скръсти ръце.
— Обсидианът не гори.
— Драконово стъкло — рече Пейт. — Простолюдието го нарича драконово стъкло. — Кой знае защо, това му се стори важно.

обикновено не значи винаги.
Скрит текст:
Роб СТарк беше въстанал но сума ти лордове му измениха  - Фрей, Болтън, Карстарк. по -късно Бракъните измениха на Едмур. Това - по точка първа. Второ - Дикон не бе лидер, някаква заплаха, Дани можеше да го остави жив, щеше да се огъне ако го нямаше баща му да му дава пример. От друга страна да убиеш някого  е едно, а да го убиеш по такъв чудовищен начин - опечен жив - са две различен неща. Рандил бе войн, заслужаваше войнска смърт - посичане с меч.
И пак казвам, той не застана зад Олена именно за да не дойде Дани начело на диваците и чудовищата си., да не говорим че целият си живот тя го живя извън Вестерос и щеше да внесе нови привички. Церсей не му допадаше но бе "познатото зло". Подобна ситуация изживя по- миналия сезон Санса, която предпочиташе да остане с Кутрето, отколкото да рискува с някой непознат.

Балерионе ти просто не разбираш - истинският майстор в даден занаят, няма нужда някой да го "признава" с измислени дипломи. Той е много над останалите, защото е получила дипломата на живота.
Самият факт, че майстерите в Староград не могат да запалят прословутия пламък, а Сам го запали, означава че няма нито един майстер, който да е над неговото ниво. А дали има  диплом е нещо дребно.

Последна редакция: пн, 14 авг 2017, 21:13 от Джон Сняг

# 463
Балерионе, въобще не е така.
Скрит текст:
Когато Сам напускаше стаята беше ужасно тъмно той го погледна, той погледан фара и го заряза. Като си тръгваше фара светеше. Това значи че го е запалил с мисъл .Да в книгите е свец, обаче много неща не са като в книгите, очевидно в сериала са търсели ефект., колко силна е според вас светлината на една свещ? умишлено са сложили фар, за да се набива на очи.
Скрит текст:
Нещо си се объркАл. Това, което Сам погледна в библиотеката беше "полилея". Фарът, който видя да свети се намира на друго място. Гледай интрото и виж кое къде се намира.
Game of Thrones Season 7 Intro

# 464
  • Вестерос
Предлагам това да е заглавна следващата тема

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт