Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 664
  • 746
  •   1
Отговори
# 495

"За напускането на Нощния страж- пак ли да напмня, че след победата над Бродниците няма да има страж?" - оказа се ненужно нещо в крайна сметка Laughing Нещо като Бюро по труда, но то не пада никога Laughing

# 496
  • Вестерос
Има спойлери кой ще умре и каква ще е ролята на Бенджен!

Срещата в килиите НЕ беше в Черен замък, а в Източен Страж.

Денерис правилно ги изгори, в това е последователността ѝ.

Аря говори най-вероятно на Санса. И да Кутрето я метна, но няма да е за дълго сигурно.

Церсей е бременна, но няма да има деца повече. ДЕМЕК ще пометне най-вероятно.

Хареса ми и на мен срещата на Джон с Дрогон, но се надявах да е с Регал.

# 497
Джони, и аз като пиша за сериите в темата за книгите е защото имам предвид някакво сравнение. И Аря се показва като доста улегнала в този сезон. Не видях някъде да е супер емоционална. Пак си ги насосваш, както ти е удобно. Доста странно е, че Кутрето успя да я изиграе въпреки обучението й. Показаха я като умела Безлика, но други техники са й убегнали. Няма много смисъл в това. Очаквам да му врътне номер на Кутрето след като разбере, че е било изиграна.

# 498
Не е така, Кутрето като взе писмото, каза: Лейди Старк ви благодари" т.е. излезе, че Санса е поръчала да скрият писмото, т.е. гузна и виновна е. Не ми харесва отношението на Аря към Санса, вярно е, че не се разбираха като деца, но би трябвало да го е надраснала.

Ми точно тук трябва да усети уловката, за какво и е на Санса да го крие това писмо, че и точно Кутрето да го прави за нея. Изгаря го и готово. Тайната отлита през комина.

# 499
  • Варна

Laughing Laughing Това ми хареса. Еми целта оправдава средствата. Каквото такова. Grinning

Обаче... този, както и други знаци от пещерата в Драконов камък, бяха показвани в първи сезон "изрисувани" с телата на бродниците. Джон за такива знаци нито е чувал, нито е виждал. Ще да е голямо съвпадение между въображените му и реалността зад Вала, ако се окаже, че ги е драскал той. Grinning

# 500
Не е така, Кутрето като взе писмото, каза: Лейди Старк ви благодари" т.е. излезе, че Санса е поръчала да скрият писмото, т.е. гузна и виновна е. Не ми харесва отношението на Аря към Санса, вярно е, че не се разбираха като деца, но би трябвало да го е надраснала.

Ми точно тук трябва да усети уловката, за какво и е на Санса да го крие това писмо, че и точно Кутрето да го прави за нея. Изгаря го и готово. Тайната отлита през комина.

Балерионе, там е работата. Ако беше усетила уловката въобще нямаше да се напъва да влиза в стаята, че да търси писмото.
Значи Кутрето,   съвсем "случайно" в някакъв супер таен разговор споменава някакво супертайно писмо, говерейки от името на сестра й (без тя да е наясно дали Санса го е упълномощила), тя влиза в стаята, която трябва е охранявана, промъква се, четири-пет минути дири писмото, скрито на страшно тайно място и никой не влиза, пък тя най-спокойно си го чете. Трябваше да се усдети, че е уловка.

ОСвен това няма значение какво е писала Санса, тя е била тормозена жестоко не може да отговаря за действията си,  тъй като целеше да оцелее. Аря ако беше попаднала в нейната ситуация, най-вероятно щеше да убие Джофри и после и нея да я убият, така че няма право да я съди, просто подхода им към живота е различен (друг е въпросът че аз предпочитам този на Аря)

# 501
Не бе момче. Сега трябва да се усети Аря, не преди това. След като прочете писмото, трябва да си направи тия заключения и да разбере, че я пързалят.

# 502
Джони, и аз като пиша за сериите в темата за книгите е защото имам предвид някакво сравнение. И Аря се показва като доста улегнала в този сезон. Не видях някъде да е супер емоционална. Пак си ги насосваш, както ти е удобно. Доста странно е, че Кутрето успя да я изиграе въпреки обучението й. Показаха я като умела Безлика, но други техники са й убегнали. Няма много смисъл в това. Очаквам да му врътне номер на Кутрето след като разбере, че е било изиграна.

g-styleq самата идея, че Аря се скара със сестра си за някаква глупост, като това в чии покои спи, показва колко е емоционална и ненадраснала детското държане. Санса е дължна, да излъчва една показност, за да я приемат лордовете сериозно, независимо дали й харесва или не. Освен това няма причина да не спи в покоите на майка си, след като нея я няма. това което прави Аря е цупене, и е детинско. Абсурдно е да се разсъждава, че Санса е искала родителиет  й да умрат или че не иска Джон да се върне, просто се опитва да се справя като добра владетелка - има грижа за инвентара,  помирява васали, разбира от етикет, подготвя хората за войната, доколкото е възможно и т.н. и т.н. В мирно време тя би била чудесен владетел, жалко, че времето е военно.
Опитите на Аря да шпионира сестра си, вместо да говори с нея човешки за чутото от Кутрето и да се изяснят също са емоционални постъпки. Безликите я учеха точно на обратното - на търпение и хладнокръвие. В този смисъл приемам, че единствината причина, че Кутрето я метна толкова лесно - просто Д и Д нямат време да ни показват, колко дълго време назрява сбллъсъка между Санса и Аря по дребни поводи, и ни показаха само една кавга между тях, по супер тъпия повод, къде щяла да спи Санса.

# 503
  • Варна
Не бе момче. Сега трябва да се усети Аря, не преди това. След като прочете писмото, трябва да си направи тия заключения и да разбере, че я пързалят.

Точно това си помислих и аз. Чак след като прочита съдържанието, тогава и светва. Но може и да е успял да я заблуди, но Аря не мисля, че би предприела каквато и да е глупост без да провери, поставяйки и тя някое капанче и да види кой ще падне в него. Дали сестра и, дали Кутрето.

# 504

Балерионе тя досега щом не се усети - бегала е работа. тя цялата ситуация беше отвсякъде ясна.
Аря съвсем случайно чува кутрето, който заговорчини със стража, при това съвсем случайно използва името на сестра си и съвсем случайно в стаята, която тя се промъква пет минути не  влезе никой, но тя вместо веднага да унищожи писмото, тръгна го чете - ясно доказателство че вярва на написаното.
П.С. Аря ако имаше доверие на сестра си, въобще нямаше да й чете личната кореспонденция

# 505
  • Варна
Оф... защо просто не изчакате епизода, в който ще му клъцне вратлето на тоя и тогава да я нищите инфантилна ли била, наивна ли, емоционално неуравновесена ли...

И кое трябва да доказва, че шпионира сестра си. Шпионира въшкарника, не сестра си си мисля аз. Погледи на неодобрение към него както и искрени реакции "Тоя к'во прави тука?" го показват, където трябваше Санса да признае, че без него и рицарите на долината са нямало да си върнат дома, та затова го трае иначе отдавна да го е изритала. Също и с камата, която Кутренцето подари на Бран. Санса съвсем открито си каза в присъствието и на двамата, че тоя нищо не подарява без да иска нещо в замяна. На Аря и е пределно ясно, че Санса не му вярва, самата тя никога не го е долюбвала май, а сега вече има още по-основателна причина да не го харесва, след като собствената и по-голяма и по-дълго живяла в негово присъствие сестра не му вярва. По-скоро шпионира него, а не Санса, а това, че е попаднала на писмо подписано от нея е кроеж на мазникът и точно от съдържанието не само, че ще се досети къв миндил е, ами дори ще се увери на 100% в съмненията си.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 12:09 от Spirit Crusher

# 506
Пак пишеш глупости. Твоите разсъждения са детински. За какво й е на Аря да води разговори със Санса като те никога не са се разбирали. Плюс това Аря е достатъчно умна, за да прозре влиянието, което Кутрето оказва върху Санса. Скандал не е имало. Имаше провокация. Притисна я и Аря се оказа напълно права. Дори Санса не осъзнаваше защо е в покоите на родителите си, защо не защити Джон. Санса иска властта за себе си. И разговори за някакви писма от преди 100 год. няма да доведат до нищо.

# 507
Пак пишеш глупости. Твоите разсъждения са детински. За какво й е на Аря да води разговори със Санса като те никога не са се разбирали. Плюс това Аря е достатъчно умна, за да прозре влиянието, което Кутрето оказва върху Санса. Скандал не е имало. Имаше провокация. Притисна я и Аря се оказа напълно права. Дори Санса не осъзнаваше защо е в покоите на родителите си, защо не защити Джон. Санса иска властта за себе си. И разговори за някакви писма от преди 100 год. няма да доведат до нищо.

g-style,  глупости са за тебе. това "никога не са се разбирали" беше допреди две години, мнооооого вода изтече оттогава и за двете. Санса, иска или не е длъжна, да демонстрира показност, включително и да се настани в покоите на родителиет си, инак няма да я примат насериозно лордовете, да не говорим, че тези покои й се полат по право **. Не виждам как може Аря да й държи сметка? * много е инфантилно
Санса, по нищо не личи че иска властта за себе си, освен по репликата на Аря. Санса си е такава, не може да  се опъва никому (най-малкото на лордовете),  напротив тя желае Джон да се върне. не чу ли репликата й, че й тегоба, че Джон я е зарязал да управлява?

Спирит, това че шпионира сестра си, личи че Кутрето говореше от името на Санса и то точно след като двете сестри се бяах скарали, т.е. представя се едва ли не за нейн човек. Ако Аря имаше доверие на сестра си нямаше да шпионира.
А това какво прави Кутрето тука е ясно - същото като останалите - има армия и я е довел срещу общия враг  като за това ще поиска някаква цена. Детинско е държането на Аря, защото Джон се кани да сключи съюз с Церсей, но  Аря благоволее пред него и съм убеден, че няма да му иска сметка, както на Санса. А Петир пред Церсей е просто дребна риба, но когато врагът са Другите, всички трябва да се съюзят

* Аря не е била пленена от Ланистърите и подлагана ежедневно на унижения от тях, не е била изнасилвана от Рамзи, не е участвала в Отвоюването на Зимен Хребет, не участваше в подготовката  за Битката срещу Другите, а  през цялото време беше на съвършено друг континент. Какво право има да държи сметка на Санса, която бе в центъра на събитията?
**Най-малкото - самият Джон й предложи да се настани в тези покои.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 12:37 от Джон Сняг

# 508
  • Разпиляна във въображението
Аря може би подозира в нещо Санса и има причина. Санса изчака да се изговори толкова неща срещу Джон и накрая имах чувството, че с половин уста ги опроверга, за пред останалите и за пред сестра си. Смятам, че дълбоко в нея й се иска да управлява, но я е страх да си го признае явно. Заела е покоите на родителите си. В предишните серии видяхме с каква решителност взима решения. Отделно Кутрето е там заради нея. Него Аря видя да говори с онези двамата в двора. След това Кутрето взе писмото, изрично попита дали е единственият му препис, и благодари от името на Санса.

# 509
  • Варна
Доколкото разбирам смятате, че това е писмото в което Санса "заявява" че брат й е бунтовник и предател ... или нещо от сорта. В това няма никакъв смисъл ... това, че я караха като панаирджийска мечка да го повтаря навсякъде НЕ Е тайна! Аря беше на площада когато убиха Нед, знае в каква ситуация беше Санса. А и писмата ги пише майстер.
Или Кутрето е заложил капан за да види дали Аря го следи или е нещо по-важно и старо....

Общи условия

Активация на акаунт