Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 670
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • Разпиляна във въображението
За това писмо става дума.

Преди не беше ли ставало дума за някакво писмо, съхранението на кореспонденцията, преписи...  newsm78

# 511
Доколкото разбирам смятате, че това е писмото в което Санса "заявява" че брат й е бунтовник и предател ... или нещо от сорта. В това няма никакъв смисъл ... това, че я караха като панаирджийска мечка да го повтаря навсякъде НЕ Е тайна! Аря беше на площада когато убиха Нед, знае в каква ситуация беше Санса. А и писмата ги пише майстер.
Или Кутрето е заложил капан за да види дали Аря го следи или е нещо по-важно и старо....

Всъщност във въпросното писмо Санса, молеше Роб Старк да подвие крак пред Ланистърите и  му казваше, че Джофри  се кълне, че ще изпрати Нед Старк в Нощния Страж....или нещо от този род.
нищо чак толкова страшно не е направила Санса, като се има предвид  първо че беше наивна, после - че я тормозиха и трето - че Роб не изпълни молбата.
Аря наистин прекрасно знае в каква ситация е била Санса. В този смисъл смятам че Аря трябваше да има доверие на сестра си и да не й чете кореспонденцията. Била се настани в родителските покои. Ами в чии покои да се настани? newsm78 Владетелката на ЗХ да спи в детските покои?  Thinking на практика тя вече изпълнява функциите на майка си, да не говорим че е лейди Болтън, а Болтъните за последно бяха Гаранти на Севера. Самият Джон й предложи да се настани в тези покои, няма нищо обидно, че в негово отсъствие се е настанила в тях.
Санса решителна - зависи пред кого.  newsm78 На Брат си се опъва, но той и е брат (прави грешка, че спори с него пред хоратаq но тоав е неопитност, а не рештелност) но досега не сме я видели за целия сезон, въеднъж да се опъне на лордовете, така че смятам, че е последователна.

*Значи щом се на тема писма, няма да се изненадам, ако отнякъде изскочи информация  от някой лорд, че Роб Старк узакони Джон и на практитика измести сестра си от класацията. Ей това вече би било гаден удар под кръста (за Санса)

# 512
  • Варна
В това няма никакъв смисъл ... това, че я караха като панаирджийска мечка да го повтаря навсякъде НЕ Е тайна! Аря беше на площада когато убиха Нед, знае в каква ситуация беше Санса. А и писмата ги пише майстер.
Писмото беше собственоръчно написано от Санса, Аря не знае в каква ситуация е била Санса и съм сигурна, че ако Аря беше в нейната ситуация нямаше да напише такова писмо.

Притисна я и Аря се оказа напълно права. Дори Санса не осъзнаваше защо е в покоите на родителите си, защо не защити Джон. Санса иска властта за себе си.
Аз не видях Аря да е права и не видях Санса да иска властта за себе си. Санса премълча на обвиненията й, защото не виждаше смисъл да спори, веднъж вече й обясни какво е положението.
Не мога да я харесам тази Аря, толкова нереалистичен образ е, че не мога да й вляза в обувките.

# 513
 Хексе newsm10

п.с. продължавам да се чудя защо двете сестри не си говорят след като не са се виждали 2 години, а джон го няма вече няколко месеца? Не е трудно за Санса да каже на Аря -
"изживях ужасни унижения и при Ланистърите и при Болтън - биха ме, гавриха се се с мен, бях изнасилена....често бях принуждавана да прави неща против желанието си"

# 514
  • Враца
А, пък аз се чудя, защо на Джон Сноу му бяха толкова мръсни ръцете , като галеше Дракончо?  ooooh! Joy

# 515
 Добър въпрос.  Wink ама аз се чудя и още нещо - как Джайм и Брон преплуваха езерото носейки железни брони. тези двамата са по-добри и от Майкъл Фелпс- hahaha

# 516
  • Варна
А, пък аз се чудя, защо на Джон Сноу му бяха толкова мръсни ръцете , като галеше Дракончо?  ooooh! Joy
Рисувал е по стените на пещерата. Wink

# 517
Добър въпрос.  Wink ама аз се чудя и още нещо - как Джайм и Брон преплуваха езерото носейки железни брони. тези двамата са по-добри и от Майкъл Фелпс- hahaha

Казаха, че е река.
Не че нещо променя ситуацията Mr. Green

# 518
Добър въпрос.  Wink ама аз се чудя и още нещо - как Джайм и Брон преплуваха езерото носейки железни брони. тези двамата са по-добри и от Майкъл Фелпс- hahaha
Щом са достатъчно заякнали по цял ден да се разхождат и бият с  тях, значи могат и да преплуват 20-30 метра. Къде е проблемът?

# 519
Е, ако изключим факта, че една рицарска броня тежи между 40 и 80 кг....ама няма да го правим на въпрос пък сега  Rolling Eyes

# 520
 Да, те половината войници на Станис се издавиха при Черна вода, защото не смъкнаха броните, ама видите ли културиста Джайм ще преплува реката, с броня от п 40 кила (най-малко). хайде да не е 80, защото не го покриав отгоре додолу, ама пак си е бая тежичка. Добавете, че и той  самият едва ли е по-малко от 80 кила - това са поне 120 кила, които те влачат надол, при това, бронята е от желязо, а от водата то се уплътнява и стаав още по-тежко . пък и във водата много трудно се движиш, трябва двойна енергия да се изразходва, а с тези желеда - четворна и петорна. Трябва да си едва ли нещо средно между световен шампион по плуване и световен шампион по щанги, за да плуваш и да мъкнеш железата на гърба си.

*Биенето не става във вода, а на сушата. има голяма разлика. Ако не я схващаш - навлечи се с 50-60 кила желяза, които да те покриват плътно и скочи в някоя река около 6-7 метра дълбочина, ама напрово в дълбокото...хайде може и в басейн...да видим дали ще изплуваш, ако не откачиш железата от себе си.

# 521
  • Варна
Как са минали реката с броните ли - много лесно - вървяли са по дъното Smiling Imp

# 522
бих приел това, ако в последния кадър не бях показали колко е дълбоко. Поне няколко метра. А не забелязах Джайм да си носи шнорхела. hahaha
Брон може и да няма броня, ама Джайм има  кована броня, тип "конкистадор" -  мисля че беше без ръкави, но иначе   му покрива трупа и тялото.

# 523
  • Варна
Брон нямаше броня, а бронята на Джайм беше  лека, но приемам и обяснението за вървенето по дъното на реката.

# 524
  • Разпиляна във въображението
Как са минали реката с броните ли - много лесно - вървяли са по дъното Smiling Imp

И много време им е отнело. Междувременно Дани е извадила копието, дала е заповеди, отлетяла е и всички други са си били камшика и са изчезнали. Тирион пък хич не огледа за брат си.

Общи условия

Активация на акаунт