Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 44

• 111 561
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
това е боди бътър /масло за тяло/, по лицето ли го мажете щом говорите за акне?
ясно е, че това не е продукт за мазна кожа на гърба, където е възможно да се получи акне
за ръце и за други сухи части е чудесен продукт, най-удобно е да се слага вечер преди лягане

И аз го търся този ефект, особено през зимата. Но при евтините продукти се използва, доколкото знам, същата съставка, както и при слънцезащитните мазила - от там, при ежедневно ползване, се получава акнето.

познанията ти са ... зле Rolling Eyes

# 586
  • София
Не, естествено. Само по тялото се мажа с подобни продукти Peace

# 587
Добре - това всичко, което написахте е така,  но аз не говоря за БОДИ МАСЛАТА като цяло, а за много евтините такива - защото има 500мл за 1-2 лв, които за мен ... не знам колко са полезни за тялото.
С атопична кожа съм и съм се съветвала доста относно мазилата с лекари и написах на няколко места, че просто така съм чувала и че от кожа до кожа има разлика.

Позволявам си за цитирам американски сайт, който се занимава с изследвания на кожата:
Цитат
Body butter can cause breakouts on oily skin. The occlusive barrier blocks pores, creating a fertile ground for bacteria and oils to accumulate. Try semi-occlusive products like cocoa butter that seal in moisture but allow skin to breathe normally. Lotions in general can be used more frequently than butters because of the lighter ingredients and texture they contain. This is especially beneficial for those who frequently break out. "Know your skin type and make sure to read the ingredients list before purchasing,” suggests Hall

Относно съставките, които ни предизвикват изпъпчване, уточнявам по тялото, не лицето (но важат и за там) : Силикони, парабени, петролни (до, точно тези, които са и в слънце-защитните кремове) химикали, силни парфюми и оцветители, алкохоли, прочие...

Страдала съм много с кожата си и недоразбирането си относно продуктите, които слагам на нея - затова се надявам да съм помогнала на някой.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 19:23 от sc__

# 588
Здравейте, бихте ли ми препоръчали матираща пудра за комбинирана кожа?

# 589
  • София
Аз да питам от кой бюджетен спрей за коса с морска сол сте доволни?
Много съм доволна от този на Лили.
Бътъра с кокос много го харесвам, мажа си ръцете и краката с него основно.

galcheto85 Shine killer-а на Aura виж.
sc__ виж в Лили имат нова серия хипоалергенна козметика без парабени, VZK, има лосион за тяло.

# 590
Бихте ли ми помогнали с препоръка за избор на хубав лосион за тяло? Предпочитам свежи аромати.

# 591
  • Перник

Римел. Доволна съм и от пудрите на Орифлейм, в момента ползвам тази https://bg.oriflame.com/products/product?code=31809 и гримът ми не мърда по цял ден. А е и доста икономична. Само че я взех намалена на 12-13 лв. В момента не е много за тази тема.

# 592
  • Стара Загора

Може да уточниш дали искаш да е прозрачна или с цвят.
Аз използвам бялата на Essence и съм доволна. На лицето е прозрачна, стига да не се прекали с нея.
Чела съм добри отзиви за Shine Killer на Aura, но ме притеснява това, че е на прах и трябва повече да внимавам при нанасянето, иначе до сега да съм си я взела Grinning По снимки със светкавици стои ли бяла?

# 593
В другата тема, където е питала й препоръчах Shine Killer и аз. Не стои бяло на снимки, според мен самата пудра е такава, че не позволява прекаляване с продукта. Прахът е много фин и създава хубав ефект на лицето. Обаче при мен свършва доста бързо...

# 594
Бихте ли ми помогнали с препоръка за избор на хубав лосион за тяло? Предпочитам свежи аромати.

Teзи харесвам аз. Другите са ми въздух под налягане, но съм с много суха кожа.

Скрит текст:

# 595
Виждам, че напоследък доста хвалите тази Талодерма- при мен никакъв ефек-все едно не съм ползвала лосион.

# 596
Аз много харесвам червения лосион на Бетина Барти. Лек, приятна текстура,  цветист аромат, лек но и дълготраен, не е мазен, хидратира идеално. Всичко, което искам от един лосион. Аз този с Ванилията не го харесвам много. Едвам го изхабих. Много силен и химически аромат, тежък и зимен.

# 597
Виждам, че напоследък доста хвалите тази Талодерма- при мен никакъв ефек-все едно не съм ползвала лосион.

Под "доста" май аз само. Ами мажа си лицето с него в момента. Цялото ми лице се беше напукало от сухота направо и беше в лишеи, това ме оправи. Не седи мазно, но хидратира определено. Ако твоята кожа не е суха като моята, и нямаш нужда от толкова хидратация, може затова да не го усещаш.  Peace

# 598
  • В къЩи.
Аз много харесвам червения лосион на Бетина Барти. Лек, приятна текстура,  цветист аромат, лек но и дълготраен, не е мазен, хидратира идеално. Всичко, което искам от един лосион. Аз този с Ванилията не го харесвам много. Едвам го изхабих. Много силен и химически аромат, тежък и зимен.

Обожавам го!!! А аромата...страхотен. Peace

Има ли парфюм с този аромат? Ще си купя 1л,ако намеря. Joy

# 599

Обожавам го!!! А аромата...страхотен. Peace

Има ли парфюм с този аромат? Ще си купя 1л,ако намеря. Joy

Аромата е въпрос на личен избор. Аз хваля марката, като цяло. Но ванилията като аромат на мен ми допада и тази снимка намерих, затова я качих. Иначе, разбира се, на всеки кой какъвто аромат му допадне.

Бях загледала едни много приятно миришещи в ДМ, но цената доста висока беше и не ги взех. Там има доста избор.

Общи условия

Активация на акаунт