Нашите кухни - 70

• 103 366
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Русе
Ох, без да искам открих тези малки плочици в амазон https://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_pg_2?fst=as%3Aoff&rh=n%3A7 … EFUBZQ,B01M7QVC12
Вече съм омагьосана от тях, а идната седмица май ще поръчвам вече кухнята. Моля да ме възпрете, за да не шетам следващите 10 год. в подобна:

Последна редакция: пт, 08 сеп 2017, 15:42 от didib

# 376
  • In transit
Много са сладурски! Има подобни в http://designcorner.bg/ ако не ти се поръчват от Амазон.

# 377
  • Русе
Много интересен сайт, не бях попадала на него. Има и други моделчета плочки, които ги няма по масовите магазини.  Flowers Sunflower

# 378

Вече съм омагьосана от тях, а идната седмица май ще поръчвам вече кухнята. Моля да ме възпрете, за да не шетам следващите 10 год. в подобна:

Моля те, недей! Това е тренд, който в някакъв момент ще отмине. Сигурна съм, че няма да си щастлива с тези плочки след 10 години. Има много други "подвижни" елементи в кухнята, където може да вложиш тези красиви пъстри цветове. За фиксирани и трудноподменяеми неща, аз не бих препоръчала, но решението си е твое.  Peace

Иначе са много красиви плочките от първата снимка.

# 379
Моля за мнение кой от двата варианта ви допада повече (слагам ги в скрития текст, за да не заемат много място).  Приемат се и предложения за промяна по дизайна : ) Ще ви трябва и малко въображение поради ограниченията на безплатния софтуер за визуализация, който е използван.  Къде ви се струва удачно да се изведат контакти за малките електроуреди на гръбчето на кухнята? Благодаря за мненията.

Скрит текст:
Вариант 1:
Горните шкафчета са с 45 см вратички. Шкафа до фурната е 40 см. с чекмеджета. Шкафа до хладилника е  80 см, за сметка на малката шкаф-кошница в другия вариант.

Вариант 2:
Горните шкафчета са с 60 см вратички. До фурната стои шкаф с 20 см изтегляща се кошница и така ми остава малко повече свободно разстояние за преминаване покрай кухнята.

# 380
  • Раковски
Кошницата до хладилника няма да е удобно, премести до фурната, но е добре и да има място до котлона затова и варианта с с чекмеджетата до котлона е добре, горните шкафове според мен е по-добре да са високи колкото другите, размера на вратите според мен ще е добре ако горните следват долните, но ако не може ги направете 4 броя.

# 381
Котлона ще е двойка (нямаше в програмата за визуализация) и ще остава малко място и с кошница отстрани на фурната. За горните шкафове се притеснявам дали 60 см ширина не е прекалено голямо като се отворят. Иначе като визия повече ми допада.  А за височината - понеже хладилника е 201 см , шкафовете до него са по-високи. Другите горни шкафове са по-ниски (72 см височина), защото смятам, че ще има по-добро усещане за простор. Понижаващата линия не ме дразни. Все пак уважавам всяко мнение.

# 382
  • Варна
Първия вариант ми харесва повече. Височината на горните шкафове да е една с тези над и до хладилника, както е в проекта мен би ме дразнило.Simple Smile
За височната на контактите - както ти е удобно на теб. Моите са точно под горните шкафове, свикнах, удобно ми е, но аз нямам нито един постоянно включен уред на плота/научих всички у дома да пият чай и прибрах кафемашината  ooooh!/.

# 383
Благодаря за мнението : )  За контактите по-скоро питането ми беше колко да са и на кои места да се разположат по дължината на гръбчето. Сега както са на проекта - 2-ка до хладилника и 1 от дясно на фурната, ми се виждат прекалено малко.

# 384
  • Варна
Определено са малко. По 2 през метър и половина са при мен.

# 385
Ето вариант 2 малко пипнат

# 386
Доста по-добре е така. Вертикалите на вратите на долните шкафове продължават и в горните.
Лично мен ме дразни, като няма никаква симетрия между горен и долен ред шкафове или поне някаква концепция в асиметрията. Когато планировката на кухнята се прави само на принципа "Тука ми трябва шкаф за туй, тука за онуй ...", накрая липсва цялостност и елегантност на визията. Създава се едно усещане, все едно нещо не й е много тамън на тази мебел, ама какво ... newsm78

За контактите - зависи колко уреда се ползват от домакинството, които стоят на плота и са постоянно включени /кафе-машина, микровълнова, тостер, вкъщи и еърфрай напр./ + още два свободни контакта. На един извод може да се монтира контакт с 2-3-4 и т.н. гнезда, така че точната бройка може да се уточни и на по-късен етап.
Иначе - колкото по-скрити и на по-невидимо място - толкова по-добре. Гледах, че кухните на Икеа имат много готини контакти, монтирани на дъното на горните шкафове, без въобще да се забелязват.

# 387
И симетрията в трета глуха

# 388
Аз винаги съм харесвала повече горните шкафове да са догоре, защото не само че не ми създава простор, ами е място, което трудно достигам, а то си складира огромни количества прахоляк, вместо да използва за съхранение на нещо си Simple Smile. Но то си е твоя работа.
Но имаш толково различни височини, че седи изключително неподредено, сякаш не са достигали материали, и нещо е доправяно/донагласяно в последния момент.
Помисли и дали при така измисленото разположение мивка/печка, няма да е напрегнато, ако някой иска да си налее вода, да измие плод, а друг да е на котлона, да трябва да се вади ястие от фурната, друг да отсервира нещо, да изплакне вилица, дори и да има съдомиялна (всъщност не разбрах дали има).... просто пример, и не че се случва с часове, но там със сигурност ще има точко на напрежение. За мен това е непрактично, да се застъпват двете най-важно точки в кухнята. (освен ако не ядете само от хладилник Simple SmileSimple SmileSimple Smile, той поне не се засича Simple Smile.

# 389
И аз съм "за" горните шкафове да са до тавана. Последният вариант без симетрия не ми харесва. Както и откритите полици на по- горния модел и някакви кутийки до хладилника също са неефективни.

Общи условия

Активация на акаунт