Нашите кухни - 70

• 103 257
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Раковски
dt, без да съм наясно с проекта ви питам това в ъгъла водобранна лайстна ли е и дали ще я има тази лайстна между плотовете?

# 76
В началото само да кажа че сме аматьори и  правим подобрения на наличното.Има водобранна лайсна между плот и стена.Има свързваща лайсна между два плота,която е подвижна и е сложена за да не влизат боклучета и е временно тази ,защото не намерих в нашия град по-дълга(ако някъде има по-дълга от 60 см )Другата част на плота също е подвижна.Над пералнята е и така исках да бъде -да може да се разглобява в случай на проблем с уреда.Между пералнята и плота ще има плитко чекмедже(също ще може да се разглобява).Точно в ъгъла (вертикално) е скрита тръба с дървен Г-образен перваз и и летвички.Има още работа,но напредваме  бавно.

Това е в процес на работа

# 77
Аз да питам: а какви осветителни тела си слагате в кухните? Какви оформяте тавани? Особено живо се интересувам от такива кухни, които са в едната стая със хол и трапезарията. След около 2-3 седмици че почнем да правим таваните, та се чудя какви да са, какви осветителни тела да изберем.
При нас ще са окачен таван, със минерална вата за изолацията. Чудех се в моята холо-кухня да направя нещо такова:

Но тогава не си представям, как ще е зонирано осветление над трапезната маса. Не си го представям аз да цопна полилея, като, например на тази картинка:

И още един въпрос, някой да е виждал такъв вариант на осветление? (имам предвид 2 Г-образни вградени светещи панели). Много ми хареса този вариант, но никъде не съм виждала. Иначе, ако някой е виждал подобни осветителни тела, бих била благодарна да ме насочи към сайт или място, където ги продават, или поне как правилно се нарича това чудо Simple Smile

# 78
Виждала съм подобни на Г-образните. Направен беше отвор в тавана от картон, сложена лед лента и закапачено с подобен пластмасов капак...

# 79
drago_2008 , благодаря. Тогава, по идея, майстора по таваните би могъл да направи нещо подобно? Аз пък си мислех, че са готови осветителни тела, така се продават... Simple Smile  Искам това за коридор, и, може би, за кухненската част на холо-кухнята ми. Но за кухнята ще събирам още идеи.

# 80
Малко офтопик, но сега донякъде разбирам сумите, които се посочват в темата за сметките на тока. Ами, че то в днешно време целия таван бива осеян с лунички, лентички, полилеи и т.н Trollface Не казвам, че е зле ило нещо друго, не е и критика. Просто си давам обяснение Wink А и май някой в онази тема беше сметнал какъв разход са, макар и да изглежда незначителен. Май имаше хора с около 40 лунички в една стая

# 81
Мишелин, тъкмо се чудех къде изчезна, че чакам снимки с нетърпение Hug
Тая работа с тока е болна тема за доста хора, но не си дават сметка колко ток гълтат обикновените крушки и по-старите уреди. Едно е 40 бр луни с халогенни кдрушки, които гълтат като ламя, а друго с ЛЕД, които биха изхарчили 120 вата и куп уреди включено на стенд бай, които също дърпат. Дори един хладилник монтиран до фурна и с лоша циркулация на въздуха харчи повече от същия, монтиран далеч от пряко нагряване и свободен отстрани.

# 82
Имам 30 броя в холо кухнята. Като стане щерката ще я накарам да снима с телефона. Нямам зониране на осветлението над масата за хранене.

# 83
  • Бургас, София
Вече има и лед крушки и мисля могат да се слагат на телата, които хората си ползват със стандартните лунички. Но вероятно трябва наведнъж да ги смениш, защото няма да е много естетически да смениш само една-две. А 40 лунички ще са си сума Laughing От друга страна, те ще се изплатят.
Ние всичко правим с лед, лунички конкретно имаме много малко, но и те са лед. Обикновена крушка имам мисля на едно единствено място, една лампа на Дормео с 3 степени, която ползвам веднъж в месеца за по 1 час. И нейният ред ще дойде да сменя Stuck Out Tongue

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 09:25 от stasy-bs

# 84
  • В друг свят...
Asmegin, такъв тип осветление можеш да постигнеш също и с опънат таван.
За аспиратора...незнам така съм решила, може да се каже,че не пържа нищо, а и в сегашната кухня вече 7 години съм така и ми е ОК.
Авентос на шкафове до тавана възможно ли е? На 2.40 е тавана и съм решила да го оползотворя.
Като цяло съм извън стандартните виждания, но нямам против и критика.

# 85
Малко офтопик, но сега донякъде разбирам сумите, които се посочват в темата за сметките на тока. Ами, че то в днешно време целия таван бива осеян с лунички, лентички, полилеи и т.н Trollface Не казвам, че е зле ило нещо друго, не е и критика. Просто си давам обяснение Wink А и май някой в онази тема беше сметнал какъв разход са, макар и да изглежда незначителен. Май имаше хора с около 40 лунички в една стая

Да де, ама 40 ЛЕД лунички по 5 вата правят 200 вата. Това е почти два пъти по-малко от един стандартен полилей с 6 крушки по 60 вата от миналото Wink

# 86
  • София
Asmegin, ние почити приключихме с таваните, но още не са сложени луните. В частта с дивана и телевизора има направен ромб на тавана, от вътрешната и от външната му страна ще има лед ленти. Над кухнята ще са няколко луни на разстояние една от друга, над масата също съм предвидила лампа, но не съм я избрала. Иска ми се да е такава, че да може да се върти, ако и масата се завърти. Обичам да ми е светло, специално за готвене и на масата. Помисли за кухнята как ти е разположена и как би искала над нея да е окачения таван, някои си слагат луните малко пред горните шкафове, за да им светят на плота.

# 87
  • София
Radina, Dt  много ви благодаря за снимковия материал и разясненията за маслото.  Simple Smile Ще ги поръчам.
П.п. Аз също обмислях варианта да си направим ние масата, но от друга страна ми се иска да е разтегателна, а тогава вече става сложно.

Шадоу, благодаря за линка. Сега ще се консултирам с майстора дали да ги купим и колко или той ще си донесе.

# 88
Да де, ама 40 ЛЕД лунички по 5 вата правят 200 вата. Това е почти два пъти по-малко от един стандартен полилей с 6 крушки по 60 вата от миналото Wink

Така е. Но по прочетеното в онази тема, не всички слагат лед лунички.

Тук съм, Драго  Laughing Какво направи с масата? Успя ли да се спреш на нещо?

# 89

Снимките не ги бива, но се надявам да ви стане ясно каква е идеята.Там където са двата полюлея трябваше да е с ламинат, който е и на пода. Оказа се некачествен, и тъй като ще се сменя за момент оставихме тези квадрати бели. Другата идея е да са с някаква цветна мазилка, декоративни пана...., но ще се направи след като се избере новия ламинат.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 13:42 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт