Нашите кухни - 70

• 103 268
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Таванът и стените според мен не трябва да са акцент.
В лилава кухня, всичко друго трябва да е ненатрапчиво и почти невидимо, иначе на останалите в семейството, за които този цвят не е мечта, ще се чувстват не на място.

# 106
  • Plovdiv
Показвам как се получи всекидневната с кухнята при нас.
Мисля да съживя помещението с малко цвят в текстила и някакви декорации. Приемам съвети какъв да бъде.
http://teddyy.snimka.bg/architecture/kuhnq.957158

# 107
Много е хубаво! Някакви шарени пердета и килимчета за зимата? Сега има намаления тъкмо.

За цветовете на стените и таваните

# 108
Момичета и аз съм с идея за лилава или бордо кухня, но само като акцент, няма да е цялата.
Ние започнахме вече ремонта и предстои да се прави кухнята. Купихме тъмно сив кожен диван, който още е на склад в магазина и нямам много време. Стените ще са с венецианска мазилка, цвят светла ванилия. Поне така си мисля за сега.
Правих си сама примерен проект, но бих помолила и вас за предложения.

Ще се вграждат фурна, съдомиялна, хладилник и стенен аспиратор. Барплота ще е и мястото за хранене, няма да е висок, а на стандартна височина. И при мен е хол и кухня в едно, но няма да имам място за трапезна маса при по-голямата кухня.

Приемам идеи и съвети.

Насочила съм се към кухни Диалог. Четох доста за тях, има добри отзиви. Знам, че не работят и много евтино, но поне да е качествено. Прилагам проекта, размерите отговарят.

# 109
За цветен таван мислех нещо подобно:
Скрит текст:
да бъде, като акцент над самата кухня, нямах намерение да боядисам целия таван в стаята. Но, така или иначе, вие ме разубедихте, все едно при мен няма да се получи.
Madeleine , ще последвам съвета ти и няма да си боядисам нищо в тъмно. Наистина ще бъде необмислено действие.

Може да си боядисаш нещо в тъмно, само не тавана. Simple Smile Изглежда супер мрачно, тягостно едно такова, и смалява визуално височината.

Имах предвид, че няма да боядисам в тъмно нищо по тавана Simple Smile Хубаво изглежда, когато е на нива, но при мен таваните са на стандартната височина, и нивата, колкото и да ми се иска, няма да се получат, ще стане прекалено низко. Таванът ще си бъде бял, или в краен случай, много светло люляково, стените ще бъдат в същия цвят.
джулиана, много ти е хубава кухничка. След проекта, който си качила, чак ме е срам да кача моята драсканица.
Нахвърлих разположението на стаята ми, извинявам се за качество на снимката и за това, че е драсканица, чертах примерно, не мащабирано, без линия и в много екстремални условия, ако мога да се изразя така.  Идеята е да се види долу-горе, къде е вратата, къде е този глупав комин, който ми пречи да си направя по-голяма кухня, къде ще е разположена кухнята. Това е най-удачно разположение на нещата, според мен, но, може би, пропускам нещо, вие имате свеж поглед, пък и опит имате.
По моя сметка, долните шкафове, които искам да са чекмеджета, ще има само между котлоните/фурната и мивката, и, по моя груба сметка, ще са 1-1,5 м. Крайно недостатъчно е. Затова и бяха мисли за плот, не знам какво още да измисля. Единствено го виждам да е след съдомиялнята, успоредно на кухнята (но тук, дори и без плот, не знам как да събера масата, някаква малка секция - по поръчка ще е, абсурд да намеря нещо с нашите размери, пък и котел имам да крия). Затова се оплаквах, че стаята е квадратна, а не е издължена, защото щеше всичко да си дойде на мястото.  Или от комина да е плотът, успоредно на вратата, но така се затруднява достъп към хладилника. Апартаментът е по БДС, и това разстояние от 1м за вратата ще се смали, като се сложи касата, и при отварянето вратата няма да се блъска в евентуалния плот. Това са ми съображенията общо взето.
Тук е драсканица ми:
Скрит текст:
Скрит текст:
За този котел пък - пълен абсурд - при условие е, че предварително уговорихме мястото на поставянето му, майсторите проявиха инициатива. От стената към стаята е  35 см, сложиха го точно зад врата, където е разстоянието е 28 см - сега вратата не се отваря напълно, мъка ми е как да измисля и него. Но това става, когато не стоиш зад гърбовете на майсторите и не им показваш с пръст, къде какво и как да правят.

# 110

Правих си сама примерен проект, но бих помолила и вас за предложения.

Насочила съм се към кухни Диалог. Четох доста за тях, има добри отзиви. Знам, че не работят и много евтино, но поне да е качествено. Прилагам проекта, размерите отговарят.

Не знам кухни Диалог да предлагат кухни в лилаво, също не работят и по проект на клиента. Имат си няколко модела кухни и не правят поръчкови изпълнения.  Peace

Ако искаш кухнята ти да отговаря като цвят и визия на твоя проект, трябва да намериш мебелна фирма или майстор, който да ти я изработи така, както си я представяш.

Провокирахте ме с тези лилави кухни да разгледам и аз. Simple Smile Светлите варианти - люляково, лавандула, като че ли създават по-спокойна обстановка. Разгледали ли сте възможности при които не кухненските шкафчета, а аксесоари, стени, плот и гръб са в този цвят?

Последна редакция: сб, 19 авг 2017, 09:32 от Madeleine

# 111
Мисля да съживя помещението с малко цвят в текстила и някакви декорации. Приемам съвети какъв да бъде.

Teddy, много приятно са се получили и кухнята, и банята. Честито, със здраве да си ги ползвате!  Hug

Наистина е малко монохромно всичко, но ти сега като вложиш малко персоналност, ще стане добре. Какво е изложението на помещението?

# 112

Teddy, много приятно са се получили и кухнята, и банята. Честито, със здраве да си ги ползвате!  Hug

Наистина е малко монохромно всичко, но ти сега като вложиш малко персоналност, ще стане добре. Какво е изложението на помещението?
Единственото нещо, към което имам резерви, е че няма (доколкото видях от проекта) нито един свободен долен шкаф. Но от друга страна всичката техника е вместена. Другото, което наистина не ми допадна е щората, но аз просто не харесвам този вид.
Иначе не видях как и дали самият плот има някаква лайсна на ъглите, които се получават на "Г" формата. Ако няма- как е постигнато?

# 113
  • Раковски
Плота може да е от камък, примерно.

# 114
Доообре. Надявам се да сподели какво- що.

# 115

Asmegin ето една идея за начало
И цялата снимка
https://postimg.org/image/y5qnxxs7h/

Последна редакция: сб, 19 авг 2017, 19:15 от 4efits

# 116
Здравейте. Хубаво е, че тук може човек да получи професионален съвет и мнение за нашите кухни. И аз ще помоля за това. Налага се да отделим част от  хола и кухнята, за да направим малка спалня, като същевременно и изцяло нова кухня. Прилагам три снимки, които съм направила с Paint. Не са много добри, но толкова ми са възможностите. На първата е сегашното ни състояние на стаите. На втората е моето предложение за отделяне спалнята. А на третата е на съпруга ми. Той иска вратата да е там, за да може да използваме въздушния поток на прозорците. А аз държа на втората, защото спалнята е на свекърва ми и искам да изолирам шума, колкото се може повече. Все пак едната стая ще е спалня, а другата всекидневна. Стените ще се правят от двоен гипсокартон с минерална вата. До сега кухнята ни беше много малка. Шкафовете ни бяха недостатъчни.  Сега майсторът предлага да я продължим на другата стена, за да мога да си сложа и съдомиялна и пералнята да вкарам вътре.
Моля за вашите мнения! Дано да съм обяснила, както трябва.

# 117
Дет, за такъв вариант мислили ли сте - малката спалня да е в нишата, където сега е кухнята? Според размерите, които даваш, има място за стандартно легло и гардеробче?

Това не съм сигурна дали ще го отворите
https://planner5d.com/editor/?key=f4a23dea0b7c04c92e1e48ae734e4042

# 118
4efits, допадат ми предложенията ти, които пудкаш в темата. С нещо в тази област ли се занимаваш? На нас ни предстои обзавеждане на къща и за кухнята съм замислила нещо, което не съм виждала тук някой да е правил, пак с пейка, но до трапезната маса. Идеята ми отлежава докато съберем пари Simple Smile Познати ни препоръчаха кухни Диалог, но точно за тях някой назад писа, че не правят нищо различно от техните модели, аз не съм проверявала де, че не сме стигнали до там, но явно ще отпаднат като вариант.

# 119
  • Plovdiv

Единственото нещо, към което имам резерви, е че няма (доколкото видях от проекта) нито един свободен долен шкаф. Но от друга страна всичката техника е вместена. Другото, което наистина не ми допадна е щората, но аз просто не харесвам този вид.
Иначе не видях как и дали самият плот има някаква лайсна на ъглите, които се получават на "Г" формата. Ако няма- как е постигнато?

Madeleine Наистина всичко е в сходни цветове сега. Надявам се, когато се прибавят пердетата и килимът, възглавничките по дивана и т.н. всичко да си дойде на място. Изложението на помещението е север - изток, като има 3 огромни прозореца и 2 врати към тераси.
Щорите ще останат зад пердета и няма да се набиват на очи.

За кухнята трябва да благодаря на 4eftis и shadowman. 4eftis ми даде идеята за подредбата и ми направи примерен проект напълно безвъзмездно и мисля, че това беше оптималният вариант. Долният ред е почти зает с уреди, но все пак имам 2 шкафа и чекмеджета.
shadow пък направи и монтира кухнята. Това му костваше доста усилия:smiling_imp: не е лесно да ме изтърпи човек, но той се справи перфектно. За плота той ще обясни по-добре, но свързването в ъгъла стана много хомогенно и няма грозната алуминиева лайсна.

Общи условия

Активация на акаунт