Нашите кухни - 70

• 103 081
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, наскоро бях в икеа и много ми допадна една кухня , която е с 2 реда горни шкафове, като най-горния ред е с дълбочината на долните шкафове. Притеснява ме това , че помещението ни е кухня с хол и мястото определено за кухня е 3 метра , а в икеа заради огромното пространство не мога да преценя кухнята подходяща ли е за такъв тип помещение. Също така като комбинация ми се върти в главата долните и най-горните шкафове да са цвят дъб, а средните да са сив мат... обаче мозъчето ми не може да измисли какъв цвят да направя плота и гърба. Бях харесала един плот , който имитира мрамор, но не знам дали няма да стане бая шаренко.
Отоврена съм за предложения 😂
Виждала съм такова изпълнение на права стена с вашите размери в маломерно пространство и мноооги ми гареса. Особено когато са и без метални дръжки ( с пуш или вкопани). Няма да са толкова много цветовете. Мраморът е или със сива или с бежово-кафява шарка и основата много си отива и с дърво и със сиво, но съм виждала със съво-черен плот и гръб комбинация на такава кухня и беше хубаво.

# 631
Благодаря, само да отбележа, че взехме и такива плочки за под... общо взето се въртим около сивото и дървесното

# 632
Аз съм от тези, които избягват и не харесват бялото в мебелите. За кухня никога не бих си го причинила.
Може и да греша, но все пак не е за мен.

Всъщност бялото е цвят, който много "носи" на цапане. Това се вижда и при белите автомобили например. Естествено имам предвид нормално зацапване от прах, пръски вода и други, защото е ясно, че ако накапете бяла повърхност с лютеница или кафяв сос барбекю ще се вижда повече. Но за такива замърсители това е плюс, а не минус, защото ще го видите и ще забършете веднага, преди да е засъхнало.

# 633
  • Countryside
Аз имам бяла кухня от лак. Чисти се като всяка друга кухня. Изобщо не я търкам, ако случайно нещо капне веднага забърсвам. Едиственото, което бърша един път седмично е само пространството около дръжките на шкафовете. И наистина носи на прах, със сигурност повече от тъмното.

# 634
Благодаря, само да отбележа, че взехме и такива плочки за под... общо взето се въртим около сивото и дървесното
Скрит текст:
Имам ги на гръб зад аспиратора в кухнята, доста шаренко ще стане с тях да знаете Simple Smile
Ето малко снимки, на такива кухни

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 10:48 от drago_2008

# 635
Здравейте, опитвам се да избера гръбче за кухнята, но всичко, което ми харесва е безбожно скъпо за нашите възможности в момента.
Бях си харесала малки плочки, но цената им е от 50 лв. м2 нагоре, после проверих как вървят цените на лакобела, но то е още по-скъпо.
Можете ли да споделите вашия опит относно гръбче?

Щом става въпрос за 2 кв. м. и бюджет 100 лв, малките плочки с цена от 50 лв./м2, за които пишете, не са ли идеален вариант?
Да, вариант са, но събирах и мнения, ако сте срещали други подходящи  Simple Smile

# 636
  • Пловдив
и моето гръбче е от плочки - зелените от тази серия. Само те ми паснаха на щуротията Joy (в Баня стил момичето ми каза, че за пръв път и се случва, някой да си избира плочки с контакт в ръка Grinning)

Относно белите кухни - харесват ми, но не са за мен! Много "стерилно" ми се струва, а аз обичам да ми е цветно Simple Smile
За хола си обаче съм решила, мебелите да са бели - точно защото носят на прах Joy
Поддържката на кухнята, независимо дали е бяла или светъл цвят е еднаква Simple Smile Моята е зелено-жълта и минаването на вратичките с мокра кърпичка е напълно достатъчно за ежеднежната поддържа...поне за мен Simple Smile

# 637

Вчера снимах кухнята и я качвам да я видите

# 638
  • Под Сините камъни

С едноцветен гръб ще е най добре.Може да е термогръб,може и плочки

# 639

Защо не видиш в Банястил имат едни големи плочи 60/120 калиброван гранитогрес, само с една мини фуга ще стане. Нещо изчистено и аз бих сложила, светло.

# 640
Предполагам в тези 100 лв сте включили и труд и затова 50 лв/кв.м. за плочки не Ви устройват. Защо не видите и турските? Има никак не лоши. Например метро плочки по 29 лв/кв.м. https://formabania.bg/плочки/плочки-за-кухня/ege-metro-white-10-20cm-fayanc-bg
Или испански за баня от декоративните имитиращи мозайка? Само за онагледяване това
https://baniastil.com/плочки-за-баня/geotiles/плочки-beton-mud-(16)-11469.html

Чудя се черни дали ще са добре https://formabania.bg/ege-metro-black-10-20-fayanc-bg

# 641
Предполагам в тези 100 лв сте включили и труд и затова 50 лв/кв.м. за плочки не Ви устройват. Защо не видите и турските? Има никак не лоши. Например метро плочки по 29 лв/кв.м. https://formabania.bg/плочки/плочки-за-кухня/ege-metro-white-10-20cm-fayanc-bg
Или испански за баня от декоративните имитиращи мозайка? Само за онагледяване това
https://baniastil.com/плочки-за-баня/geotiles/плочки-beton-mud-(16)-11469.html

Чудя се черни дали ще са добре https://formabania.bg/ege-metro-black-10-20-fayanc-bg

Мисля, че тъмничко ще стане, не знам колко е светло самото помещение иначе.
Нещо подобно да си го представиш:
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз лично бих взела или меко бяло/бежово гранитогрес 60/60 или 60/120 см или ей тези, които писах още преди по 18 лв/кв.м.

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 12:07 от drago_2008

# 642
  • Пловдив

тази кухня, я виждам с продълговати плочки слонова кост Simple Smile

# 643
Аз бих избрала малки плочки(правоъгълни или квадратни) в беж/шампанско цвят...Не й снежно бяло.

# 644
 Аз ПЪК пък кухнята я виждам без двата закачени  пешкиря. Когато се прави снимка и ти я гледат мнозина поне от уважение към тях можехте да приберете храната и "пешкирите".

Общи условия

Активация на акаунт