Нашите кухни - 70

• 103 028
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • В полите на Витоша :)
Относно радиацията в гранита и аз мисля като Черна станция. Имайки предвид, че дори бананите са радиокативни, котешките тоалетни също, няма как да се предпазим напълно. Специално нашият гранит е от Индия, но от коя точно кариера - не съм питала.

# 721
Madeleine, от фирмата казаха да купим кит за камък, нищо друго, това било достатъчно. Ще видим, дано се заличи пукнатината. За виновен - няма кого да обвиним, защото майстори нямаме, всичко мъжът ми прави с изключение на плочкаджияата за баните, но той работа в кухнята няма, а и май не е идвал след монтирането на плота. Мисля си, че може някой да се е облегнал неволно, идвали са приятели да помагат за тежки материали...никога няма да разберем как точно е станало.

Може би единственият минус на гранита (отделно от естетиката, която не пасва на всичко) е, че понеже е естествен продукт, може да има дефекти, които не се виждат на пръв поглед, но в последствие да се появи пукнатина или направо да се счупи по дефекта. Иначе е здрав камък и не се чупи толкова лесно, понеже някои се бил облегнал на него.
Естественият гранит има и един друг минус, за който не е много ясно до каква степен е вреден, а именно естествените радиоктивни елементи, които се съдържат в него.

Е, ай ся! Вие съвсем започнахте да се втелявате, то тогава да спрем и да дишаме - въздухът да не е по-малко опасен?! Grinning

# 722
  • и тук и там :)
Привет Simple Smile

дайте идеи къде да разгледам за дръжки за кухнята и хубави контакти.
Плота/гърба ми е черен лъскав и трябва да сложа някакви по lux контакти...ама идея си нямам какви Simple Smile
Дръжки на по-нормални цени има в Балкан юг, аз от там и от Икеа съм купувала. Виж в интернет дали въобще нещо ще ти хареса, защото може да търсиш друга визия и да нямат като за вашата кухня.
Ние сме с Легранд серията Нилое. Средно скъпи са. Иначе вносителите на вентилаторите Ката на пл. Ручей в София имат и по-скъпи контакти и доста луксозни в различни цветове. Примерно, единичен контакт е около 11-12 лв/бр, а единичен Нилое е около 3-4 лв за сравнение.
Аз предпочетох цялата къща да е с един модел в бяло, вместо да правя според цвета на всяка стая, че ако пребоядисам да не сменям цветните рамки ако са с цвета на латекса.

Благодаря ти много и на petiaivanov  bouquet
Ще поразгледам Simple Smile

В момента правя едновременно две кухни и този форум ми помогна страшно много. После ще покажа снимки Simple Smile

# 723
Привет Simple Smile

дайте идеи къде да разгледам за дръжки за кухнята и хубави контакти.
Плота/гърба ми е черен лъскав и трябва да сложа някакви по lux контакти...ама идея си нямам какви Simple Smile

За контакти виж Ливоло.

# 724
За плота - ако е възможно да има "скрит дефект", то всяка стока във вселената може да има "скрит дефект" и като стане гаф, всеки да каже така. Не ми се вижда редно да е вина на доставчика, но те и не го винят. Стискам палци да се заличи този проблем, много е кофти.

За дръжки, да не се гледат "еко", идва от "economy".
Едни наистина хубави дръжки са между 3 и 6 лв. Над това има, но са кич, лично за мен. Ето тук има нормално качество/цена:
http://neoform.bg/bg/products/4.html
https://rosi.bg/

# 725
  • Раковски
 От 3 до 6 лв има хубави дръжки, но цената им зависи от производството, материала. Скъпите дръжки не  смятам, че са кич, направени от по-здрав материал и същевременно производителя не е чайна и турке.

# 726
Привет,
Проекта ни за новата кухня е готов , ноооо мисля да направя някои промени.  По проект мивката ни се пада точно до котлоните и не мисля, че е много добра идея.. и мисля да преместя мивката с една идея и до печката и котлоните да сложа миялната, но не знам дали е добре да са едно до друго.Моля, за мнения 🤔

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 07:48 от Daisy426

# 727
Аз знам, че е хубаво да бъдат хладилник - плот - мивка - плот - котлони - плот. Дано и по-запознатите се включат.

# 728
От 3 до 6 лв има хубави дръжки, но цената им зависи от производството, материала. Скъпите дръжки не  смятам, че са кич, направени от по-здрав материал и същевременно производителя не е чайна и турке.
Именно. Материалът е важен, защото евтините са от евтин материал с покритие, което пада след време. Докато скъпите, направени от неръждаема стомана например, са вечни. Освен това разликата в изработката е огромна - евтините погледнати внимателно имат много дефекти от леенето и после от машинната обработка, докато скъпите са с перфектни повърхности. Разликата е малка, но за този, който има очи да я види, е много съществена.

# 729
Аз знам, че е хубаво да бъдат хладилник - плот - мивка - плот - котлони - плот. Дано и по-запознатите се включат.

Подкрепям! Това е идеалният случай и сериозните строителни фирми залагат точно такова разпределение. Ако не е така обаче, трябва да се търси начин зоните да се обособят така, че поне да не си "пречат" една на друга, както мивката и котлоните едно до друго.

# 730
Да, в апартамента, тъй като сега все акт 16 е заложено до котлоните да е мивката. Сега както искам да направя корекцията ми се налага да къртя и да местя мръсния канал, понеже ще пречи на шкафовете. От ляво надясно уредите са така - печка + котлони ,до тях плот, а под него бутилиера и миялна, до тях мивката, след нея плот и хладилник. Кухнята ни е малка, едва 3 метра.

# 731
Слагайте чертежи, схеми на разпределението или проектите направо, за да видим за какво става въпрос и тогава да го мислим. Така да гадаем кое къде може или не може, не е много cool и няма как мнението да е меродавно. В много случаи хората описват едно, а впоследствие се оказва нещо съвсем трето. Peace

# 732
# 733
Благодаря, така вече е доста по ясно!  Hug

Ами да, според мен мястото на мивката не е до котлоните. Може до тях да разположиш тясното шкафче (1), след това съдомиялната (2) след това мивката (3) и накрая трите хоризонтални шкафчета (4) си остават там, където са си сега. Принципно не е много удобно фурната и котлоните да са плътно забити в стената, но ако няма друг вариант...  Thinking Нека и другите да кажат, може да изкочи по-добра идея.

# 734
Благодаря, така вече е доста по ясно!  Hug

Ами да, според мен мястото на мивката не е до котлоните. Може до тях да разположиш тясното шкафче (1), след това съдомиялната (2) след това мивката (3) и накрая трите хоризонтални шкафчета (4) си остават там, където са си сега. Принципно не е много удобно фурната и котлоните да са плътно забити в стената, но ако няма друг вариант...  Thinking Нека и другите да кажат, може да изкочи по-добра идея.
Благодаря, нямаме друг вариант за тях... обмислях също така като алтернатива само бутилиерата да преместя до фурната, но май ще е едно и също мястото на плота. Може би идеята им е била да има по-голям плот, но така всичко набито едно до друго, няма да стане. Отворена съм за предложения

Общи условия

Активация на акаунт