Искам да кажа ... (134)_07.08-13.08

• 42 626
  • 957
  •   1
Отговори
# 630
  • Mediterraneo
Никаква джаджа не може да ме стимулира, ако аз самата не се мотивирам вътрешно. А пък от подобни гривни никакъв смисъл не виждам, ама всеки знае себе си.

Аз ходих да правя седмичния пазар и съм потресена. Много туристи има в момента, всеки кара като на състезание, при все че нито знае къде отива, нито откъде да мине! Вперили погледи в едни телефони и джипиеси и все едно са сами на пътя. Петорно се умножават автомобилите лятото в нашия град, лудница е. На плажа е немислимо да слезем, ако не е в 7 сутринта- в противен случай ще паркирам поне на 1-2 км от плажа. Бр, да свършва август и да се поизпразва малко, и "местните" сме хора! Simple Smile

Сега ще си обърна малко внимание- ще си оправя краката, педикюр, коса, вежди. После следва чистене и готвене, а довечера съм на работа. Програмата ми е пълна Sad

Не знам точно случая за празния стол, въртят се разни работи из фейса. Както клиентът е цар, така и собственикът може да решава какво да прави в ресторанта си. Работя в ресторант на първа линия на плажа, август се чака на опашка за маса при нас. Всяка вечер слагаме "резервирано" на почти всички маси, въпреки че няма резервации. Иначе ще се напълни с лелки на по 1 бира, а хора, искащи да вечерят( и от които реално печелим), ще трябва да се редят на опашка. И като влезе група хора питаме- ще вечеряте ли или само за питие и тогава решаваме къде и как да ги настаним.

# 631
Може ли линк или повече информация за този стол?

# 632
Днес срещнах предложение да се въведе такса "празен стол" в парламента Mr. Green

# 633
Може ли линк или повече информация за този стол?

https://offnews.bg/turizam/turizam-po-balgarski-20-leva-taksa-za … sozop-662435.html

И още много, просто напиши "празен стол Созопол" в гуглето Stuck Out Tongue Closed Eyes, вече има доста сполучливи карикатури по случая

# 634
  • София
Трудно ми е с линковете, все още Blush
Аз съм раздвоена с тази такса стол (чешещо се човече)
От една страна наистина е гадно при претъпкано заведение хората да не могат да седнат да се нахранят, а други да се ширят на по два стола всеки...
От друга пък, как баш е определил 20 лева на незает стол?
Всеки, който седне трябва да консумира минимум 20 лева, ли?

# 635
  • Варна
https://petel.bg/Restorantat-s-taksa-stol-otvrashha-na-udara--SH … shhe-----__222437

Ето, Даун. Може да ти излязат отстрани и други линкове за статии по същия случай.

# 636
Благодаря Руми и Хай.

Ами тъпотия е да ги таксуват така. Винаги могат да реорганизират масите и да направят две за по 4ма. А слатата тцатцаки ме разби. Аз обичам сух таратор.

# 637
Охх, голяма драма с този стол няколко дни.
Собственикът е пълен кретен, клиентите ако са се държали нагло и обиждали - също.
Или ги отпращаш и не ги обслужваш, или щом си решил да ги задържиш - не правиш панаири.
Слаб мениджмънт е това...ама кой ти се занимава да учи, преди да прави бизнес...

В супер популярно и оборотно заведение са ни питали с мъжа ми (като сме двама какво, да не сядаме да ядем?!) дали могат да настанят при нас други хора.
Ами може, няма проблем. Когато виждаш че е пълно, естествено е.

# 638
  • Варна
Някой лъже в тоя случай - мацето казва, че персоналът е бил предупреден, че ще са по-малко хора, управителят заявява, че не били предупредени. Истината е някъде там. Но е нагло да се начислява подобна такса. Просто са можели да настанят други хора на празните места, хем щяха да спечелят още пари от още клиенти /нали пише, че било от най-оборотните заведения там, значи трябва да има чакащи винаги/, хем клиентите ще си правят сметката другия път да си резервират точния брой места, ако не желаят да споделят масата си с непознати.

# 639
Дори и да не са предупредили, защото до сега за резервация в ресторант никога не са ми искали канцелиране в някакъв срок, са можели да им организират маса. Достатъчо съм работила в ресторанти и знам, че винаги има как да се направи.

някога случвало ли ви се е да резервирате маса и да предплатите и да има условие за отказ в определен срок, ако не става дума за събитие?

# 640
  • София
Ъъъъъ...Представям си следната ситуация-празнувам РД, резервирам маса според поканените, четирима не успяват да дойдат, настаняват 4 непознати да празнуват с нас😈 Стига глупости!Ако не си си калкулирал този риск и пет незаети места на вечер ти събарят бизнеса, ми не си за този бизнес. Ма кратък бил сезона-че кой те е вързал за Созопол? Направи закусвалня на спирката на Попа, там винаги има хора...Безумно е отвсякъде!

# 641
Разбира се, че е имало варианти, просто се прави на интересен този.
Току що прочетох, че имало и такса "празна чиния" в Созопол, когато си внесеш торта за повод се плащало по 2 лв на парче...ужас, уливат се просто

Бг туризъм просто, като гривните в нашия хотел, n-та употреба, плащаш 10 лв депозит и като се скъса, а то няма начин да не се скъса, защото е гумена, не ти връщат парите. Ей такова чудо за пръв път видях. Винаги досега сме имали еднократни гривни, а дори да се е скъсала, слагат нова без проблем. Ама 10 лв...голяма печалба просто

# 642
Разбира се, че е имало варианти, просто се прави на интересен този.
Току що прочетох, че имало и такса "празна чиния" в Созопол, когато си внесеш торта за повод се плащало по 2 лв на парче...ужас, уливат се просто

Това ме разби hahaha

Истината е някъде там. "Такса стол" е безумна като цяло.
Но в тази история май няма да разберем истината.
Само едно е сигурно, сега ще го пръснат от проверки.

# 643
За внасяне на торта или алкохол по-го разбирам, защото има труд от персонала - да нареже, да сервира, да налее, да измие, но за подобно нещо, като да ти таксуват стол, не.

# 644
  • постоянно
сега прочетох - да обявили са 10 запазени места , а в последствие отиват 6 . В подобни случаи знам , че тук в ОК има ресторанти ( повечето от горме стил и  не на свободно меню) , които биха таксували за загуба на оборот.
Не оправдавам собственика , но  винаги има две страни на историята .   Hug

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 14:36 от her_76

Общи условия

Активация на акаунт