Искам да кажа ... (134)_07.08-13.08

• 42 618
  • 957
  •   1
Отговори
# 645
Да Хър, това е станало, но не познавам практика в ресторант да таксуват за подобно нещо, освен при организирани мероприятия, при които се ангажира цялото заведение.

# 646
  • постоянно
Да Хър, това е станало, но не познавам практика в ресторант да таксуват за подобно нещо, освен при организирани мероприятия, при които се ангажира цялото заведение.

Какво е трябвало да стане  е  при резервацията ресторанта взема капаро на човек и предупреждава , че в случай на промяна трабва да ги уведомят предварително или губят капарото. Явно това не се е случило незнам , но мисля , че за подобна ситуация става въпрос. Не казвам , че съм съгласна , но мисля , че не научаваме цялата история.
Не е нужно да се наеме цялото заведение - повечето ресторанти тук ( работещи с резервации ) вземат капаро предварително  на маса.

Hug

# 647
  • Варна
Да, капарото е добър начин да се застраховат и да си покрият поне отчасти "загубата" от липсващите клиенти и празните столове.

# 648
От години не са ми искали капаро в ресторант.

# 649
  • Mediterraneo
Е, по какъв начин ще ви покрие капарото липсата на 4 човека?! Даваш 50 лв капаро, после ти го приспадат от сметката. Как покрива липсващите от резервацията хора?

# 650
Е, по какъв начин ще ви покрие капарото липсата на 4 човека?! Даваш 50 лв капаро, после ти го приспадат от сметката. Как покрива липсващите от резервацията хора?
Това щях да питам и аз. Хората не са се отказали, отишли са, консумирали са. Да са си махнали 4 - те стола, ама явно никой не се е натискал за тях.

# 651
  • постоянно
Ще обясня- резервирам маса за 10 човека . Искат ми капаро по 10лв на човек . Не предупреждавам и отиваме само 6 . Ресторанта  е в правото си да приспадне само 60лв от крайната сметка  тъй като 4 човека не са отишли и тези 40лв им покриват загубата в оборота. Някой ресторанти ще кажат "Няма значение " други  ще направят точно каквото казах. Политика на заведението , но са в правото си.
Пак казвам , не вземам ничия страна просто коментирам ситуацията и изказвам  отношение от личен опит  Hug

# 652
Истината е някъде по средата, ситуацията е ескалиралаот нещо, виждала съм достатъчно ужасни клиенти по заведенията и ако ти се паднат такива трудно може да не си изпуснеш нервите

# 653
Хър, на мен наистина не ми се е случвало да ми искат капаро са обикновена резервация, дори и в БГ преди две години.

# 654
  • София
Има огромна разлика между това, което описа и созополската простотия, дори чисто правно, но честно казано не ми се занимава повече с тази история.
Много съм крива днес. Нещо имаме проблем със спането и съм уморена и ядосана. На себе си, че се съгласих да прекарам тук толкова време в този ужасен мор! Спи ми се, та две не видя...
Никакво момиченце, абсурд😠

# 655
  • Mediterraneo
Аз капаро съм давала, но не по определена сума на човек. Резервирам за 10 човека, искат ми капаро 100 лева, давам. Ако отидем 9, никой не ми удържа нищо. Никога досега не се е случвало, въпреки че почти винаги липсва някой от предварителната уговорка.
Ние капаро не искаме. Резервации се правят и по телефона. Неписано правило е, че се дава реверанс от половин час, после освобождаваме масата от резервация.

# 656
А баш, Тарти. Има малко ресторанти, които задържат пари, но те са от клас, който малко хора си позволяват и за тях има резервации, направени преди месеци.

# 657
  • Germany
Момичета, дайте идеи какво да пия с антибиотика за да си опазя корема и да не направя гъбички. Лекарката ми даде енетерол сутрин и вечер, но въпреки това днес сутринта имах разстройство, а ми е само 2ри ден. Може и да не е свързано с антибиотика, но имам да го пия още 5 дни и съвсем ще си разбутам корема... Едно време майка ми ми даваше вит. Б комплекс, но последния път педиатъра на малкия ми обясни, че не е добра идея да се взима паралелно с антибитика, защото спомага развитието и на бактериите, които антибиотика мори.

# 658
Био гая са ни изписвали на нас

# 659
  • дядовата ръкавичка
Мони, аз вземам LactoFlor /с Lactobacilus bulgaricus/, но не знам дали го има при вас.

Общи условия

Активация на акаунт