Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 168
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 140
За сметката на Еasy pay, няма никаква месечна такса за сметката. Няма никаква такса за плащания на сметки  чрез е рау . Когато правиш преводи таксата е 080лв.За картата не мога да кажа нищо, защото не съм я ползвала. Веднъж се опитах да платя нещо он лайн не се получи. Тази сметка ми е за получаване на ежемесечно една сума и разплащане на сметки. Остатъка се спестява.

# 1 141
https://www.easypay.bg/site/?p=taxes-1-bank

Аз тези такси за преводи гледам.

# 1 142
С картата Easy pay не може да се плаща онлайн. Също така при не всички търговци може да се плаща с нея.
teta%75, тези такси са за превод но гише. С картата, както казах, преводи не могат да се правят. Само се получават.

# 1 143
https://www.easypay.bg/site/?p=taxes-1-mrcs

Такси към търговци...и кои са търговзите.

# 1 144
А за тези преводи, това важи само когато ти правиш превод ли?  Т.е ако получаваш превод ( заплата, пенсия, обезщетение), няма такса?
С тези такси към търговци обаче, които дадохте… аз не пазарувам онлайн, искаше ми се да я използвам като основна карта..
Благодаря Ви за допълнителната информация и линкове!

# 1 145
Таксите за  преводи са за плащане на гише. С картата не могат да се правят преводи. Няма онлайн банкиране.
За получаване на превод няма такса.
Таксите към търговци също са за плащане на гише. Много често картата не се приема от ПОС устройствата на търговците, където се приеме, няма такса.

# 1 146
Това с неприемането, моя роднина има такава и твърдеше, че понякога просто иска ПИН, а не става безконтактно. Но ако като цяло се случва да не приема, е кофти, защото не винаги човек има кеш. Вайбър уведомяванията ми допадат иначе, аз не пазарувам онлайн, така че не ми и трябва онлайн банкиране.

# 1 147
Коала, естествено че превод се прави като отидеш на място. Аз не говоря за онлайн банкиране ... посочих таксите, които се събират за да направиш превод от банка към банка. Да, ходи се в офис на първата банкова институция, в случая на изипей. И да, събират ти такса, ако искаш да преведеш по банков път пари.

Отговарях на този пост .. и визирам превод от сметка в сметка, банков превод.
За сметката на Еasy pay, няма никаква месечна такса за сметката. Няма никаква такса за плащания на сметки  чрез е рау . Когато правиш преводи таксата е 080лв.За картата не мога да кажа нищо, защото не съм я ползвала. Веднъж се опитах да платя нещо он лайн не се получи. Тази сметка ми е за получаване на ежемесечно една сума и разплащане на сметки. Остатъка се спестява.

# 1 148
Много е орязана тая Изипей карта - не можеш онлайн/в чужбина да плащаш, един превод онлайн не можеш да пуснеш ако ти се наложи, солени такси ако решиш да внесеш нещо по сметката в брой - на 1000 лв искат 8.8 лв такса.. Ако е само за получаване на заплата и изтегляне на цялата сума еднократно на банкомат е ок.

# 1 149
Само за заплата ако е, и останалите банки са същите. ..в смисъл не по-неизгодни и вършат същата работа. Аз съм към ОББ например, таксата месечна за поддръжка на сметката е 2.50 лв. Друго такси не ми удържат мисля, поне това виждам в банкирането /пасивно ми е, само за гледане и контрол го ползвам/. Всъщност такси тегления от банкомати плащам..забравих.

# 1 150
Да, на мен това ми беше логиката- при превод на заплата, две тегления безплатни месечно, в които бих се вместила и свободно плащане на пос терминал, ми се струва/ше доста доста изгодно, без на практика такси. Май изчерпах въпроса- не може онлайн ( който аз и не ползвам), не може чужбина. Ще помисля- и моята е към 2.50-60 месечно, досвидяли ми се бяха май 30-ната лв годишно. 😁

# 1 151
...ако решиш да внесеш нещо по сметката в брой - на 1000 лв искат 8.8 лв такса..
https://www.easypay.bg/site/?p=taxes-1-depositing-card
Други са таксите.

# 1 152
Здравейте. Попитах и в темата за въпроси всякакви, защото не знаех, че съществува тази тема:
Въпросът ми е малко глупав, но се надявам да получа отговор:
Искам да мина на Easy pay карта, вместо досегашната банкоматна, поради високи месечни такси. Пише, че може да се превеждат пенсии, заплати, обезщетения и прочие. Някой имал ли е опит с такава карта, преводът на заплати безпроблемен ли е? Дали има  работодатели, които НЕ  биха работили  с нея ( освен ако излишно не са посочили с коя банка искат да работят)? До колкото разбрах, имат лиценз към БНБ, но все пак .. прочетох условията, не питам, без да чета, просто искам и Вашето мнение/ препоръка. Благодаря!
Един съвет - каквато и карта да си извадиш, задръж и другата за известно време, докато се увериш, че всичко с новата е наред.

Писах по-напред в темата, открих си сметка в ТиБиАй с идеята да се прехвърля там - ами, две седмици не мога да ползвам банкирането, обаждам се, викат ми "хубаво, ще предадем" и до там. Днес вече ми падна пердето и се обадих да питам отговор ще има ли или да закривам сметката. Сега предстои ново посещение в офис за повторна регистрация, но все още се чудя дали по-добрият вариант не е да закрия. С тази скорост на решаване на проблеми... и още съм им ядосана.

Междувременно, в моята банка излезе оферта за кредитна карта без такса за първата година, при определен оборот ще ми отпадне таксата и за следващата и ще има някакъв мижав кешбек,  който да покрие част от таксите. Поръчах една, сега чакам пластиката.

Излезе ми някаква реклама на БАКБ за сметка без такси, но не съм гледала условията. Някой, ако има опит, да сподели.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 15:48 от Дидичка

# 1 153
БАКБ - категорично не. Аз споделих преди време за тази сметка уж без такси - превалутират всяка операция с картата /включително и плащанията в лева/ през някакъв измислен евро курс и реално човек плаща сериозна скрита такса.

# 1 154
  • гр. София
В ТБИ с карта Неон Виза, скоро извадена, не мога да разбера двете безплатни тегления от банкомат на месец как се засичат - до 30/31 число или ако съм имала тегления на 6то и 10то число, после мога да тегля безплатно след 6ти следващия месец, но не преди това?

Общи условия

Активация на акаунт