Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 136
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 170
Ти в приложението ли не можеше да си влезеш? Или в банкирането?
За други банки съм чувала, че имат такса за смяна на парола, но за ТБИ се учудвам.

# 1 171
Банкирането, през десктоп.
И аз се учудих, и както вече бях порядъчно ядосана, толкова ми трябваше да кажа край.

# 1 172
Е, добре, тогава защо? Изчерпах се откъм идеи.... Ще трябва да си чатя с тях явно... Чата им денонощен ли е?

Казах ти, че повече от 800 лв на една транзакция няма как да изтеглиш.
Едно 800, едно 500 лв тегления е трябвало да зададеш.
Няколко неуспешни опита и ти блокират явно картата.
Бих пробвала днес отново, с 800 лв транзакция първо.

Ти си пробвала с 1000 лв..което няма как да стане!

# 1 173
  • гр. София
Teta75, писах, че пробвах и с 800лв - не стана.

# 1 174
Има стари банкомати, които дори по 800 не пускат.

# 1 175
EASY pay има интернет банкиране, през e pay.bg. Ползвам го често и затова казвам, че таксата за превод е 0,80лв
За теглене от банкомати зависи от коя банка сте искали да изтеглите. От моя опит само на банкомати от ПИБ/вече може до 4000лв./и мисля Пощенска /но не съм много сигурна/ , може да изтеглите по голяма сума. Иначе съм попадала на банкомати да не отпускат повече от 400лв или 500лв.
Аз също ползвам mypos , но за фирмени сметки. Не знам дали може на физически лица. Там също няма месечна такса.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 17:31 от bubanka

# 1 176
  • София
Лимитите на банкоматите /повечето/ са 40 банкноти. Ако в банкомата има малко по 20лв. и и останалите по10лв, то няма как да даде 800лв.

# 1 177
  • Сф
По препоръки и хваления от тази тема, декември реших да открия фирмена сметка в ТБИ. Още на второто ходене вече ме бяха вбесили, но мъжът ми убеди да не ги отсвирвам. В рамките на месец, буквално по 3-4 пъти седмично ходихме до централата им, защото само там работели с фирмени сметки. Ама то не могат да я открият, после не се вжидаше сметката в самото банкиране, после втори профил да направим, после смс-ите проблемни, ей хора, само дето не спяхме там- само ядове и технически проблеми, които не могат да се решат веднага,а трябва техническия отдел. Едната служтелка за ЮЛ не знаеше къде се намира, държеше се доста неадекватно за банков служител.

След като месец се мотахме с тях, накрая на мъжа ми също му прикипя и изтегли парите и се премести в ДСК.
Другата служителката в ТБИ накрая също призна, че и тя ако била на наше място щяла отдавна да си закрие сметката, че не е нормално такова размотаване.

Бях решила лична сметка да си откривам, ама абсурд. За да спестя 2лв месечна такса в ДСК, тук ще ме разкарат 10 пъти, докато евентуално ми направят достъпите. Ами, мерси.

Споделям моя опит с ТБИ, не ангажирам никого

# 1 178
По препоръки и хваления от тази тема, декември реших да открия фирмена сметка в ТБИ.
Препоръките бяха за индивидуални сметки на физически лица. За фирмена сметка(с български IBAN) без такса откриване и обслужване - https://www.paysera.bg/v2/bg-BG/taksi/upravlenie-na-akaunt-i-ide … -juridiceski-lica
https://www.paysera.bg/v2/bg-BG/otkrivane-na-firmena-smetka

# 1 179
Аз съм доволна от депозита им. Сметка нямам, разплащателна.

Неадекватни служители има по всички банки. Последно лятото в пощенска такива глупости слушах от служителка там, че мен ме хвана срам, нея не знам ка не - за структуриран депозит ми бяха въпросите, тотално неадекватна беше жената, тотално.

# 1 180
И на мен ми се струват не много адекватни, изобщо не приличат на банка, повече на кредитен офис. Даже като ходих да си внеса пари по сметката и ме питаха - за заем ли, сякаш малко се изненадаха, че някой си внася просто така пари по сметката Simple Smile Засега това ме спира да си закрия сметката в Алианц, макар че много ме издразниха, че са си вдигнали таксата за теглене от банкомат, преди беше 40 ст. търдо, сега е 0,1% от изтеглената сума Unamused Отделно такса поддръжка, отделно някакъв пакет смарт, предполагам за смс-те, и отделно, че онлайн банкирането им е много глупаво - с две приложения.

# 1 181
Офисите за ФЛ са наистина невзрачни, но с изключение на сегашните ходения покрай Неон, не ми се налага да ходя на място.
Да, основно кредитополучатели ходят там, но последните два пъти бяха хора с депозити.

# 1 182
Е, да, аз говоря за провинцията, в София сигурно е по-различно. Но при нас освен казина, кредитни центрове и магазини втора употреба, друго много много няма Sad

# 1 183
След като в офис и чрез чат не успяха да помогнат да ми издадат карта накрая говорих с оператор.
Ако и сега не свършат работа ги отсвирвам.
За какво са тези офиси и чатове, след като не вършат работа, а само импулсни телефони да въртиш....смотаняци като Виваком.

# 1 184
Импулсен ли им е телефонът? Рязко ми прилоша, бая минути навъртях на този телефон.

Миражче, същата работа при мен. От чата ме пращат на телефона, от телефона в офиса, от офиса викат "аааа, то банкирането вече е дигитално, няма да можете да се логнете". После се оказа, че все пак ще може, но не преди да спомена, че ще закрия сметката, щом не мога да я ползвам. На всичкото отгоре се опитаха да ми внушат, че аз не съм разбрала.

От началото на месеца имам три посещения в офис, по час и половина загубено работно време. Разговорите дори не зная колко са, всеки ден поне по десетина минути се разправяхме. За два безплатни превода наистина не си струва загубеното време.

В офиса наистина няма усещане за банка. Докато теб те обслужват, другите служители също обслужват своите клиенти и става някаква какофония, понякога дори не чуваш какво ти казва служителят. Контингентът е покъртителен просто. Единият път имаше леко лилав индивид, който като не успя да изкрънка от никого в офиса няколко стотинки, които не му достигаха за вноската, притича до "мусакарницата" отсреща - разбирай закусвалнята - да развали банкнота.

На фона на това обслужването в текущата ми банка изглежда направо като от друга планета. Първо, служителката, която ми предложи картата, беше много любезна - бях отишла по друг въпрос и тя спомена, че този месец имат оферта. Заинтересувах се и след няколко дни отидох да подам документи. Вярно, че вече съм им клиент и ми имат данните, но за няма и десет минути бях готова, с все декларациите и проверките. Получаването също беше бързо и служителката дори ме посъветва тази карта да не я ползвам за теглене. Много приятно впечатление ми направи, беше едно младо, закръглено момиченце, без грим и маникюр и се зарадвах, че най-накрая външният вид не е основен критерий за наемане.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 08:13 от Дидичка

Общи условия

Активация на акаунт