Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 164 281
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 230
Трябва ми банкова сметка за превод на заплата - Fibank имат множество такси и не стават, ЦКБ скоро си увеличават поддръжката и останалите таксите като превод дори през приложението им става 3.50лв.
Банките стават изключително нагли! Останала ли е банка с нормални условия и без хиляди такси и таксички?

# 1 231
Може да прочетеш малко от темата.

# 1 232
Трябва ми банкова сметка за превод на заплата - Fibank имат множество такси и не стават, ЦКБ скоро си увеличават поддръжката и останалите таксите като превод дори през приложението им става 3.50лв.
Банките стават изключително нагли! Останала ли е банка с нормални условия и без хиляди такси и таксички?
Откога цкб онлайн банкирането става 3.50?
Вчера превеждах и ми взе левче.

П.П.Неона вече трета седмица ме мотат.Много са зле!!!

# 1 233
Откога цкб онлайн банкирането става 3.50?
Вчера превеждах и ми взе левче.

П.П.Неона вече трета седмица ме мотат.Много са зле!!!
Сега изчетох цялата им тарифа и няма такова нещо. Вчера бях в офис на ЦКБ да си открия сметка и служителката по всякакъв начин се опита да ме откаже да си открия сметка - офисът където я откривам щял да бъде затворен, много щели да се вдигат таксите от Април и т.н и в последствие наистина успя, но според тарифата няма такова нещо. За онлайн преводите си остава 1лв. Така, че може би за момента ЦКБ е добър вариант.

# 1 234
Нямам успех с Неона, заявявам карта и дава, че нещо се е объркало. Сменях адреси, махах приложение, слагах. От кол центъра ми записаха заявка да се свърже техническия отдел с мен в работен ден.

# 1 235
При мен вчера всичко с регистрацията в tbi приложението и заявката на Neon стана за 10 минути. Все още не съм получила картата, така че не мога да се похваля, че всичко е ок. За щастие, поне с регистрацията нямаше никакъв проблем.
Сега виждам в приложението карта, която не е активна и само една сметка зад нея, а не две, както пишеше - еврова и левова. Ще чакам да получа физическата карта и тогава пак ще пиша как вървят нещата.

# 1 236
Тя само изглежда една, като чукнеш върху нея отдолу се показва евровата. Една върху друга са.

# 1 237
Всъщност виждам карта с баланс 0 BGN, но без IBAN, като чукна, отдолу се подава еврова сметка с IBAN. Така че всъщност не мога да видя левовия IBAN, на който да прехвърля средства за картата. Но ще чакам да я получа и активирам (не знам как става все още) и тогава ще питам отново тук Simple Smile

Допълвам - сега се разрових и видях картата, на която името ми е написано на латиница и няма нищо общо с моето име от лична карта. А ги похвалих за реакцията вчера...

# 1 238
Под сметката имаш три опции - захранване, изпрати и още.
Чукваш на още и излиза:
- информация за картата
-данни за банкова сметка
- блокирай картата

Натискаш данни за банкова сметка и там излиза:bic, iban банка и титуляр.
Има опция да ги изпратиш или копираш за по лесно

# 1 239
Благодаря много, ще пробвам след малко, сега се боря с чата да се оправи името ми. Стигнахме до изпращане на информация до компетентно звено...
Добре, че писах тук и се разрових, не знаех, че мога да видя картата си в приложението. А уж снимаха личната карта
Натискаш данни за банкова сметка и там излиза:bic, iban банка и титуляр.
Има опция да ги изпратиш или копираш за по лесно
Точно така е, благодаря. Просто двете сметки са с еднакви последни цифри и не бях забелязала, че са две различни

# 1 240
Номера на картата, ще се появи и ще го видите в TBI приложението, чак като активирате самата карта. Това става с един код, който трябва да изпратите с СМС от телефона (0,25 лв.) и ще се активира. Кода е в плика в която се доставя физическата карта. Самата карта е цвят оранжево крещящо, вижда се отдалеч като я вадим в магазина Simple Smile (и физическата и в приложението). Под нея в приложението, се намира като прелистване и евровата сметка. IBAN-ите се виждат и преди активирането, и могат да бъдат захранени и преди това. Иначе и на нас така ни объркаха името на града, с някакво село, писах в чата - ще предам на колегите ... от един месец си е същото Simple Smile . Няма проблем иначе. За 24 часа дойде при нас картата до адрес.

# 1 241
Знам че въпросът ми вероятно е тъп но за офис на ТБИ за който изрично пише безкасова дейност, какво всъщност правят в него и има ли смисъл да се ходи там във връзка с Неон? Оглеждам варианти за човек който живее на село, Неон ми звучи добре обаче офисът им в най-близкия град е такъв, а иска да си внесе пари по сметката в брой поне първия път. Там няма да стане, нали?
Скрит текст:
Не обсъждам колко е практично това с внасянето в брой, това не го решавам аз, просто трябва аз да намеря работещ вариант.

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 18:24 от natka

# 1 242
Благодаря за поясненията за активирането на картата. Аз и сега виждам и двата IBAN-a (благодарение на
поясненията на deede), но ще захраня след като получа картата. Сега чакам да видя дали ще ми оправят името или ще бъде така, както го виждам в момента на оранжевата карта в приложението.

# 1 243
Знам че въпросът ми вероятно е тъп но за офис на ТБИ за който изрично пише безкасова дейност, какво всъщност правят в него и има ли смисъл да се ходи там във връзка с Неон? Оглеждам варианти за човек който живее на село, Неон ми звучи добре обаче офисът им в най-близкия град е такъв, а иска да си внесе пари по сметката в брой поне първия път. Там няма да стане, нали?
Скрит текст:
Не обсъждам колко е практично това с внасянето в брой, това не го решавам аз, просто трябва аз да намеря работещ вариант.

Може и ти да му преведеш пари, не е нужно да ходи до офис.
В офис с безкасова дейност няма да вземат пари.

# 1 244
Ще мислим друг вариант тогава, както казах не зависи от мен точно тази част, наумил си го е човекът а нямат наблизо офис в който да работят и касово.
Има ли някакъв срок в който да трябва да се захрани сметката след откриването? Като че ли не видях такова условие поне аз.

Общи условия

Активация на акаунт