Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 251
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 065
С тази статична парола и аз голямо чудене се чудих, докато се сетя, че имаше такава и че нея ми искат при плащане онлайн Simple Smile
Да ви питам - някой ползвал ли е това разсрочено плащане на три вноски, наистина ли е с 0 % процента лихва и как, да му се не види, се прави. На чата ми писаха, че ще получа известие в приложението с предложение да си върна парите и да платя на вноски, но само известие имам, нищо активно няма, което да натисна и да ми позволи да разсроча плащането Rolling Eyes

# 1 066
И аз имам неплатена сметка от А1, която не се вижда в приложението на ТиБиАй банк. Писах в чата, отговориха да чакам обаждане. Такова няма вече 1 работен ден. Това положение е изключително изнервящо.
Вариантът за плащане чрез сайта на доставчик на услугата е форма на успокоение, но предпочитам всичко да ми е на едно място.
Дано се справят по - бързо с бъговете на мобилното приложение .
Утре ще им пиша пак. Бавни са и не ми харесва.

# 1 067
Здравейте, и аз си активирах карта NEON, интересува ме, когато сумата в картата е повече от 2000лв. Лихвата за цялата сума ли е 0,15% или за сумата до 2000лв. е 2%, а за сумата над 2000лв е 0,15%. Питах в чата , отговориха ми, че е втория вариант. За съжаление много не им вярвам и реших да попитам и тук. Открих сметката с идеята да сложа 2000лв като на депозит. Искам да закрия една сметка в друга банка и сега обмислям да си прехвърля всичките средства по тази сметка.

# 1 068
0.15 е само за гортицата.
До 2000 са с 2.

# 1 069
Да, до 2000 е с 2.1%, над тази сума е 0.15%.
Аз моята я оставих с 2000, и без това ми превеждат заплата по другата сметка, с нея плащам през банкирането.
За плащане на ПОС терминал ползвам Револют.
Ameliana, аз излъгах системата, като въведох наново абонатния номер, но през банкирането. И ми излезе таксата.
Пробвай на друга сметка да го вкараш, аз имам няколко и стана. Ако нямаш други, на сметката на касичката, ще си прехвърлиш пари от Неон.
Специално с А1 има проблеми отпреди. Пак така нищо не ми излизаше и доста време плащах през УниКредит. После само се оправи.

# 1 070
Днес най-посне ми активираха интернет банкирането. Доста е смотано...излиза ми единия депозит само, другият мога да видя само ако цъкна на транзакции...
Абе смотано е направено като цяло, колкото да не е без хич - това се вижда от сметките ми само....

# 1 071
Защо на транзакциите? Вдясно май три точки имаше, там са всички сметки - разплащателни и депозити.
Не съм с лаптоп и не мога да го видя, по памет ти казвам.

# 1 072
Днес писах отново в чата. Признаха, че имат проблем с плащането на комунални услуги през приложението и работят за отстраняването му.
Имам и друг начин да платя сметките , но съм решила да ги провокирам да си оправят приложението, защото така ми е по - удобно.
Благодаря на всички, които споделят за общуването си с банката. Изключително ми е полезно. След като внесох 2000 лв по разпращателната сметка и на мен ми начислиха лихва.

# 1 073
Не намирам три точки, нито четири...от телефона влизах.
Ще пробвам през компютър как е...

Да, от компа се виждат един до друг двата депозита.
През тела не беше видим втория....

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 10:26 от teta75

# 1 074
През телефона трябва да задържиш пръста върху сметката, която виждаш. Тогава се появява следващата.

# 1 075
Честит 8 март на всички дами Simple Smile
Здравейте и от мен!
Бихте ли могли да ми препоръчате на коя банка е най-добре да си изкарам дебитна карта, понеже ще ми е нужна за получаване на борса/болничен. Имах карта на Пощенска банка, която закрих преди известно и беше на минус, понеже не се ползваше доста време и ми се наложи да я закрия понеже бях спряла да я ползвам, а месечните такси се трупаха.. Гледам, че доста от хората тук говорят за ТБИ банка, и че тяхните карти нямат никакви такси за поддръжка, но има ли някакви неща които трябва да знам преди да си изкарам дебитна карта при тях? Защо биха предлагали дебитна карта, при която няма такса поддръжка не ми ясно. Simple Smile Извинявам се, но не съм много запозната и затова искам да съм сигурна.

Благодаря и лек ден Ви желая!

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 17:37 от Анка Стоянова

# 1 076
Като начало се запознайте с условията и тарифата ..от сайта на ти би ай.
Ако нещо не е ясно, питайте след това.

# 1 077
Здравейте, предстои ми пътуване в Лондон и чета, че там предимно с карти се плаща.
Имам пластика на ЦКБ, но не ми се иска да я ползвам нея за да не ми я източат, а не ми се иска да я отблокирам при всяко плащане.
Какво ще ми препоръчате като вариант за разплащане там.
Евентуално на TBI добре ли е като опция?
Чета ви, че много бавно ставало получаването на пластиката и онлайн банкирането не им е много ок.
То и няма как всичко да им е на 100% щом е без пари на този етап.
Благодаря предварително.
П.П.Честит 8 март на всички дами!
Да сте живи и здрави, румени и засмени!

# 1 078
Вариант - плащане с телефон. Закача се картата на ЦКБ към Apple pay/Google pay. И след плащане просто се изключва nfc-то на телефона до следващо плащане.
Друг вариант е Revolut - там може да си заредиш само сума, която смяташ да харчиш. Или някой друг дигитален портфейл - Myfin, Icard, Phyre, A1 wallet и т.н.

# 1 079
  • София
......
Чета ви, че много бавно ставало получаването на пластиката и онлайн банкирането не им е много ок.
То и няма как всичко да им е на 100% щом е без пари на този етап.
Благодаря предварително.
П.П.Честит 8 март на всички дами!
Да сте живи и здрави, румени и засмени!
За онлайн банкирането е така, но през мобилното приложение може да си следите наличност и движение.
Бавно ли получавате новите пластики? Струва ми се, че не съм чела такова нещо. Преди бяха супер експресни.

Общи условия

Активация на акаунт