Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 243
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 095
"Институцията, издаваща картата, е отказала искането за изключение от проверката и изисква проверка на транзакцията. Повторете с 3D Secure"
Онзи ден платих със същата карта, днес не може. Някой има ли идея защо? 

Най-добре да се пита банката-издател на картата, те ще обяснят точно защо са отказали транзакцията. Иначе буквално съобщението го разбирам като опит за плащане в сайт, който или не е включен в системата за 3D сигурност на Виза/Мастъркард, или за конкретното плащане се е опитал да направи транзакция без да изисква такава парола, а банката издател да не разрешава подобни плащания..

# 1 096
Много странно, защото онзи ден платих със същата карта на същия сайт. Без проблем.

# 1 097
Вярно ли е, че БНБ били дала лиценз на револют? Мернах нещо такова сутринта, но се съм проучвала в детайли.....някой знае ли...
Питам има ли лиценз от БНБ. Няма. Има някакъв европейски лиценз, което не е същото като да има лиценз издаден от БНБ. Ако има лиценз от БНБ, ще го има револют в регистъра на банките и клоновете на чуждестранни банки, развиващи дейност у нас..., а го няма.
И каква разликата между това да е издаден от БНБ и от друга ЕС държава?
Даването на лиценз от БНБ и признаването на такъв от друга държава в ЕС е на практика едно и също. Добре дошла в ЕС!

В много случаи питащите не знаят какво точно питат и трябва да им се четат мислите. На такъв въпрос като твоя трябва да се чете като:"Защитени ли са ми парите, както при българските банки", защото на практика това искат да разберат хората. Така че правилно са ти отговорили, а ти просто издребняваш.

Защо Revolut я няма в този списък на "Регистър на лицензираните банки и клоновете на чуждестранни банки в Република България"? Thinking Защото Revolut нямат физически клон в България и като цяло Revolut са необанка(банка без клонове и изцяло онлайн).

# 1 098
А, мерси, намерих си отдавна каквото трябва. Wink...
А лиценз от бнб и европейски такъв не е едно и също, но който му трябва, ще се сети защо така...и то няма нищо общо с гарантирането на влага ми, ама нищо Grinning...

# 1 099
А, мерси, намерих си отдавна каквото трябва. Wink...
А лиценз от бнб и европейски такъв не е едно и също, но който му трябва, ще се сети защо така...и то няма нищо общо с гарантирането на влага ми, ама нищо Grinning...
Вероятно много от четящите са като мен и не се сещат, затова те питам.

# 1 100
  • Сф
Тета, не се заяждам, наистина питам, че ми стана интересно. Конкретно от какво е породен въпроса ти за лиценза, какво е подпитането ти?

# 1 101
О, няма проблем да кажа, пиша на ЛС..да не спамим...

# 1 102
Просто печелят, както и другите банки, от оборота, минал през нея. Всички търговци, при които се плаща на ПОС терминал имат такса към банката обслужваща ПОС терминала (примерно 3-4% може и по - малко в зависимост от оборота им и те се разделят пък и към тези, които са издали картата), и това си е включено в цената на стоката. Просто не са толкова лакоми. 

По-скоро ТБИ печелят добре от основната им дейност /отпускане на по-рискови кредити с по-висока лихва/ и субсидират тази безплатна услуга. А и така привличат нови клиенти, част от които рано или късно ще решат да изтеглят някой кредит или да ползват този "шопинг лимит" - така и не ми стана ясно защо го рекламират като разсрочване на покупка без таса и лихва на 3 вноски, а като прочетох самия договор, който предлагат за подписване в приложението, пише 30% годишна лихва..

И това е вярно, зарибявка си е. Като влезеш в приложението, направо те праща при лимитите за кредита. Но и печелят както EasyPay, пък и Револют предполагам от оборотите. Печелят си и то доста. Иначе откъде ще плащат кешбек дори другите банки по 0,5 или 1% от изхарчената сума с кредитна карта ... Да не говорим че част от тези %-ти от миналата сума отива към VISA/MasterCARD/BCard

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 18:26 от Seiko7075

# 1 103
О, няма проблем да кажа, пиша на ЛС..да не спамим...
Тази игра я играхме с ЛС и на мен не ми отговори. По темата за банките е, така че няма проблем да споделиш на всички. Досега писа и не беше проблем, а изведнъж не било по темата. Laughing

# 1 104
Другите банки много се бавят с качване лихвите по депозити. Факт.
От миналото лято ЕЦБ даде зелена светлина, но тук движение йок, изключая ти ци ай, и инвестбанк донякъде - втората обаче няма 2 и 3г депозити..
Иначе ако държиш в депозитна сметка и в др.банка, няма такси поддръжка, но няма и лихва..така че...губят клиенти. Факт.

# 1 105
От миналото лято ЕЦБ даде зелена светлина, но тук движение йок, изключая ти ци ай, и инвестбанк донякъде - втората обаче няма 2 и 3г депозити..
Иначе ако държиш в депозитна сметка и в др.банка, няма такси поддръжка, но няма и лихва..така че...губят клиенти. Факт.

В Пощенска банка, беше хубав структурирания депозит януари на 4%, чакам с нетърпение новото предложение ако има. ТБИ вече ми се вижда слабичко и 2,1%. Дбанк също не са лоши, там сега тригодишния е на 1,8% с тенденция да го вдигнат лятото. Има тенденция и ФЕД да вдига още лихвите, ЕЦБ ги гони, щото се видя, като се ослушва миналата година, еврото падна под паритета и ЕЦБто почна да вдига ударно.

# 1 106

Това не го разбрах?

# 1 107
В пощенска депозит е без такса обслужване. Това имах предвид.
То вероятно и в други е така, но за пощенсща съм сигурна, за това го написах. В условията на другите не съм чела, за това нищо не пиша за тях..

# 1 108
Такса обслужване за депозит съм имала само накрая в ПИБ, което стана причина да мигрирам в ТБИ. Никъде другаде.

# 1 109
Аз пък ще се развеждам с Ти Би Ай преди още да сме се взели.
Не мога и не мога да си вляза в банкирането - първо ме разкарваха до офис допълнително, после срив имаха, след това трябваше да чакам празниците да минат, в чата нищо не могат да направят, обслужването нехае. Ми, десет дена за едно нищо и никакво банкиране ми идва в повече. Хайде, няма нужда. Ако и утре нищо не направят, закривам сметката и бягам от там.
Вчера в друга банка ми предлагаха кредитна карта без годишна такса - нямам безплатни преводи, но поне банкирането е изпробвано.

Дева, да не е бил свободният депозит? Срочните депозити в ПИБ нямат такса. Аз и сега имам едномесечен - няма лихва, но и не ми начисляват никакви такси.

Общи условия

Активация на акаунт