Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 164 597
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 200
Моята банка също таксува за какво ли не, но таксите, които всъщност плащам, са основно две-три: за сметката, за превалутиране (адски ме дразни тази такса) и няколко превода в годината. Засега съм измислила вариант да тегля безплатно, но иначе таксата е процент от сумата. А ако успея да направя нужния оборот в следващата година, кешбекът сигурно ще покрие платените такси или поне някаква част от тях.
В последно време установих, че предпочитам да платя малка такса, но да имам спокойствието, че в банката ще реагират бързо и адекватно при проблем.

# 1 201
Какво мислите за варианта Easypay карта, за България, а за чужбина просто да се ползва Револют? Другата алтернатива за безтаксова карта  за обслужване, не важи за мен.

# 1 202
  • гр. София
Изипей не е банкова институция и аз не бих си държала парите там.

# 1 203
И аз не разбирам опцията Изи пей?
За мен не е плюс, освен, ако имаш запорирани сметки и укриваш доходи.

# 1 204
Ами не, плюс е фактът, че спестяваш от такса обслужване, която не е редно да има. Всяко нещо се плаща разбира се, но имам приятелка, която в чужбина не плаща такива такси, в случая те печелят от това да имат пари в обращение.

# 1 205
Какво мислите за варианта Easypay карта, за България, а за чужбина просто да се ползва Револют? Другата алтернатива за безтаксова карта  за обслужване, не важи за мен.
Скоро се изказахме за EasyPay. https://bg-mam.ma/p/989945/46147599
Като цяло е най-лошият вариант, защото картата работи само в България, при условие че има далеч по-добри варианти.

Можеше да погледнеш последните страници. Точно обсъждаме как да спестим таксите на големите банки.

# 1 206
Ами не, плюс е фактът, че спестяваш от такса обслужване, която не е редно да има. Всяко нещо се плаща разбира се, но имам приятелка, която в чужбина не плаща такива такси, в случая те печелят от това да имат пари в обращение.

Ти май изобщо не си прочела нищо от последните страници.
Неон говори ли ти нещо?

# 1 207
Повлияна от темата, в неделя си поръчах карта НЕОН. Вчера я получих, активирах каквото трябваше. Днес направих първо плащане през нея. Да видим кога ще ми преведат 20лв.
Засега съм без забележки.

П.С. получих си 20те лв по сметката.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 11:26 от caprice

# 1 208
Мен повече от десет дена ме мотат с неона.
През чата нищо не стана,но и оператор не помогна.

# 1 209
А аз да попитам - ако поръчам днес карта Неон, трябва ли преди това да имам сметка с някаква сума вътре или захранването може да стане по-късно. Обърках се - това е дебитна или кредитна карта?

# 1 210
Дебитна. Инстолираш приложението ти, не е нужно ходене до офис.

# 1 211
Реално с регистрирането ви откриват сметка и ви пращат карта към нея. Захранвате я след това. Дебитна е, макар че има опции за теглене на кредит, но не съм се интересувала от това. След като я получите и платите с нея ви превеждат 20 лв.

# 1 212
Не е нужно да имате пари в нея. Активирате я и я зареждате от друга сметка.

# 1 213
Благодаря много.
За мен е ок да е дебитна, всъщност искам да я ползвам най-вече за теглене на банкомат, че банката, в която ми превеждат заплатата, има доста високи такси за теглене.
Тръгвам довечера с инсталиране на приложението и се надявам да няма проблеми. Благодаря още веднъж

# 1 214
Дебитна е, Виза, преводи към Револют са безплатни. Още една опция за безплатно теглене от банкомат. Плюс всякакви разплащания и битови сметки.

Общи условия

Активация на акаунт