Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 164 835
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 560
И аз съм на ОББ, бива.
Мобилно приложение не ползвам, само онлайн банкиране и то си е ок!

# 1 561
Сейко, никакъв проблем не виждам да си сменяш банковата сметка. Как ли пък не съм стояла при неизгодни условия.
На кого я даваш тази сметка, не те разбрах?

# 1 562
Ами последно преди 3-4 години сменяхме. Много неща - майчинство, детски, една пенсия, преводи от различни хора, от наем. Над 10 бяха институциите и хората. И не всички биха се навили да сменят (освен аз Simple Smile ). После я бяхме оставили 2-3 месеца преди да я закрием, да не би някой да се присети да ни прати някой лев. Сега съм със сметки с 0-ла такси (като ТБИ не ни е сметка), просто така ги организирах че харча не - повече от 5-6 лв. год. за малки преводи между сметки (например към депозитите на ТБИ), такива неща.

# 1 563
Ами последно преди 3-4 години сменяхме. Много неща - майчинство, детски, една пенсия, преводи от различни хора, от наем. Над 10 бяха институциите и хората. И не всички биха се навили да сменят (освен аз Simple Smile ). После я бяхме оставили 2-3 месеца преди да я закрием, да не би някой да се присети да ни прати някой лев. Сега съм със сметки с 0-ла такси (като ТБИ не ни е сметка), просто така ги организирах че харча не - повече от 5-6 лв. год. за малки преводи между сметки (например към депозитите на ТБИ), такива неща.
Аз си гледах извлечението за година към Алианц и таксите ми към банката са към 40 лв. :rolling_eyes

# 1 564
Какво се случва с лихвите по левовите депозити при приемане на еврото?

# 1 565
Какво се случва с лихвите по левовите депозити при приемане на еврото?

Според плана за въвеждане на еврото:
"Механизмът за прехвърляне от фиксиран лихвен процент в лева към фиксиран лихвен процент в евро не следва да води до по-неблагоприятни условия или резултати за страните по трансакцията – както за клиента, така и за
банката. В тази връзка преминаването от фиксиран лихвен процент в лева към фиксиран лихвен процент в евро следва да бъде определен по методика на банката, гарантираща, че резултатното лихвено плащане в евро е еквивалентно на това в лева към датата на извършване на конверсията"
А и то в момента повечето банки предлагат еднакъв лихвен процент по депозити в лева/евро, ако изобщо дават лихва разбира се.

# 1 566
Моите са в евро от 7 години, но да, еднакви са % в лв. и евро в ТБИ.

# 1 567
Здравейте! Клиент съм на ДСК и скоро ми изтича картата. Предишният път си спомням, че ходих и даже избирах дизайн за картата, но не си спомням дали се ходи по рано месец или в съответния месец?

# 1 568
Здравейте! Клиент съм на ДСК и скоро ми изтича картата. Предишният път си спомням, че ходих и даже избирах дизайн за картата, но не си спомням дали се ходи по рано месец или в съответния месец?

В ДСК Директ можеш да избереш клона или адреса, на който да изпратят безплатно картата по куриер. За дизайн - обикновените карти са без избор, но някои тарифи предлагат избор.

Обади се в кол центъра им, безплатно: 0988192640

# 1 569
Ако ти изтича картата, ти пращат известие месец по-рано да заявиш до адрес. Ако не го сториш, можеш да си я вземеш от клона, от който е издадена, в рамките на същия месец. Обикновено пращат СМС, когато е пристигнала в офиса им.

# 1 570
  • Варна/Благоевград
Здравейте . Тба картата може да се използва за Интернет плащане и пост терминал без ПИН ,нали така , не е като на ИзиПей?
През приложението ли се издава и след колко време идва ?
А тази възможност за плащане на няколко вноски, без лихва , трябва ли предварително одобрение ,като при стоките на изплащане ? Благодаря

# 1 571
Три пъти я спасиха тая банка и пак продължават с глупостите

Как една взаимноизгодна сделка от 2019 г. еволюира в огромен необслужван заем за около 300 млн. лв. и молби за несъстоятелност

https://www.capital.bg/biznes/finansi/2024/02/01/4582067_pib_sre … a_voina/#comments

# 1 572
Здравейте . Тба картата може да се използва за Интернет плащане и пост терминал без ПИН ,нали така , не е като на ИзиПей?
През приложението ли се издава и след колко време идва ?
А тази възможност за плащане на няколко вноски, без лихва , трябва ли предварително одобрение ,като при стоките на изплащане ? Благодаря

Отговарям на това , което разбрах..
- карта тби- ако искате да пазарувате на вноски, без лихва. Първо зареждате сумата в картата. После като платите и парите излязат и отидат в търговеца, излиза съобщение "искате ли да разсрочите вашата покупка на вноски". Маркирате го, и ако е за 3 вноски ,те си приспадат първата вноска и ви връщат останалите по картовата сметка.

Картата на ТБИ се издава към разплащателна сметка. И се изпраща до адрес.
Идздава се до 3-4 дни.

Не съм плащала в интернет, но съм я регистрирала в гугъл портфейл.

Като задавате въпроси, стрктурирайте правилно. Така ще имате и по-компетентен отговор

# 1 573
Нещо не можем да се разберем с ОББ.

Искам да променя данните си за вход. Сега ползвам поща на АБВ, която е пълна със спам и се опитвам да спра да я ползвам, но я държа заради ОББ, където ми е вход. Не могат да ми дадат ясен отговор дали мога, да съм идела в офис. Аз така и така трябва да ида в офис по друг повод, но искам да съм подготвена и за това. Може или не може да ми сменят този пуст имейл за вход?

# 1 574
Моя мъж влиза с потребителско име и парола. Имейлът е даден само за контакт, но ми каза, че може да се смени от онлайн банкирането от Профил --> Администриране на e-mail.

Общи условия

Активация на акаунт