За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 93 820
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 29 390
Ммммм, колко апетитно изглеждат! Може ли рецептата?

# 166
  • Мнения: 4 303
Бурята ми обрули доста дюли, които са недобре узрели. Дали ще може поне желе да си направя с тях?
Така ги чаках да пожълтеят, ама не.

# 167
  • Мнения: 9 109
Можеш, прави.

# 168
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 062
приятелче от Левски ме черпеше на времето с "газирани чушлета", някой да знае как се правят?
Simple Smile

# 169
  • Мнения: 4 303
Бурята ми обрули доста дюли, които са недобре узрели. Дали ще може поне желе да си направя с тях?
Така ги чаках да пожълтеят, ама не.

# 170
  • Русе
  • Мнения: 5 212
Ммммм, колко апетитно изглеждат! Може ли рецептата?

https://ipeychev9.blogspot.bg/2017/09/blog-post_26.html

# 171
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
приятелче от Левски ме черпеше на времето с "газирани чушлета", някой да знае как се правят?
Simple Smile

газиранa
 шипка 


газирани чушлета

газирани чушлета 2

# 172
  • Мнения: 29 390

Много благодаря. Мисля да ги направя с люти чушки, ще стане, нали?

# 173
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 062
приятелче от Левски ме черпеше на времето с "газирани чушлета", някой да знае как се правят?
Simple Smile

газиранa
 шипка 


газирани чушлета

газирани чушлета 2

златна си!
сега трябва да направя всичките, за да разбера кои са "моите" Simple Smile
ще се мъчим и с дегустации...

# 174
  • Русе
  • Мнения: 5 212

Много благодаря. Мисля да ги направя с люти чушки, ще стане, нали?

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/08/blog-post_5.html

# 175
  • Мнения: 29 390
Супер, мерси много!

# 176
  • Мнения: 1 082
Здравейте, това е нашата домашна туршийка, която всяка есен приготвяме.

# 177
  • Мнения: 4 303
Здравейте, това е нашата домашна туршийка, която всяка есен приготвяме.

Може ли рецептата?

# 178
  • Мнения: 1 082
Разбира се, че може!
Продукти:
Зелени домати
Карфиол
Целина
Моркови
Червени камби
Сол *1 с.л.
Захар * 1 с.л.
Оцет * 50 мл. на буркан

Пълнят се бурканите със зеленчуците, след това се дбавят оказаните подправки. Долива се всеки буркан с вода до гърлото. След това се запечатват и се стерилизират за пет минути всеки. Много е трайно, може да си запазиш до лятото да ядеш. 😎

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 15:06 от Billyvd

# 179
  • Мнения: 6 542
Здравейте Simple Smile Може би не е съвсем подходящо  да питам тук, за вас сигурно е елементарно, но пък вие сте спецове, така да се каже и може би ще ми помогнете. Не съм консервирала досега и с голямо желание се опитах да затворя домашни круши и ябълки от градината за бебето ми. Обаче вече три пъти варя бурканите и само два се запечатаха, а на останалите капачката е изпъкнала и пука. Капачките са нови, бурканчетата не. Измих всичко преди да сложа плодовете, гърлото беше чисто. Варих ги около 20-30 мин. Не мога да разбера къде е проблемът. Някакви съвети?

Общи условия

Активация на акаунт