За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

• 102 058
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Запис да ви следя. Тази година съм се активизирала да направя повечко зимнина. Няколко години не правих нищо с мисълта, че цяла зима има пресни салати. Ама миналата година толкова много ми омръзна зелената салата, че сега ще направя повечко зимнина.
До сега съм направила само за фризера -  15 пакета печени и белени червени чушки, 5 пакета бланширан зелен фасул, 5 пакета кьопоолу.
Този уикенд смятам да сложа кисело зеле и сурова туршия в бидон. Колебая се и за едни пълнени камби и конфитюр от сливи и ябълки, ама ще видим дали ще ми останат време и сили.

# 271
Споделям една трушия която правих и стана фантастична, за тези които обичат кореноплодни и пикатен и екзотичен вкус :
трябват ви по 1 кг. гулия/земна ябълка/, алабаш, моркови и дюли+ 1-2 люти чушки. Всичко се реже на хапки, аз ги рязах с къдравото ножче, слага се 1-2 нарязани скилидки чесън, 1 начупен  даф.лист 3-4 зрънца бахар и се пълни в 5л. съд /бидонче/ и се залива със :
700 мл. ябълков оцет, 700мл. вода, 1ч.ч.. сол, 1 и 1/2 ч.ч.  захар, които се завират, сваля се от котлона и врял сиропа се изсипва върху зеленчуците. Готова е за консумация на другия ден.
Докато се режат и белят дюлите се слагат във вода с лимон. киселина за да не почерняват.

# 272
Добре че видях темата та да се сетя че сложих дюлевите семки да се варят .Компотите са готови от обяд сега ще направя и желе.

# 273

Много благодаря за хубавата рецепта. Само дето го оставих по-рядко и го сложих в буркани. Идеално е за мазане.  Peace Heart Eyes

# 274
  • Русе
Скрит текст:

Много благодаря за хубавата рецепта. Само дето го оставих по-рядко и го сложих в буркани. Идеално е за мазане.  Peace Heart Eyes

И аз благодаря за доверието! Чудесно се е получило! Поздрави!

# 275
Благодаря още веднъж!  Heart Eyes bouquet И на вкус съм го докарала....ще се дебелее... Mr. Green

# 276
  • Русе
Ще става кисело- след около 40 дни.

# 277

Заразена от Натали с прекрасните снимки и с чудесната рецепта на Пейч-реших и аз да пробвам
И малък експеримент
да пробвам"дюлеви бонбонки" bouquet

# 278
  • Русе
Много добре се е получил! newsm10  Аз за експеримента - нямам думи. Харесвам жените с въображение. bouquet

# 279
Благодаря, ако станат ще черпя bouquet(сложих ги да отлежават в хладилника,би трябвало да се получат,не са по-дебели от слоя в тавичката.)

# 280
Чудесно изглежда. На мен ми останаха дюли, ама, като имам време, ще ги правя. Решила съм по същия начин - сварявам и пасирам, но после да ги сложа в тавичка и във фурната да се изпари водата. После ще разстеля на хартия за печене.  Peace

ПС: За срамота се оказа, че нямам никакви налични празни буркани.... Crazy Blush

# 281
Насреща съм с налични много буркани...
Пейч,хрумна ми да те питам-по начина на пестила мога ли да направя ябълки? Имам едни "екологични" ситнежи и се чудя как да ги използвам не искам да ги оставя да изгният..

# 282
  • Sofia
Моля, някой да ме подсети, че съм забравила - киселото зеле на кой ден се започваше претакането и колко продължава? А суровата туршия претака ли се?  newsm78

# 283
  • Русе
Насреща съм с налични много буркани...
Пейч,хрумна ми да те питам-по начина на пестила мога ли да направя ябълки? Имам едни "екологични" ситнежи и се чудя как да ги използвам не искам да ги оставя да изгният..

Да може. На пестил и по редичко в буркан, като мармалад.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_18.html

# 284
  • Русе
Моля, някой да ме подсети, че съм забравила - киселото зеле на кой ден се започваше претакането и колко продължава? А суровата туршия претака ли се?  newsm78

3-4 -тия ден. Аз лично започвам на четвъртия. Например в петък го заложих и днес за първи път ще го претакам.

Общи условия

Активация на акаунт