За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

• 102 085
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
 Вече няколко години си правя фасул в буркани. Проблема е сваряването 1,5 – 2 часа. Правя го на вилата на бавен огън, като му се слага само сол. Изключително удобство е. Когато си решил да похапнеш фасулец, запържваш само лук, моркови, домати ,червен пипер,лъжица брашно, ливваш в тенджерата бобеца - и ей ти ястие за 6-7 минути.

# 226
А слага ли се и вода в буркана или само фасула и как го заварявате после?

# 227
Така, кипвам килограм боб. Изхвърлям водата. Разпределям боба в 8 буркани омния. Добавям марна вода и сол. Затварям и варя 1,5 - 2 часа.

# 228
Ясно. Аз мислех, че първо се сварява, после се слага в бурканите.  Peace

# 229
st. Dobri и kriakla
Благодаря много!! Точно това търсех, защото съм го чувала някъде.
А като го разпределя в буркани вода до горе ли наливам?

# 230
 Не съвсем. Да има местенце вадата да ври. Т.е до гърлото, както при компотите.

# 231
Благодаря, ще направя опит.

# 232
А след това колко време издържат бурканите. Понеже сега имам но купени.., да изчакам да свърщат и да варя тогава ли, или имат трайност

# 233
 От миналия септември имам още 1 буркан. Тоест 1 година, но мисля да го сготвя следващата седмица. И затова не мога да пиша дали няма да издържат и повече от година. Laughing

# 234
Така, кипвам килограм боб. Изхвърлям водата. Разпределям боба в 8 буркани омния. Добавям марна вода и сол. Затварям и варя 1,5 - 2 часа.
Ще опитам и аз така, без предварително сваряване. Налага ми се да консервирам фасул, когато обера последната реколта и има неузрял фасул. Досега варя до готовност и тогава слагам в буркани с малко сол и стерилизирам 1,5 часа. Вкусно и удобно. Simple Smile

# 235
Някой правил ли е green tomato relish?

# 236
какво е това  newsm78
Аз днес приключих и  с рачела  ooooh!

# 237
Релиш е нещо като сладко, люто, кисело.  Ползва се за меса и сирена. Тук е популярно от манго, домати, смокини.
Обикновено се слага олио, лук, кориандър, къри, захар, оцет и лют пипер + съответния плод. Прави се в тиган до омекване на плода, може да се сгъсти с брашно или нишесте, а може и да не се сгъстява, а да се сложи повече плод.

Ако е от зелени домати се добавя повече захар, ако е от манго, се намалява захарта.

# 238
Ясно, мерси.

# 239
  • Варна
Влизам да благодаря на Пеп-4о за цветната туршия! Направих един буркан без аспирин, защото го забравих. Сега сложих няколко вече с аспирин, да си имаме за зимата 👏👏👏💮🌹🌸🌼🌻

Общи условия

Активация на акаунт