За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

• 102 036
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Почистените от шушулките зърна се слагат за 5 мин. във вряща леко подсолена вода да се бланшират. Изваждат се и се заливат с леденостудена вода докато се охладят. Така запазват свежият си цвят. Насипват се в буркани, добавя им се сол, една равна супена лъжица на буркан "Омния" , долива се вода и се затварят. Варят се 2ч от момента на завиране. Изваждат се, обръщат се с капачките на долу и се изчаква да изстинат преди да се приберат за съхранение.
Грахта, която ще се консервира трябва да е с леко меки зърна т.е. млечна иначе ще станат твърди зърната.
Благодаря! Flowers Hibiscus

# 316
  • Най-красивата страна
До тук направих 10 буркана сладко от ягоди,5 буркана сладко от вишни и 5 буркана сладко от череши.
Имаме череша на вилата.Повечето
 плодове ги почиствам и ги замразявам във фризера.През зимата варя компот,който се изяжда същата вечер,използвам ги също и за сладкиши.

Слага ли се захар между плодовете за замразяване или се слагат във фризера направо?

Без захар.Само плодове.

# 317
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте!
Да се включа и аз в тази полезна тема!
До тук се отчетох, с 10 бурканчета сладко от ягоди по класическия метод, но с няколкократно варене, и 4 бурканчета с фикса на др Йоткер, отново от ягоди.
Сега съм заредила около 2.5кг череши уж за класическо сладко, но се чудя, ако черешите вече са поръсени със захар и престояли едно денонощие, дали мога да използвам отново фикса, и как?

# 318
  • София /Абсурдистан
Фикса се ползва само по указанието, за да се получи. Първо се кипва с него и няколко лъжици захар само, а като кипне, тогава се слга захарта. Ако се престояли една нощ с всичката захар плодовете, по-добре е да си ги направите по стандартен начин без фикс.

# 319
Миналата година направих толкова зимнина, че тази година имам още. Пропуснах сладко от ягоди и от череши, че имам, но ми се искаше да замразя ягодите и черешите, място във фризера нямам : (
Иска ми се да направя готови ястия, миналата година затварях само ориз, но още имам от него, ММ много го яде, но аз, докато затварях бурканите, преядох от него, и сега трябва да потърся някакъв друг вариант.

# 320
Как затваряш ориз?

# 321
Здравейте и от мен!
Тази година ми се иска да си направя туршия, но да не е кисела. Може би по рецепта с мед или с по - малко оцет...не знам! Предложете ми нещо! В началото видях една такава рецепта, но ако имате изпитани и вкусни, ще съм ви благодарна Simple Smile

# 322
Правя го на фурна с домати (смлени на блендера) - вместо вода, която не слагам въобще, лук, моркови, пипер, олио, сол, захар, затварям, стерилизирам и е готов.

# 323
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Здравейте и от мен!
Тази година ми се иска да си направя туршия, но да не е кисела. Може би по рецепта с мед или с по - малко оцет...не знам! Предложете ми нещо! В началото видях една такава рецепта, но ако имате изпитани и вкусни, ще съм ви благодарна Simple Smile

Прегледай тук и прави без притеснение, че няма да се получи.
Всички рецепти на Пепи са отлични!
Успех!
http://pep-4o.blogspot.com/p/blog-page_71.html

# 324
Момичета,моля за рецепта за пуешко в буркани....!!!

# 325
Здравейте и от мен!

Прегледай тук и прави без притеснение, че няма да се получи.
Всички рецепти на Пепи са отлични!
Успех!
http://pep-4o.blogspot.com/p/blog-page_71.html
Благодаря Simple Smile И май не само туршия ще направя! Страхотни неща има в този блог Simple Smile

# 326
Мммм, вкусно! Запичате малко мръвките във фурната, колкото да им се смени цветът, слагате в буркани и варите 5 часа

# 327
Момичета,моля за рецепта за пуешко в буркани....!!!

откажи се. Сега е горещо и има опаснот от бомбиране на бурканите - и още по-зле ботулизъм. Ако ги направиш, трябва да държиш в хладилник.
Иначе ги осолявам мръвките, оставям на наклонена повърхност да се отцеди отделената вода - 12 ч на хладно място,, нареждам в бурканите и варя - спореди вида на месото 2,5 до 3,5 часа. 2,5 за млади птици, 3,5 за дърти.  Но това го правим от октомври до март най-късно.

# 328
Да,знам че зимата е най-добре,но мъжките са вече към 15 кг. До октомври....

# 329
фризер? Или търси хладилник, в който да ги прибереш бурканите. Наистина е опасно сега да се консервира месо. В консервните фабрики го правят, но там стерилизацията е друга работа, не като в домашни условия.

Общи условия

Активация на акаунт