Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 755
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
Ами за мен не е проблем,че записите не са по ЗК,защото така или иначе си плащам прегледите при моя док,а и той нищо не ми е казал.При лекарят от жк изобщо не съм ходила въпреки че имам право на 4 ехографски прегледа по Зк аз не съм ги ползвала.
В събота влизам в 45 дневния,но ще го взема в понеделник.Леле не остана. Simple Smile

# 646
Не остана и още как . 30 дни +/- някой ден при някой от нас 😁😁😁😁 тъкмо да схванем тея тонове , тъкмо да изберем педиатър ли ще е или личния ни лекар , ще започнат да падат тапи и една след една ,ще задаваме въпроса "момичета според вас ...." 😂😂😂 и то минало ... после една по една ,ще раждаме и еуфорията в останалите ,ще расте и така и така 😁 На кратко разказан месец

# 647
И аз днес си взех 45 дневния болничен. Вика ме на 04.09. за МБ. Но като цяло много ме дразни.  Преди месец поисках да ми я пусне, щях да си я платя. Идеята беше да не тичам до Плевен /на 30 км е лекарят ми на частно и там също си платих МБ/. Но той отказа, а аз се оказах с ентерококова бактерия. Казах му, че бебето е с увита пъпна връв, а той каза че трябва да си го следя. Изобщо за какво е тази ЖК по ЗК. Така или и сме те принуждават да си плащаш.
И на частно прегледите ми са на 1 месец, но аз си записах часове през 2 седмици.
И аз имам контракции, предимно вечер, не са болезнени. Като сменя позата на стоене и минават.

# 648
Ехее, браво, то за повечето от вас май не остана.

Аз съм накрая на октомври и един път ми се струва, че има много време, после пък, че съвсем не е останало и няма да мога да се оправя.

Аз този сайт много харесвам за "правилно фетално позициониране", само че накрая май малко Божа работа е накрая: https://spinningbabies.com/ Правя йога и подобни упражнения почти всеки ден, бебе е обърнато правилно на последните няколко прегледа, не знам дали е от това, или просто така си е било застанало и е съвпадение Simple Smile

За килограмите - ми като кит се чувствам. Хем почнах уж под нормалата за килограми, имах първия триместър едно голяяямо залежаване с много гадене и сега се чувствам като тир. Даже почнах да се блъскам в разни неща, не съм свикнала на тия мащаби Grinning 10 кила съм напред, обаче съм поне двойна и в лице, и в крака, и в гърди, въобще не мога да се позная. Гледах си снимки вчера от преди да забременея и щях да се разрева. Носех 75B сутиен, купувах онзи ден за кърмачки и се прибрах с 85D, който ми опъва малко, ама просто не мога да асимилирам това чудо, дето ми се случи. Винаги съм си мислела, че е много яко да си с големи гърди, ама определено не е за мен тая работа Grinning

# 649
Убедих се,че някой лекари са си гадове . На мен ми взеха днес МБ и ме гледаха на ултразвук без да плащам нищо. Утре имам направление за кръв и урина . Резултатите ,ще ги пратя по вайбър на аг ,а на жк съм чак на 13.09

# 650
И при мен никой дума не казва за запис на тониве, а съм почти в 34 г.с. Лекарката ми от ЖК ми каза да отида в началото на септември, за да ми даде направление за раждането и това ще е, нещата м/у нас приключват Mr. Green
Като отида при моя си лекар, ще видим дали ще каже за тоновете нещо. Но днес една октомврийска сладурка, с която сме при един и същи лекар ми каза, че от 36 г.с. ще ги следят при нас. Та добре, че беше тя, аз все забравям да питам и то все важни неща, като изляза от кабинета, тогава се сещам, да му се не види.
И на мен моята лекарка ще ми пуска записи на тонове от 35-та или 36-та седмица, терминът ми е 08.10 ....
Ще си чакам ....

# 651
Като ви чета и вече и аз се чудя, дали нещо не ми спестява моя лекар. Като цяло е много внимателен и от отношение не мога да се оплача.... Но.....
От днес и аз съм вече в 45-дневния, но ще си го взема на 28.08, когато съм на преглед. Всеки път когато го питам, ми казва че всичко е наред, но на фм преди седмица излезе, че вървим с почти 3 седмици назад по килограми и сме с малко стомахче. След фм, и това че и на мен никой нищо не ми е казал за тонове, започвам много да се притеснявам. Не сме говорили и как ще раждам и пр. На 28.08 уж ми казаха, че ще мерят бебчо, че ще вземат мб, както и че ще гледаме дали ще може нормално да е раждането, но като чета вече повечето знаете или поне са ви споменали как ще раждате и кога. Започвам много да се притеснявам, вече съм 33+4 г.с.

# 652
Не се притеснявай Simple Smile малко са тези които по-рано започнаха тонове и си вземат МБ . Май самите ние изпреварваме събитията и си мислим,че нещо не е наред. Щом на 28 ти е казал за тези неща ,няма проблем. Аз лично знам как ,ще раждам заради заместени контракции и седалищно застанала госпожица. Други са по мед. причини и общо взето май така ни се налага Simple Smile щом нямаш проблем с бебето ,защо ти е да знаеш как ще родиш? Тоест настройваш се на нормално и чакаш 😁 Акоооо стане нещо - секцио 💋💋💋 сладка работа . Не се напъвай насила да си намираш косур

# 653
Споко Деси, Микробиология се взима накрая 37-ма седмица защото ако открият нещо хем да има време да св излекува, хем да не роскуват докрая че.пак ше се появи. С първата бременност тонове чак към 36-та седмица, сега доки разправяшеот 33-та,.нямям идея защо

# 654
  • София
Момичета, искате ли да си направим един списък с необходимите неща за болницата, за да сме сигурни че нищо няма да пропуснем. Аз се чувствам много добре, даже сме на море, в 30 г.с.съм и на 4ти съм на преглед, пия ФероФолгама и другата седмица ще пускам кръв да видим има ли ефект. Опитвам се да ям морков с цвекло ама нещо... 😨 на ден изяждам по 7-8 нектарини и повече плодове и друго не ми се яде

# 655
Идеята е добра ,но мисля че всяка болница има различен списък с неща които да се носят ... може би списък с личен багаж би бил полезен,но да не станат грешки накрая

# 656
  • София
2 нощници
Пантофи
Четка и паста за зъби
Зарядно за телефон
Пари
Лична карта
Кърпи
Чорапи
Връхна дреха
Подплънки за сутиена ако изтича кърма
Помпа ?

??? 😞

# 657
След като пия желязо /пила съм три пъти по 14 дни/, почивам 20 дни и тогава пускам кръв. Иначе не е реален резултата.
Нямаше как да чакам до 37 седмица, усещах че нещо не е наред. Пуснах МБ в 30 седмица. 7 седмици са много да ходя с инфекция, това е вена от причините за преждевременно раждане.
В 37 седмица може и да съм родила, и не виждам кога ще остане време за лечение. 3-4 дни докато излезе резултата и 10-14 дни лечение /при мен беше 19/ и даже ще преносвам.
Аз съм +12, но започнах от много кг. Иначе бебето в сряда моя доктор го измери 2100 г.,а в петък при друг който ходих за второ мнение за пъпната връв я изкара 2400 г.

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 01:01 от dessince

# 658
Бебчо го измериха 2,250. Аз вече съм +15. Всички ми обесняват, че нищо не съм качила, защото съм 1,73. Аз чувствам като майка слоница.

При мен тоновете започват от 34 г.с.

# 659
Ехаа момичета, като ви чета и започвам да се плаша. Вие вече стягате багажа за болницата, а аз за почивка. Имам още доста неща да купувам и постоянно си повтарям има време, ама то май времето вече изтича 😁 Вярно, че съм края на октомври, ама нещо започва да ми трепери под лъжичката. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт