Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 752
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
И аз съм по-скоро в края на октомври (20) и ми е широко около врата. Покрай вашите приготовления някой път се амбицирам, та днес ще хвана, може би, да поръчам креватчето. И ще ми останат дребни нещица. С предната бременност н тонове ме викнаха един петък и после в понеделник и тогава родих, та не са ми ги мерили много-много.

# 661
МБ на мен ще ми вземат в понеделник като ходя 45 дневния.Казаха ми,че в 34г.с вземали МБ.Ако има инфекция тя трябва да се лекува на време,а 36г с вече си е 9 месец и може да почне раждане.
И аз мисля тези дни да стягам багажа.От днес съм 33г.с.Снощи много се изплаших,страшни болки имах но сега съм ок.Малко се притесних че и нищо не е готово.Оказа се,че за изработка на легълцето трябвало да чакаме 3 седмици,на склад нямало налично.Не съм прала и гладила дрешки.Имам купени 3—4 торби дрехи и така си седят,защото креватче нямам и ако ги изпера пак трябва да ги сложа в торбите.Луда работа.

# 662
Ами аз какво да кажа като съм за 31.10 ,всички ще сте родили до тогава.МБ ще ми пускат на 15 09 като отида хем за 45 дневния хем и на преглед,нито знам как ще раждам,като сме още седалищно ,така ми се иска да е нормално като предния път,но като гледам сега всичко е много по трудно от първата ми бременност .

# 663
  • Варна
Момичета, правят ли се почивки при приема на желязо? След 20 дневен прием, вчера ми каза да го спра. Но хемоглобина ми изобщо не се е покачил. Заковал е на 103 като от преди приема

# 664
Аз бях пила 10 дни ферофолгама.После почивах повече от месец и чак тогава ми пуснаха пак изследвания.Освен че изобщо не се беше покачил беше и паднал от 108 на 105.Сега ми изписаха Малтофер и в понеделник съм на изследвания.Незнам дали ще ми го спират до раждането,защото се очаква още да пада.

# 665
Деси, говори ми на мен аз всеки божи кесец си пускам и микробиология точно да не би някоя бактерия да се е загнездила да не взема случайно да родя по-рано....Simple Smile Вие вярно всички как се стягате, аз и с първата, ако изкарам и сега дотогава, всичко започвам да правя в началото на 9-ти, една седмица ми е достатъчна да ходя и да накупя всичко, и тогава се чувствам и доста по-спокойно защото почяам да мисля позитивно че всичко.ще е наред. Ако вьема да родя по-рано нищо не е готово...Simple Smile Но ММ ще.се.справи той е оправен:) Сега се занимавам да си обзаведем и оправим новия апартамент и бих искала да помоля бебчо да си постои още поне до края на Окт чв да успеем да си свършим работата:)

# 666
Прекрасници, нямате изчитане Simple Smile
Много неща исках да напиша, но темите са приключили, та само ще се похваля.
В събота се кръстих и вече официално съм Християнче, а от вчера с ММ сме на почивка в Златоград, прелестно е

# 667
  • Варна
Здравейте,наистина сте ми много полезни.Още малко и аз ще започна да се приготвям.Утре съм на преглед и ще пиша колко е пораснало моето момиче.Няма ли вече свободни варненки за кафенце?Хубав ден на всички.

# 668
Аз съм от Варна,може някой път да се разберем за кафенце.Ако не сега,то после с бебоците непременно. Simple Smile С мойта тежка бременност едва ходя от болки.
За покупките,незнам как ще стане номера.Аз обичам да видя да пипна  и тогава да купувам,затова от нета не поръчвам.А всеки ден вече ми е зор..Ще давам заявка на бабите,те да обикалят.

# 669
Лизи май като се влезе в 9я и започват на 2 седмици да викат на преглед ,а ако се преносва се заливат тонове или всеки ден или през ден

До лекар е Peace

Мен от края на седмия почнаха на две седмици да ме викат, приятелка в "Щерев" също. В същото време обаче има майки, които до последно са си ходили веднъж месечно, така че явно няма някакво правило. Може би се подхожда според пациента или според разбирането на самия лекар.

Тонове ми искат на мен преди всяка консултация, МБ всеки месец ми пускат заедно с ПКК и урина - доки каза, понеже аз се размрънках, че е желателно да се взимат мерки навреме, ако стане нещо. Само за тоновете плащам, другото явно е по каса, не знам.

Вчера купих нощници и гащи :Д, та сега ги пера и стягам багажа, да е готов до вратата и повече нищо да не мисля.

# 670
Относно нещата за болницата- аз няма да бързам с помпата за гърди. Не съм сигурна дали ще имам кърма и ако трябва после ще ми я донесат.

# 671
Помпа купих,но за стерелизатора започнах да се чудя.Ако кърмя няма да ми е нужен,поне в началото.Пък да го купувам и да седи като паметник на културата само да събира прах,незнам.Имам два сутиена за кърмачки и една нощница с копчета.Гащи имам дълбоки,които си ги пазя от коремната операция.Трябваше да ходя с такива дълбоки по стегнати гащи известно време заради операцията и да не стават изсипвания.Мисля,че и за след раждане стават.

# 672
Аз съм решила да стерилизирам в тенджерата 😁
А за тея гащи ,оформящи и стягащи... нз как се водят точно,може ли да се носят след раждането за по-бързо прибиране на корема? Четох красноречиви мнения ,а като цяло и от там чух за тях

# 673
Предполагам че могат.Аз ги носих за прибиране на червата. Simple Smile

# 674
Аз мисля да си купя гащи тия дни.
Стерилизатор ще ми дадат и за сега няма да купувам. Общи взето, до тук имам легло, което трябва да дойде тия дни и комплект за легалцето. Сега ще поръчваме матраче и най-накрая да решим какво ще правим с количката...

Общи условия

Активация на акаунт