Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 748
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
Мамчета, в H&M има нелоши неща за бебешоци (и за кърмачки, но натам ще видим ще ми трябват ли такива дрехи изобщо), по мое мнение, вижте им сайта, ако искате. Взех си протектори за матрак от Икея, но много неща си харесах от там - пусти икейци, много им харесвам нещата :Д .

# 676
Аз мисля с мъжът ми да ием до мола  в неделя. Хем да видим колички, хем бебешките неща в ХМ

# 677
Joony, какви протектори си взе, има няколко вида и не знам кои да избера?  newsm78 Матрак ще ходим да купуваме в събота, харесала съм го, но искам да го видим на живо. И мога да кажа, че всичко ще имаме оот по-важните неща. Оставила съм коритото за след раждането, и някои други неща, които не смятам, че са от първа необходимост, пък да има и да ни подарят нещо все пак  Mr. Green

Момичета, на какъв бебефон сте се спрели? Всъщност май само това от нещата, които ще ни трябват веднага не сме купили, дори нямаме и набелязан някакъв.. Искаме хем да е с камера, хем да е с голям обхват, за да може като пътуваме да обхваща по-голям периметър.

Стерилизатор иначе си взех, много по-бързо и удобно ми се струва отколкото да вися над тенджерата. Мисля помпата за кърма и едната част от стерилизатора да си ги нося в родилния дом, не искам да ползвам болничната помпа.

# 678
Аз кърмих и стерилизирах, все има какво да се стерилизира. Така че, стерилизатора е нужна работа. В началото нямах и изварявах в тенджерата - едно допълнително мъчение. Сега хем имам стерилизатор, хем си харесах един комплект на Томи Типи и го поръчах, но още не ми е минала поръчката в сайта и не знам ще ме огрее ли най-после.
Гащите за прибиране след секцио не могат да се слагат поне месец. Имайте го предвид.
Бебефон харесвам видеофон аз. И си бях избрала на Чиполино. Обаче ММ се сети, че си имаме една IP камера и каза че не ни е нужен - тя е цветна, със звук+нощно виждане и каза че ще монтира нея направо.
Протектор още не съм взела. Имам от баткото, но все пак е захабен. В Джъмбо никак не ми харесаха толкова са дебели, че си представих веднага как ще запарват бебешката кожа. На баткото бях купила един много тънък, тип хавлия е отгоре, отдолу е промазан.
Иначе Joony, аз същосъм голям фен на Икея. Доста неща имаме от там, включително обзавеждане.

# 679
Аз бебефон няма да купувам, смятам, че няма да ми е нужен.
Стерилизатора, помпата, нагревателя за бутилки и самите бутилки ги чакам до седмица, всичко е на Авент и смятам, че ще ми влязат в употреба.
Надявам се да кърмя, но никога не се знае и също не смятам да вися над тенджерата.
Матрак, протектор, бебешки спален комплект и аз трябва да купувам, но ще стане като си дойде либето. Също трябва козметиката да взема.
Абе има си дребни нещица, които трябва да попълня.
Дълбоки гащи от къде да търся ? Не ми се ще да са от тия гадните, еднократните. Съмнявам се в магазините за бельо да имат такива, та в магазините за китайски стоки ли да погледна ?

# 680
Първият път ММ ми ги купува след като родих и ги е взел от магазин за българско бельо.
Сега една позната има магазин за бельо и я попитах, каза че има такива, ще ида да проверя.

Аз пък да ви кажа, че имах точно 1 сутиен за кърмачки и почти не го ползвах. Много неудобен, а за голям бюст абсурд - нищо не прибира и ходиш като цоцолана. Ходих си с нормалните сутиени, които си нося - с дебели презрамки, с банели и дантелена чаша - само това ми прибира бюста на мен. Пак може да се кърми, просто вадиш гърдата отвън и толкова.

# 681
Бейбифона ни е от емаг . Беше намален от 300 и нещо на 100 . С цветна камера , обратна връзка и 250м обхват

# 682
Ехооо здравейте, точно се връщам от първия си преглед в Надежда. Знаех си че ще ми се стори всичко туу мъч на фона на МД и моя лекар. Изписа ми Сортифее или нещо таква да пия за желязото, а хемоглобина ми е 119, моя лекар при тия стойности никога нямаше да изпише. Намали ми магнезия, моя лекар от МД сигурно е забравил че ми ги е изписал:) Беше супер впечетлена от високите ми стойности на Б12 и как съм успяла, пита ме какво пия, по каква схема, къде го намирам. Абе беше впечетлена, и каза браво това е много важно, за първи път ми се случва някое АГ да обърне внимание на това. Видя последната МБ,.вика това са гъбички, моя.лекар от МД каза че ми няма нищо хахахаа. Иначе за ехографите официално обявявам че всички са супер различни. Миналата седмица сряда на ФМ измериха бебето 1.197 28+3, после четв бях в МД,.28+6, сега вторник, седмица по-късни 1.121 28+3 пишеше.на ехографа...изобщо...няма.логика. а иначе.ако е.качил само.40.грама за 6 дена значи не качват по 200 ге на седмица:) Бебето пак се е завъртяло,.седалищно,мин сед беше главично. КАаза че.по всяка вероятност затова ме е боляло в петък щото е голям и нещо е.затиснал при завъртането...

# 683
от Икея си взех протектори. Сега се перат :Д. Взех и една подложка за повиване, че не се сдържах :Д .
Лизи, ние също от там се обзаведохме с малки изключения - струва си. На всичкото отгоре имат и икономични неща, но и за тези, които са по-скъпи, не съжалявам, доста съм доволна.

# 684
Joony, може ли линк към протектора и подложката?

# 685
Според вас кое е по-удобно- подложка за повиване или маса за повиване? На нашето легло имаме ракла, на която мисля да слагам подложка ама гледах и маси за повиване.

# 686
Пийкок, аз бях писала преди време, че в интерес на истината нашата подложка хич не я ползвах. Остана си чисто нова. Преобличах и сменях памперси, където дойде - на дивана, на спалнята, в кошарата.... И сега не съм се хвърлила да купувам нова подложка, старата и се сцепиха 2 края на покритието  (то е като мушама), мисля си дали да не и ушия един калъф и ако много приритам да яползвам, поне да е приведена във вид.

# 687
Моите са шкафове и отгоре повивалник, но искам отделно и подложка.

Лизи, това е протекторът: http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Baby-textiles/Bed-linen/l … n-22292/40143304/
Не е по цялото матраче, за да се избегне рискът от задушаване. Има и протектори за цялата дължина на матрака, те са в раздела за бебета/ матраци.

А това е подложката - пристигна при мен и страничните части се надуват като възглавничка, основата си е мека, има нещо като пяна вътре, и е непромокаема, ще си я разнасям по легла, шкафове, маси :Д . http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Changing-tables-and-nursi … m-28169/50251798/

# 688
Уф, обаче пишат размер 100х70....странен размер. Повечето матрачета са 60х120, а нашия е 70х140. Няма да ни стане Sad Иначе е страхотен - тъничък, както искам.

# 689
Бебефон няма да купувам,няма да ми е нужен.Жилището ни не е голямо и всичко се чува и без това.Протектор сигурно чак след месец ще вземем.То докато дойде леглото,3 седмици ще чакаме изработка.С повивалник ще е поне,една грижа по—малко.За стерелизатор и аз се
бях надъхала,но сега новородената ми племенничка не иска никакви шишета,биберони и залъгалки.Иска само от гърда да цоцка,друго не лапа. Simple Smile Че затова се чудя и нашият мъник ако е такъв инат само дето ще се купува този стерелизатор.
Гащите,които носих след операцията са обикновни дълбоки,които се продават по магазините за бельо.Не се водят конкретно стягащи,но ми беше препоръчано да ги нося веднага след операцията.Цяла торба имам такива бабешки гащи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт