Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 756
  • 761
  •   1
Отговори
# 165
За другите бебчета съм пропуснала, да са много здрави и щастливи Heart
Unknown, ти си малко преди мен, аз съм 32+3 г.с. и все си мисля, че в средата на септември (или около 17-19.09 най-късно)  вече ще се гушкаме. Ще видим, де. Важното е да са живи и здрави, другото лесно.
А ти защо си мислеше, че ще преносиш ? Някакво вътрешно усещане ли ?

# 166
Ух,мен пък ме е страх от преждевременно раждане.
Моят термин е 10.10 и док за секциото първо каза към 1—2 октомври някъде,но после коментирахме за последната седмица на септември.Колкото по—дълго е в тумбака бебо толкова по—добре било.

# 167
И аз чета септемврийките и видях, че си имат близначета. Да са й живи и здрави на мама Скабиела.

Колкото до климатика, и аз го пускам в хола и в стаята е сравнително поносимо.

На мен пък постоянно ми се спи и нямам енергия за абсолютно нищо, заспивам и права. Имам чувството, че с тези хапчета, които пия за кръвно в конска доза, си докарвам ниско кръвно и затова съм така.

Момичета, на някоя от вас на която бебето й върви напред, искали ли са натоварване с глюкоза на такъв късен етап? Ендокринологът ми ми каза, че няма нужда, а док иска след 2 седмици да правя и ако излезел проблем да вадел бебето? Хич приятно не ми стана. Единствено се успокоявам с това, че това не е моя док, а един при когото отидох като резервен вариант, ако бебо тръгне сам по-рано! Че моя док ще е отпуск до края на септември.
Keiti, моето бебче върви 2 седмици напред. Ходих на глюкоза и за щастие всичко е наред. Бяха ме наплашили с гестационен диабет, наднормено тегло на детето и дори диабет при детето на по-късен етап. Така се бях стреснала. Но околоплодните води са в норма, кръв, урина и захар също и просто ще видим дали пък няма да реши да излезе 2 седмици по-рано. Само да ми е жив и здрав се моля!

# 168
  • София
Жанче, да. Бебето винаги е вървяло напред с изключение на третата ФМ, но аз си бях втълпила пренасяне. После си втълпих преждевременно. Абе ще видим, важен е крайният резултат. Blush

# 169
Абе ще видим, важен е крайният резултат. Blush
Така е, а той (крайният резултат) ще е най- най- прекрасният Hug Heart

# 170
Реших днес да се поразровя и да помисля какво трябва да купувам. Попаднах на този пълен сет за хранене и се чудя има ли смисъл да поръчвам нещо такова, дали някоя от вас е поръчвала и имате ли впечатления:

http://www.mothercare.com/breastfeeding/tommee-tippee-closer-to- … ing_breastfeeding

# 171
  • София
Жанче, ти пък откъде го измисли това със 17-19.09? Питам, защото и аз като Стефи съм говорила с моя си док последние дни на Септември да вади бебчо, а преди това той е в отпуск. Та сега се притесних с тези твоите дати, а и  бебо както е напред....и този док вчера, който ме наплаши...
Unknown, имаш време, не бързай!
Тони, и на мен околополдни води в норма, на гладно глюкоза в норма, но пък да взема да го направя пустото му натоварване, че не искам бебо да има проблеми заради мен. Ти в коя седмица го прави? Моето ще е най-вероятно в 33-34.

# 172
Жанче, ти пък откъде го измисли това със 17-19.09?
Хах, Кейти, ми де да знам и аз от къде Laughing , просто така ми се върти в главата, усещане ли е, не знам... С моя д-р въобще не сме обсъждали раждането към момента, ще видим дали ще каже нещо на прегледа тази седмица, та моето са си свободни съчинения отвсякъде, не се притеснявай изобщо заради моите глупости Hug

# 173
Жанче, ти пък откъде го измисли това със 17-19.09? Питам, защото и аз като Стефи съм говорила с моя си док последние дни на Септември да вади бебчо, а преди това той е в отпуск. Та сега се притесних с тези твоите дати, а и  бебо както е напред....и този док вчера, който ме наплаши...
Unknown, имаш време, не бързай!
Тони, и на мен околополдни води в норма, на гладно глюкоза в норма, но пък да взема да го направя пустото му натоварване, че не искам бебо да има проблеми заради мен. Ти в коя седмица го прави? Моето ще е най-вероятно в 33-34.
Прових го в 29-30 докато си бях във Варна, в клиниката на близки хора, че нали е през 2 часа и не ми дадоха да се разхождам. Даже не с глюкоза, а след хранене с типична за мен закуска ми взеха втората кръв. Не знам дали това е правилното, но обясниха, че за бременни е така... newsm78

# 174
Flowers Hibiscus Мами, не се тревожете! Flowers Hibiscus И септември, и октомври предчувствам безпроблемни раждания и щастливи мами Kiss !

Днес за пореден ден разместваме и оправяме, изхвърлих отново сума ти дрехи и чанти, които не ми трябват, отделно има и излишни мебели - в спалнята две бюра държахме, моето и на ММ, разкарахме едното, другото е в хола вече. И след всяко местене - чистене, че под/зад мебелите си е прашно... Вече имам чувството, че няма край. Дано е финално това положение, че ми писна. Ама като не е ефективно, какво да правя, да седя и да заобикалям Rolling Eyes . В понеделник ще идват пък да сменят врата, ще разбиват каси и т.н., та пак ще прашяса всичко. В сряда ще измазват дограмата, същата история, само дето с обувки ще ми се размотават майстори нагоре-надолу...

Нямаше да мрънкам така, ако не беше толкова топло, но всеки ден нещо оправям и вече се уморих. Добре, че мъжа ми е вкъщи и помага, ама от вторник вече е на работа и той. Такава отпуска му спретнах, че сигурно се радва, че се връща Laughing . Мъка.

Днес бях на лекция и реших, че приключвам, вече много се повтарят. Ще ходя само на още една за първа помощ за новородени и толкова.

# 175
Момичета, какво мислите за термометрите тип "залъгалка"?

# 176
Момичета, какво мислите за термометрите тип "залъгалка"?
DesGS не съм ползвала, но предполагам, че ако детето по принцип не ползва залъгалка (като моят син) е практически неизползваем. На мен ми беше удобен този за ухо✌
Аз съм готова с покупките. Остана само козметика от кварталната аптека.Днес за 3 часа, минах през 3 магазина и приключих. Опс, себе си забравих, но аз мога и по интернет да се обзаведа🤓

# 177
Днес щерката е рожденичка и организирах най-изморителния РД за мен, ever. А час по-късно отидохме на друг РД. Краката ми приличат не на понички, ми и аз не знам на какво. Grinning Събула съм се под масата и не знам как ще се обуя, за да шофирам. А ми се ходи до Витоша да гледаме метеоритния дъжд, но май ще се закарам най-далече до леглото.

На мен доста неща ми останаха, но не съм се засилила особено.

# 178
  • София
Да ти е жива и здрава рожденичката и да бъде най-добрата кака. Blush

# 179
Жива и здрава да ти е  девойката.Да бъде послушна и помагаща кака💐

Общи условия

Активация на акаунт