Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 746
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Аз да ви кажа , понеже не можах да спя тази нощ, та по някое време явно съм се унесла и сънувам, че от нашта група някоя е родила вече, ама дали в Сливен или е от Сливен вече не помня. Обаче бебето отгледано, четири кг. и нещо, нищо, че бая по-рано се е появило Simple Smile Това безсънието не си е работа...

# 151
Аз хванах цаката на съня. Заспивам в 1 и се събуждам в 8. По- късно от 8 не мога да спя. И няма ставане, тоалетна. Но спим на климатик! Слагам го на 27 на най- слабото ѝ се спи. Той е в другата стая и нямаме проблем. Но ако е гладно нощем отварям прозорец да влезе въздух.

# 152
  • Варна
Освен жегата и трудноти дишане, на мен ми е и замаяно. Все имам чувството като съм права, че ще залитна нанякъде. Лежа, постоянно ми се спи, нямам сила за нищо....такава летаргия. Кръвното ли е, какво е....

# 153
Мерси Амалинка,но пия витамини Фемибион. Hug Ще ми стане много превенцията ако взема и Биозин.
Аз снощи за пореден път не можах да спя.Такава пикла съм станала.През един час съм в тоалетната.Гледам след 19:00ч да не пия вода,за да не ставам посред нощите,но пак си ставам по 4—5 поне.А след 6ч не мога да спя.Събуждам се и колкото съм спала толкова.

# 154
Ох, аз съм с болно детенце Sad От снощи се оплака, че го боли коремче, а днес е с 38 Т Sad Гледаме се днес, тати е на работа и преди малко му дадох Нурофен, че не му е комфортно и виждам, че му се спи, пък се мъчи.
Иначе тези дни аз спя, но смао благодарение на климатика. Нощем го пускам на 28 градуса на най-ниска степен. Денем на по-ниски градуси, имаме във всяка стая понякога пускам и в другите и отварям вратите, че сме с южен апартамент и на моменти не се трае.

Септемврийките ги следя отдавна, че е много вероятно да родя в края на септември. Днес не съм чела, но знам, че чакаха една мама от Варна скоро да роди своите близначета.

# 155
И аз надничам в другите теми, но не пускам никой никъде в друга тема.
Аз заспах към 4 ч. някъде. Нещо не ми се спи когато трябва, спи ми се през деня. А нощем няма нито какво да се прави, нито какво да се гледа.
Днес нещо ми е криво и нервно. И имам чувството, че бебето ме рита много ниско.

# 156
  • София
И аз чета септемврийките и видях, че си имат близначета. Да са й живи и здрави на мама Скабиела.

Колкото до климатика, и аз го пускам в хола и в стаята е сравнително поносимо.

На мен пък постоянно ми се спи и нямам енергия за абсолютно нищо, заспивам и права. Имам чувството, че с тези хапчета, които пия за кръвно в конска доза, си докарвам ниско кръвно и затова съм така.

Момичета, на някоя от вас на която бебето й върви напред, искали ли са натоварване с глюкоза на такъв късен етап? Ендокринологът ми ми каза, че няма нужда, а док иска след 2 седмици да правя и ако излезел проблем да вадел бебето? Хич приятно не ми стана. Единствено се успокоявам с това, че това не е моя док, а един при когото отидох като резервен вариант, ако бебо тръгне сам по-рано! Че моя док ще е отпуск до края на септември.

# 157
Освен едрината на бебето, има ли други показатели, заради които да го искат? Как се движи твоята кръвна захар, килограмите ти, имаш ли сухота в устата, жажда и т.н.?
Обременяване с глюкоза си направих с първата бременност по препоръка на ендокринолога. Този път решихме да не правим.

# 158
  • София
Никакви други проблеми нямам. А и правих обременяване към 20г.с.
Хич не ми се иска да го правя, още повече, че и ендикринолога смята, че няма нужда. Но ако пък има проблем това дали може да навреди на бебето на такъв късен етап вече? Вкара ме във филма този док!!

# 159
Неее...то обременяванет няма да навреди, но и аз не виждам смисъл да го правиш, още повече, че вече си го правила по време на бременността.
Иначе да ти кажа, моят син също си вървеше по-едър през цялото време. С около седмица. И се роди 4100гр. Но никой не ме е притискал да правя обременяване втори път.

# 160
  • София
Аз имах предвид, ако междувременно съм развила диабет дали няма да навреди.
Но и аз мисля, че няма нужда от това обременяване, още повече, че той си върви 1 седмица напред още от първата ФМ. Ще го мисля... как да откажа на док, без да го ядосам. Simple Smile

# 161
  • Варна
Katiehope, защо не направиш кръвно- захарен профил. При него дали нямацда се види ако сее активирал гестационен диабет? Поне няма да пиеш глюкозата

# 162
  • София
Нямам представа, но мога поне да питам дали ще е показателен профила. Simple Smile

# 163
Не са ми правили обременяване с глюкоза,на гладно ми е в норма.
Нашият мъник също върви по едър и според док се развива идеално.Ние с ММ и двамата сме били едри бебета по 4кг.Коментирахме за секцио в края на септември и другия път ще уточняваме датата.Преди 38г.с док каза,че няма да вади бебо.

# 164
  • София
Имаме си две момчета, едно момиче и близначета в септемврийската тема. Толкова се плаша, че наближава. Бебко е вече 2кг, аз съм в 33+1г.с., а малкия трябва да изчака само до началото на серптември. Предчувствам дева, въпреки че почти през цялата бременност мислех, че ще пренося (с термин 30.09 съм).
Количката ми дойде, навих ММ и сглобихме креватчето, доста мирише и ще му трябва поне седмица, за да изветрее. Утре излизаме на лов за ваничка, спални комплекти, обиколници и разни дреболийки. Кумата ще ми даде дрешки, пера, гладя и .. чакам. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт