Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 744
  • 761
  •   1
Отговори
# 135
Simple Smile Значи два дни не съм челс и вече следваща тема има, че и понаписана Simple Smile
Както и да е ще се връщам да ви чета, но сега да путсм, че се зачетох в  ООД и ЕООД, бяхте коментирали майчинството...
Та аз съм управител в ЕООД и всъщност от май месец няма дейност,защото съм болничен и счетоводителката ми каза ,че в този случай не дължа майчинството. Дали пък не ме е подвела и къде мога да проверя? Или някой тук по-наясно? Благодаря предварително, че само тоеа ми липсва...

# 136
Съжалявам, таблеат се бъгна докато пишех.
Update - нах си поста за отварата.

DesGS всичко ще е наред bouquet Hug Бебетата вече са големи итрудно се вземат точни размери на крайниците, на базата на които се изчислява теглото.Малко да е мръднал младежа, и ей ти 200 - 300 гр назад или напред Peace

# 137
DeGS, горе главата. Някои бебета се раждат по-мънички. При мен на всяка консултация след 22 седмица си сменят мнението - ту отговаря, ту изостава. И друг път съм писала - щерката се роди дребничка (2680), изписаха я 2400, още на първия месец догони 3 килограмовите при раждане "набори", а от 2 годишна е сред най-високите си връстници. С бебето сега също никой не очаква рекорди, а една лекарка ми каза, че предвид физиката ми съвсем нормално да очаквам "по-елегантно" бебе. И да не стигне 3 кг. не е страшно, не пречи да е напълно зряло, за да се срещне с нашия свят.

# 138
Simple Smile Значи два дни не съм челс и вече следваща тема има, че и понаписана Simple Smile
Както и да е ще се връщам да ви чета, но сега да путсм, че се зачетох в  ООД и ЕООД, бяхте коментирали майчинството...
Та аз съм управител в ЕООД и всъщност от май месец няма дейност,защото съм болничен и счетоводителката ми каза ,че в този случай не дължа майчинството. Дали пък не ме е подвела и къде мога да проверя? Или някой тук по-наясно? Благодаря предварително, че само тоеа ми липсва...

Какво имаш предвид, че не дължиш майчинство? Осигурителни вноски ли имаш предвид?
А за ЕООД до колкото аз знам има една малка особеност - ти докато си в майчински, за да получаваш обезщетението трябва да назначиш друг управител на фирмата или прокурист.

# 139

Какво имаш предвид, че не дължиш майчинство? Осигурителни вноски ли имаш предвид?
А за ЕООД до колкото аз знам има една малка особеност - ти докато си в майчински, за да получаваш обезщетението трябва да назначиш друг управител на фирмата или прокурист.
Имам предвид връщането на майчинство, т.е. някой беше писал, че управител на ЕООД, ако взима майчинство, после ще трябва да го връща, даже с лихви

# 140
Май съвсем се оплетохте с това с управителя 😁 защо не звъннете и не попитате ?

# 141
Симона, аз съм напълно наясно, не знам къде виждаш да сме се оплели. Била съм и ЕООД, сега съм ООД. amalinka, майчински ще получаваш, но нямаш право да упражняваш дейност, дори и един документ да подпишеш и може да се прецакаш. Затова трябва да има човек, представляващ фирмата ти междувременно. Или друг управител или прокурист. Може да почетеш тук - https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=2990.0

П.П: Ще ти пиша на лични, за да няма спекулации.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 20:52 от Lizzy*

# 142
Благодаря ви момичета, надявам се наистина да наваксаме. Наблюдаващият ми лекар и той смята че с моите размери (157 см, 42 кг в началото сега 53 кг.) няма как да родя бебе 4 кг, но все пак, като ти кажат, че ти е малко мършаво бебето, се паникьосваш. Иначе се прибрах изядох 3 яйца, сирене и изпих почти 1 литър мляко. Сега малко се поуспокоих и се надявам до следващия преглед на 28.08 да наваксаме малко.

За управителя lizzy е права, трябва някой да представлява фирмата докато си в майчинство.
За пижами и подготовка на багаж изобщо не бях се замисляла. Сега като заговорихте за пижами и пр., направо се чудя какви ще купувам. Отделно какви превръзки трябва да си купя и какво още ще ми трябва, а преди 2 месеца бях разпечатала иначе от болницата, какво ще ми е необходимо.
Аз вече започнах и по-цял ден търся за кърменето. Но още не съм се ориентирала какъв крем да си взема, каква помпа и пр. Трудна работа.

# 143
Симона, аз съм напълно наясно, не знам къде виждаш да сме се оплели. Била съм и ЕООД, сега съм ООД. amalinka, майчински ще получаваш, но нямаш право да упражняваш дейност, дори и един документ да подпишеш и може да се прецакаш. Затова трябва да има човек, представляващ фирмата ти междувременно. Или друг управител или прокурист. Може да почетеш тук - https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=2990.0

П.П: Ще ти пиша на лични, за да няма спекулации.
Благодаря Лизи, добре че писа, че си ми писала на лични, че с новата версия не ме известява за нови съобщения...

# 144
Amalinka, благодаря. Ще опитам. Иначе си права- не може всички да сме по калъп.
И за потта и жегата направо не ми се говори. Вече нямам търпение малко да се разхлади.

# 145
Неьнан за майчинството как е, защото аз работя в голяма корпоративна фирма и винаги всичко е било 6, обаче да ви кажа с първото ми дете взимах втората година като работеща майка половината от 340 лева както ми се полагаше. Оказа се обаче че ако детето посещава детско заведение държавно, неможеш да ги вземеш , аз когато подавах декларацуят това не беше случая и съответно после кой да си спомни за условията. Та гирмата ме предипреди ама буквално два месец преди края на 2-рата година че може да ми поискат да върна парите. Е до ден днешен никой не е искал нищо:)

# 146
Е тази нощ вече щях да пукна Tired
Няма такава мръсна и гнусна жега, 1000 пъти ставах до тоалетна, да пия води, да се понамокря малко...не става и не става. Няма спане. Направо имах чувството, че ще се задуша от спарен въздух. Е, пуснах си климатика, легнах в хола и спах до преди малко. Все ме беше страх да не настина нещо, но пък то това не е живот, не се трае вече Sad

# 147
Ужасно е,аз постоянно съм на климатик.От сутринта не се диша иначе,жега голяма.ММ е болен,много лошо е настинал и много ме е страх да не ме зарази.Гледам са не се вра много отгоре му,но като живеем заедно как да се опазя да не лепна и аз някой вирус.

# 148
Именно летните вируси ме спираха досега да спя на климатик, обаче наистина не се трае тая жега вече.
А ти, Стефи, наистина стой настрани от мъжа ти колкото можеш. Няма как напълно, но максимално се пази Hug

Надничам аз от време на време при септемврийките, понеже ми е интересно какво ни предстои, та гледам имат си близначета ! Така се зарадвах ! Да са живи и здрави Heart
Не остана, ей Grinning

# 149
И аз от време на време надничам в другите теми и прочетох за бебчетата.Живи и здрави да са. Innocent Innocent То и за нас не остана много време,скоро ще гушкаме вързопчетата.

Общи условия

Активация на акаунт