Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 824
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Момичета, а откъде мислите да си купите нощниците за кърмачки с копченца отпред ? За София някакъв магазин ?
 Гледах ги в продавалник, но друго си е да я видя на живо. И мислите ли да взимате за зимата спални чувалчета вместо одеяло ? Аз в Джъмбо гледах страааашно мекички плюшени одеяла за бебета и за октомври-декември мисля да го завивам с такова ? Flushed че ми е много объркано с какво да го обличам докато спи и най-вече завивам

# 361
Аз си купих нощница от кварталния магазин. Но мисля да си взема втора за всеки случай да се преоблека в болницата.
Бих му взела и одеялце и пеленка. И чувалче Wink и аз нямам идея как да загъвам. Но не трябва да ги претопляме.

# 362
Най-добре с чувалчета,.хем не ставаш.да.го завиваш,.хем няма опасност да се увие с одеалото. Аь имах такъв случай с малкия и добре че беше бебефона! Нощници си вземете поне 2. Иначе за лудите съседи като ви слушам и ми става зле. Ние сега си живеем в супер хармония с наще, но си купихме нов апартамент и сега знам.ли на какви ще попаднем.

# 363
На този етап не мисля да купувам чувалче, бебето е мъничко и мисля, че не мърда докато спи. По-нататък ще видя как ще е, ще разпитам и някои приятелки...

# 364
Бърз отчет, бях на преглед след който съм в паника. Бебето е с увита пъпна връв, а той ме вика чак на 18 септември за запис на тоновете и на 21 за сваляне на конците. Искаше направо на 21, аз настоях за по-рано, не че 3 дни ме успокояват. Каза изобщо да не се притеснявам за връвта, едва ли не 30% от бебета се раждат така. И проблем  би било при раждането, ако се опъне много пъпната връв и съответно се затегне около вратлето. При евентуална такава ситуация ще се наложи спешно секцио.
Иначе всичко друго е наред, в 32+5 бебето е 2100 г.

# 365
Бърз отчет, бях на преглед след който съм в паника. Бебето е с увита пъпна връв, а той ме вика чак на 18 септември за запис на тоновете и на 21 за сваляне на конците. Искаше направо на 21, аз настоях за по-рано, не че 3 дни ме успокояват. Каза изобщо да не се притеснявам за връвта, едва ли не 30% от бебета се раждат така. И проблем  би било при раждането, ако се опъне много пъпната връв и съответно се затегне около вратлето. При евентуална такава ситуация ще се наложи спешно секцио.
Иначе всичко друго е наред, в 32+5 бебето е 2100 г.
Няма какво да се притесняваш, бебетата не дишат когато са в корема, няма как да се задуши и наистина много бебета са с увита пъпна връв. Моето беше с  4 пъти увита и доктора каза като го извади: добре че го извадихме секцио..но като цяло лакарката при която ходя на ФМ ми каза че всичко е божа рабоата и че.много деца се разждат с много увита пъпна връв без.проблем.

# 366
Добре де, какви са тези прегледи веднъж месечно? Ако е отпуска, да те насочи към заместващ лекар... Големи са хаймани.

# 367
Явно на някой места е практика . При мен също има голям интервал на прегледите - от 03.08 следващия е чак 13.09. Някой мами пък вече ходят на 2 седмици . Нз от къде идват тези разлики . Също и за тоновете .. Някой започнаха от 28 седмица (не съм сигурна) ,аз в 33 още не съм записвала такива

# 368
Аз тоновете ще го почна точно в 33та седмица.

# 369
Мисля и аз другата седмица ,като отида за болничен да питам за тоновете . Ако наистина ми ги записват чак на 13.09 ,то може и да съм родила до тогава 😂😂 а то реално тоновете засичат контракциите или ? Май не съм мн наясно

# 370
Моя лекар ме вика веднъж месечно, а като влезна в 9-ти месец живот и здраве ще ме вика всяка седмица за тонове. Така беше с първата бременност. Така че аз ако се не лъжа тоновете ги почнат в 36-та седмица с първото:)

# 371
Ема значи всичко е по план Simple Smile благодаря ти

# 372
Мен също ме викат веднъж месечно,сега съм чак на 15.09.На вас пускат ли ви сърце да чуете,мен само това ме успокоява ,като чуя сърчицето.А иначе за тонове ,не помня и първият път да са ме викали.

# 373
И мен ме викат веднъж месечно, на 4.09 съм отново и тогава ще започнем и с тоновете. Така ми казаха и на мен - като вляза в 45 дневния и тогава започваме с тоновете. Аз влизам на 26.08, но моята док е в отпуск до 4.09.

# 374
На този етап не мисля да купувам чувалче, бебето е мъничко и мисля, че не мърда докато спи. По-нататък ще видя как ще е, ще разпитам и някои приятелки...
Така е отначало не мърдат но няма да усетил кога почва да мърда, кога почва да се върти,отначало всичко се случва от днес за утре. Затова и редовно има паднали бебета от леглото:)))

Общи условия

Активация на акаунт