Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 813
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Браво на вас момичета, 7 кг за тези седмици си е супер. Само мога да си мечтая аз за такияа кг:) аз винаги съм била слаба, след първата бременност даже отслабнах повече отколкото бях преди да забременея ама просто явно си пълнея през бременността. Аз много спортувам и спирането на цигари и спорт ми се отразяват според мен. Инапе много килограми могат да направям демич.на бременността, гест диабет, високо кръвно итн , затова се карат лекарите.

# 391
А да не говорим ,че сме обсъждали и преди как някой не хапват почти нищо ,а си качват . В тези случей какво се препоръчва? Диета с вода ли 😂 Яяяя да не се впрягат толкова лекарите . Има организми и отганизми

Като мен тия дни. Grinning От тегло, колебаещо се межу +7-7.5 за една вечер се събудих +8.5. Сутринта мигах невярващо върху кантара, честно. Тази сутрин отново съм надолу, но пръстите на ръцете са ми още видимо надути. Халката вчера на инат си я наденах, днес вече ми влиза на пръста почти нормално. Ако някой лекар си позволи да ме нахока за тези кг., ще поискам да ми даде примерно меню и ще го разкостя. Влизам 31г.с. в петък.

# 392
Joony това звучи баш ,като диета за човек решил да влиза във форма 😁😁 както ти каза - дебелариум 😂 Лошо няма ,но лично аз ям по 3 пъти на ден . Закуска като на мъжа ми - макарони,сандвич,мекички ....като ям по 1-2 . По обед домат със сирене и филия хляб и за вечеря отново домат,сирене и хляб 😂 +16 съм ,но не мисля че прекалявам с храната ,а без тесто  никога не съм можела да живея. Друго не ми се яде освен великия домат и хляб и един такъв режим,като дадения ти не знам как бих спазила.

# 393
Абе да ви кажа, аз не съм много съгласна да не се прави забележка за килограмите. Има разлика да забременееш 60 и 160 кила, като си има и рискове и лекарите са длъжни да предупредят. Иначе за естетическата страна - изобщо не ме вълнуват +/- 5-10кг, ако не е болестно състояние. Много жени качват и свалят и по 30 килограма на бременност, ама други много развиват проблеми и това им е симптом и няма отърване после.

Ама Joony, на мен също ми се вижда прекалено за един килограм да минаваш на дебелариумска диета. Не бих аз лично, то останаха и два месеца, баш сега да се мъча, надали Grinning

3 пъти на ден никога не съм яла, имам поне 6-7 хранения минимум откак се помня, с изключение на гаденето в началото на бременността. Въобще, не е за мен тая работа с диетите, ама изобщо, никога не съм можела да пазя диета Grinning

# 394
При мен майка ми е тази, която ми мрънка за килограмите (сега ще видим като отида на преглед и АГ какво ще каже този път  Grinning) и много ме изнервя. Качила съм 11 кг, вече може и 12 да са, но аз почнах направо кльощавка. И сега също бих казала, че не ми личат и това не е само мое мнение. Е, на мен си ми тежи, виждам си ги, щипкам си кълките и дупето, ама какво да се прави.. А майка ми така ми говори, все едно съм станала слон или пък просто ей така съм си надебеляла, не че съм бременна. Последно много ѝ се скарах, насъбрала ѝ бях и за други неща и това преля чашата, сега го играе сърдита. Изобщо имам чувството, че нещо ѝ стана на тази жена, нея я удариха хормоните наравно с мен, не мога да я позная на моменти и чак се чудя занапред как ще я караме.

# 395
На мен пък баща ми много се грижи за "въглехидратния баланс на храненето ми през този период". Видяхме се след като бях седяла гладна за изследвания, съответно изядох света пред него, не мога да седя гладна аз, озверявам просто.. Та не бях закусвала и беше свидетел как изгълтах една маса храна за норматив. Само преглътна сухо и ми вика: Следиш ли калорийния си прием напоследък? Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

И майка ми беше откачила нещо, отрязах я за няколко месеца, сега не се бърка грам и рязко й мина Simple Smile

# 396
Много добре знаят какво говорят лекарите.Свръх теглото пречи и на самото раждане, на всички процеси в тялото, и следродилния период е кошмар. Говоря като човек качил 52 кг с първата бременност🤓Бях млада и ги свалих за година....но, беше ужасно - кръвно, хормонален дисбаланс, ниско самочувствие и т.н.
Друг е въпроса какво разборат под много килограми🤔 +9 са си супер .

# 397
# 398
Само да кажа - в момента ям по-малко отколкото е дадено в това меню :Д. Не знам дали ефекта няма да е обратен, хаха.
Иначе може да са 9 кг, но си личат - на корема си имам сланинки вече, появи ми се целулит, а бе, неприятно. Ама нали...

За килограмите - нямайте вярна на домашния кантар! :Д Не са точни винаги :Д.

# 399
Той целулита не е от килограми, а от хормони. Тя и Серена Уилямс има целулит, мисля си, че не е затлъстяла Grinning Grinning Grinning А сега и се задържа маса вода. И моя задник е на решето, не мога да си го позная.

Няма начин, освен ако не полагаш кански мъки и не си на спортен режим, да не качиш няколко килограма мазнинки и сланинки, то си е в реда на нещата и се очаква. Така сме устроени, организмът се подготвя. Ако не си почнала с някакви много килограми и си в нормата, до 15 килограма няма смисъл да се взимат мерки. Освен ако нямаш някакви дефицити и не трябва да ядеш конкретни неща, но до колкото разбирам, не е такъв случая.

Отивам да изям един сладолед и за теб!

# 400
Той целулита не е от килограми, а от хормони. Тя и Серена Уилямс има целулит, мисля си, че не е затлъстяла Grinning Grinning Grinning А сега и се задържа маса вода. И моя задник е на решето, не мога да си го позная.

Няма начин, освен ако не полагаш кански мъки и не си на спортен режим, да не качиш няколко килограма мазнинки и сланинки, то си е в реда на нещата и се очаква. Така сме устроени, организмът се подготвя. Ако не си почнала с някакви много килограми и си в нормата, до 15 килограма няма смисъл да се взимат мерки. Освен ако нямаш някакви дефицити и не трябва да ядеш конкретни неща, но до колкото разбирам, не е такъв случая.

Отивам да изям един сладолед и за теб!

За мен това с килограмите е относително. Няма значение колко си качил , ако глюкозата и тем подобни са ти в норма. Аз за момента съм +12 (32 седмица - явно доста повече, отколкото трябва спрямо лекарката ти), но изследванията ми са перфектни (чукам на дърво)
Ако сметнете: Бебе - 2.5-3.5кг; Гърди-1кг; Матка  1кг; Плацента и околоплодна течност - 1.5; Кръвта се увеличава - 0.5; задържането на вода - 1кг-2кг. До тук са 10кг. Включваме и това, че движенията се ограничават и тоалетната Simple Smile и ето ти...

# 401
Изследванията са ми супер, няма някаква причина извън този един екстра килограм по нейната схема :Д. Пак ви казвам, не съм притеснена, но се страхувам, че до край на бременноста ще стана +12, а това за 9 месеца е извън всякакви нейни представи :Д и жената ще получи удар :Д

# 402
С предната бременност с качени около 17 кг. се върнах + 11, та сметките ми, че ще сваля едни 10-12 кг. с раждането, излязоха доста криви. Сега се боря да не се връщам с повече от 5, ще видим дали ще ми се получи. Повече от сегашното ми меню не смятам да ограничавам, при положение че съм изхвърлила всякаква захар и почти изцяло бялото брашно, а въглехидртите са ми само сутрин на закуска и евентуално плод през деня.

# 403
Аз съм + 17 кг и със съмнения за гестационен диабет Sad
Днес правих обременяване с глюкоза, а и на своя глава реших да пусна и инсулин. На гладно всичко е ок, нооо.... след това има завишени показатели. Чак в понеделник съм с час при ендокринолог. Дотогава диета според информацията в интернет. Само се моля с бебчето всичко да е наред, много се стресирах. Как досега никой не ми каза да го направя това изследване....чак в 29 гс го видяха по-голям с 2 седмици и ми препоръчаха. Бях ви казала, че във Варна направих измерване на кръвна захар, след което закусса и след 60 мин отново кръв и всичко беше наред. Но ето, че не е било достатъчно и е трябвало все пак с глюкоза да е! Толкова ме е яд, не мога да се събера в себе си. Моля се на Господ да не съм навредила на детенцето си с това забавяне!!!!

# 404
Много трудно следвам аз режими в момента, не мога и да се ограничавам, а по принцип нямам особени проблеми в това отношение. Общо взето през 10-тина дни ми се сменят режимите - в единия почти не ям и основно ми се ядат леки храни, плодове и зеленчуци. Но в другия период освирепявам и в същото време ме стига, че апетитът ми е много голям, ами ми се яде тесто и по-тежки храни. Надявам се като родя да си се върна към стария начин на хранене, въпреки че ще кърмя. Най-вече да се върна към упражненията и да имам възможност за разходки, че не обичам да се заседявам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт