Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 804
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Трябва да го пробвам този Биоанацид. Въпреки че засега положението е търпимо. Горе-долу хванах и от какво ми се получават, но така или иначе до края положението по-добре няма да става. Засега съм пила 2-3 пъти сода, но аз пия по съвсем малко - на върха на чаената лъжичка.

# 451
  • София
Момичета, за киселините Гавискон. Има едни малки дозички, течни. След ядене, когато имате киселини. Помага на секундата! В по-тежки случаи се пие след всяко основно ядене х1 (3х1) и вечер преди лягане още 1.

# 452
Билков е. Пише, че е създаден специално за бременни.

# 453
Жана, joaniki✌💐Мерси момичета! Обзаведох се и с двете....да има😉
Сега смуча Бионацида....като че ли има ефект....но теста е довечера😎
Не помня предишния път да съм имала такива зверски киселини....ако е вярно поверието, че причината е , че бебето е с коса, аз ще раждам Рапунцел🙄

# 454
Никога до сега не бях имала киселини и въобще не знаех за какво иде реч. Даже ММ като се е оплаквал, все съм си викала какво ли е усещането...
Е, преди 2 седмици някъде взех една заквасена сметана от Лидл и вечерта около 20 ч. си сложих малко в една купичка и си нарязах 2 праскови и си хапнах сладко-сладко.
Щях да пукна през нощта, направо ми изгоря хранопровода. Едва сега на дърти години разбирам какво е и е нещо ужасно. Sad
Пих сода и съм заспала. От тогава не съм имала, беше инцидентно от тая гадна сметана, но наистина се убедих, че е отвратително.

# 455
Аз последните 2 седмици едва спя от киселини, каквото и да ям. Слава богу парене няма, но като започнат е като оригване и храната ми се връща чак до гърлото. Получих възпалено гърло чак и кашлица от тези киселини. С началото помагаше газирана вода, сега в краен случай смуча Талцид, но облекчава за 15 мин... Най-тежко е между 4 и 5 сутрин, няма спане.
Някой друг стигнал ли е като мен до кашлица чак?

# 456
Дзен мама, при мен паренето е слабо, но веднага ме избива на кашлица. Даже нямам чак толкова много или силни киселини, но някак си ми дразнят гърлото зверски.

# 457
Да, и мен ме избива на кашлица.. Много интересно, че неща, от които съм убедена, че ще имам киселини -нямам и обратно. Обаче избягвам все повече неща да ям заради киселините.

# 458
Аз съм повръщала от киселини чак. Нали знаете че това с косата са глупости,.бабини дивитини, проблема е че матката се качва нагоре и притиска стомаха, хранопровода и освен това бебето рита жлъчката отвреме навреме. Много е неприятно, аз засега пак не съм толкова зле колкото бях с 1-вата бременност, но има достатъчно време чак да ставам посред нощите да повръщам:)

# 459
Преди малко така ме заболя ниско долу, с една тъпа болка, отиваща към кръста и непреминаваща дори от но-шпа, че направо реших, че се започва. Отпусна ме след известно време де, но явно до края ще е така.

# 460
При мен от края на Април като ме почнаха киселините, та до сега. По едно време редовно повръщах от тях, но те ме караха постоянно да се оригвам, храната и стомашните сокове се връщаха на хранопровода и имах парене и стягаща болка. Пробвам какво ли не - чай мента и джинджифил, газирана вода, сок от лимон с вода, и Бианацида. Ами ефект има като хапвам само по една две хапки през време. Не мога да седна и да се нахраня. юи при все това си качвам килограми Simple Smile. Сега см 30+ 5 дни и килата са +8, като 5 от тях са за последните 2,5 месеца.
А това за поверието, че бебето ще има коса - то да очаквам моя юнак да излеза с коса и брада като викинг.  Grinning

# 461
Сега се връщам от жк леко притеснена.Шашна ни бебчо с тоновете си.Слушахме ги с доплер и бяха учестени и неритмични от начало варираха от 182—170,после се нормализираха до 160.Така се притесних за бебо,че и той се шашна миличкият и започна много да рита.Освен това и хемоглбинът ми е паднал на 105 и ми изписаха малтофер,желязото обаче ми било в норма.Много зле ми беше днес и едва дишах,дори преди да вляза на ЖК щях да припадна.

# 462
  • Варна
Steffie казаха ли каква може да е причината за тези тонове?

# 463
Незнам,зано пръв път се случва така. Confused Оставиха ме доста дълго да полежа със слушалката на корема.После ме сложиха още веднъж да легна да ги чуем тоновете пак и накрая бяха ок.Казаха,че сигурно съм се притеснила,защото преди да вляза на жк ми беше много лошо и едва дишах.

# 464
Стефи, сигурно това е била причината. Когато мама изпитва дискомфорт и бебо също.
То в тези жеги как да не ти стане лошо Pensive
Мен пък ме изби на сън и до сега съм дремела. Но станах, че имам малко работа на компа.

Общи условия

Активация на акаунт